hits

Tid for tilbehør i ull - strikket hals

Det nærmer seg vinter med stormskritt - og ikke minst jul! Inspirert av både snø og jul har jeg strikket to halser. Fant et mønster jeg likte godt i boken Kjælighet på pinner, så da var det bare å sette i gang. Den første ble strikket på syklubb forrige uke - ble nesten ferdig - den andre begynte jeg på i bilen på vei til hytta på fredag. Og at de er så kjappe å strikke liker jeg! :)

Mønster: fra boken Kjærlihet på pinner av Samsø. Det er kun en størrelse i boken, og den hvite halsen er nok mest riktig, i hvert fall var garnet mest riktig i antall meter pr. 50g.

Hvit hals: antar str. 4-6 år.

Garn: Merinoull Extra Fine, 75g

Pinner: nr.3,5 på rett/vrang, nr.4 på mønsteret.

Rosa hals: antar str. 2-4 år.

Garn: Sublime baby cashmere merinoull slik, 58g

Pinner: nr. 3 på rett/vrang, nr. 3,5 på mønsteret.

Siden vi er på fjellet denne helgen tar jeg med et bilde av det fantastiske været vi har i dag - med snø og sol! Klokka er 10, og sola har akkurat tittet fram over åsen.

Ønsker dere som kikker innom en flott søndag!

3 kommentarer

Gørill

20.11.2017 kl.19:13

Kjempefine halser :) Mine svigerdøtre synes at hjemmelagede gaver er det aller fineste å få :) Fint for meg som strikker, hekler og syr :) Barnebarna får hjemmelagede gaver og noen ganger litt penger ved siden av :)

Hanne

25.11.2017 kl.18:18

For noen fine halser. Sånne fikk eg også lyst til å strikke og for ett herlig vær. Her i Bergen har det regnet og haglet i ukesvis. Kos deg på fjellet, det ser fantastisk ut :-)

Ingebjørg Karlsen

18.10.2018 kl.23:46

Hvor finner jeg oppskrift på bladmønster hals? Vil strikke til jente 6 år og jente 4 år. Håper å få hjelp, har garn i merino ekstra fine. Har strikket luer men vil også strikke halser også. Mvh Ingebjørg Karlsen

Be-ty

19.10.2018 kl.00:34

Ingebjørg Karlsen: Som jeg har skrevet i innlegget fant jeg mønsteret i boken "Kjærlighet på pinner" - som jeg lånte på biblioteket :)

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv