hits

Påskeegg med innhold

Er man født i slutten av februar er det ikke langt mellom fødselsdag og påske. Og min lille venninne - seksåringen som er omtalt i tidligere innlegg - skal jo selvfølgelig få påskeegg! Siden vi har liten kontakt og det er sjelden jeg treffer henne kan det være litt vanskelig å velge innhold med tanke på størrelse og farger hun liker osv. Men inspirert av påsken sydde jeg et par spisebrikker i gult med høner, strikket et gult pannebånd, og la selvfølgelig med et par ullsokker. Aldri en gave fra meg uten ullsokker, og det vet hun ;)

Spisebrikkene fikk jeg ideen til da det ved juletider var veldig mange som sydde slike av et motivstoff øverst og et ensfarget eller forsiktig mønstret under (uten sammenlikning for øvrig!) Da kom jeg på et hønestoff jeg har hatt liggende i flere år og som nå kunne passe bra.

Fort gjort var det også - to stoffbiter som skulle syes sammen, litt kjapp quilting og lukkekant rundt. Bakstykkene ble i litt mørkere gult - og alt  jeg trengte ble hentet fra eget lager!

Jeg hadde også et nøste Bjørk fra Viking (90% bomull/10% ull) i mørk gult liggende som ble gjort om til et pannebånd. Dette har jeg også sett bilde av på facebook, og de var enkle å kopiere med dobbel tråd og dobbel perlestrikk.

Sokkene ble strikket av rester i Big Fabel.

Jeg vet ikke hvilken størrelse dette ble, men jeg la opp 40 masker, strikket vrangbord + 9 mønsterrapporter på skaftet. Etter helen strikket jeg også 9 mønsterrapporter før avfelling. Og tilbakemelingen sier at de passet.

Egget var stort, og resten ble fylt opp med påskegodt!

Med dette ønsker jeg dere som kikker innom en riktig fin påske!

Bilderesultat for påskekylling bild

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv