hits

Min karriere som treskjærer

Den karrieren ble veldig kort - dvs.den varte akkurat de åtte ukene kurset varte. Og dette er nå snart 15 år siden.

Faren min hadde treskjæring som hobby i mange år, og da han kom på sykehjem fikk jeg i forskudd på arv en stor, hjemmelaget trekoffert som inneholdt en mengde treskjærerjern. Mest for å glede ham, begynte jeg på et treskjærerkurs, men det var faktisk veldig morsomt. Disse to fjelene er så langt resultatet. 

En skikkelig treskjærer vil nok mene at ingen av dem er helt ferdig - mønsteret skulle nok vært skjært litt dypere.

Den store fjelen skal det serveres brødskiver på, den lille er tenkt brukt til å smøre flatbrød eller lefse på når vi spiser rakørrett. Jeg kjøpte seks emner til disse småfjelene, alle skulle ha forskjellige mønster. Både emnene og mønsterne er godt oppbevart, så jeg håper at jeg om få år - som pensjonist - kan begynne på kurs igjen. Kanskje er det håp å kunne dekke til seks en vakker dag...?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv