hits

Godt Nytt År - 2018!

Det siste jeg strikket i 2017 - og det første jeg begynte på i 2018 - var julerøde sokker. De fra 2017 er et par knall røde sokker i herrestørrelse, og de påbegynte i 2018 er i barnestørrelse.

Garn: Novita fra 7 brødre, 125 gram - herrestørrelse.

Kan tenke meg at disse små blir i størrelse 3-4 år. Her startet jeg med 40 masker.

Mønster: Bluberry Waffle - selvfølgelig ;)

Garn: Novita fra 7 Bröder, 58 gram

Og noen dager ut i det nye året ble det jammen et tredje par i litt større barnestørrelse.

Vekt: 80 gram og startet med 44 masker.

Pinner: nr. 3

Og ang. pinner...

I motsetning til alle andre liker jeg å strikke på fem pinner - ser ingen ulemper med det. Og jeg liker å strikke sokker fra toppen og ned, på den "gammeldagse" måten. Grunnen for det siste er at jeg ikke synes avfellingskanter er like pene og tøyelige som oppleggskanter.

Men tilbake til strikkepinner. For noen år siden fant jeg sånne korte (15 cm lange) settpinner på en kunst- og håndverksmesse på Lillestrøm. Jeg kjøpte det de hadde av dem, og jeg elsker de pinnene! Og selv om jeg har mange sett finner jeg sjelden eller aldri de rette når jeg mest trenger det. Det er for eksempel når jeg plutselig trenger et tankeløst strikketøy til syklubb, et møte eller til bilstrikk. Så da jeg endelig klarte å spore tilbake til hvem som fører dem, bestilte jeg så mange sett at jeg aldri skal behøve å lete mer! Det ble seks sett nr. 2,5, åtte sett nr. 3 og tre sett nr. 3,5. Det jeg hadde glemt var at de er ganske trå å strikke med nå da de er helt nye, men de blir glatte og fine etter litt bruk. Billige er de også - kr. 25 pr. sett.

Og pinnene er bestilt hos Hobbyverden.no. God service og kjapp levering!

Jeg vil samtidig ønske alle som kikker innom et riktig Godt Nytt År!

Én kommentar

Gørill

07.01.2018 kl.08:23

Hei Berit, og godt nyttår til deg!

Ja, jeg er nok helt motsatt av deg :) Liker best å strikke sokker fra tåen og opp. Det finnes så mange forskjellig fellinger som blir minst like elastiske som vanlig opplegg. Så liker jeg magic loop. Med fem pinner får jeg striper mellom pinnene, og så liker jeg å bruke opp hele nøstet :) :) på voksensokker.

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv