hits

Kjappstrikka drakt

Dette skulle egentlig bli barselgave til datteren og svigersønnen til et vennepar av oss. De ble for et års tid siden foreldre til en liten gutt fra Sør-Afrika. Han var ti måneder da de hentet ham, og da tenkte jeg det var smart å velge største størrelse (to år) siden de sikkert hadde sørget for nok klær i starten selv. Men da jeg fikk se bilde av ham sammen med en to-åring forsto jeg at denne drakta ble for liten - han var en skikkelig plugg av en sjarmør! :) Strikketøyet ble derfor liggende halvferdig en lang stund, men nå har jeg endelig gjort den ferdig. Den ser ut som litt ujevnt strikket, men den er faktisk ganske bra.

Siden jeg ikke vet hvem mottager blir - gutt eller jente - har jeg ikke sydd i knappene, bare lagt de løst på. Men alt er gjort klart.

Mønster: Kjappstrikka drakt

Garn: Merino Extra Fine, 120 gram.

Pinner: Nr. 3 (siden jeg strikker litt løst og garnet krever litt fast strikking for ikke å sige)

Jeg har strikket den som tenkt barselgave tidligere, og da somlet jeg sånn at den ble for liten - den også. Så nå har jeg to i gaveboksen ;)

Én kommentar

Strikkern

04.05.2018 kl.22:18

Så søt drakt du har strikket. Lurt å vente med knappene.

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv