hits

Ankelsokker i sukkertøyfarger

Jeg føler nesten at jeg har sviktet Blueberrymønsteret nå da jeg valgte å strikke en helt annen type sokker. Et nøste Järbo Mellanraggi har ligget til modning i lageret en stund før jeg tok det i bruk. Jeg synes fargene er nydelige - og vårlige, men til gjengjeld var garnet ikke godt å strikke med. Litt grovt og stivt, til tross for at det ikke var så tykt, og det hadde lett for å dele seg litt.

Jeg delte nøstet i to siden jeg ville ha to helt like sokker, men i ettertid ser jeg at det nok var helt unødvendig. De hadde nok blitt like om jeg hadde begynt med en fra tråden inni nøstet og en fra tråden utenfra.

Mønster: Jeg la opp 60 masker, og resten ble til underveis. Dvs. jeg fortsatte med de små flettene på vristen som jeg hadde i vrangborden.
Garn: Järbo Mellanraggi, 67 gram
Pinner: nr. 2,5

Disse sokkene skal jeg beholde selv, er tanken, og ender nok som nattsokker - om de ikke klør, da. Litt for lyse til å putte i støvler.

Ok, ny type sokker, men jeg har ikke sviktet Blueberry-sokkene. Det har blitt to par til av de også. Jeg har kanskje tidligere fortalt at min mann og sønner ikke har vært så interessert i hjemmestrikket, men nå fatter jeg håp! På påskeaften overhørte jeg en samtale mellom sønnene mens vi sto rundt grillen og varmet oss. Den yngste sier til den eldste at han frøs på føttene. "Hva slags sokker har du på deg?" spør den eldste. "Vanlige Ulvangsokker - jeg bruker bare det," svarer den yngste. "Ikke bruk det, du må bruke sånne som vi får av mutter'n til jul - du trenger ikke noe under dem heller." Så jeg skal fortsette å gi dem sokker i julegave! :)

De lyseblå er strikket i Novita fra 7 Bröder, 132 gram, og er nok str. 42, tenker jeg. De grå er strikket i Perfect, veier 83 gram, og er nok ca. str.32/34. Disse størrelsene er bare ren gjetting. De blir lagt i gavelageret. Av disse tre garntypene jeg har brukt her er Perfect min helt klare favoritt. Godt og strikke med, og helt kløfritt. Bedre blir det ikke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv