hits

Hurraaaa for 17-mai!

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Fantastisk bunadsvær her i Osloområdet i dag - for de som har bunad som passer. Min bunad var fem kilo for trang, så jeg har sydd den ut litt med tanke på denne dagen og et bryllup vi skal i til lørdag. Det var mye jobb - og kun håndsøm, men det ble bra. Nye bunadsko ble kjøpt forrige uke siden jeg har litt problemer med knær og andre ledd, så de jeg hadde med litt hæl ble byttet ut med den nesten flate varianten. Så langt alt bra, men da jeg skulle prøve hele antrekket var skjorta så trang i halsen at det var ubehagelig. Så de fem kiloene har jammen fordelt seg på hele kroppen ;) Bunaden blir derfor hengende i skapet denne 17-mai'en også - som de to foregående (da har vi vært på ferie) - og alternative festantrekk er funnet fram.

Dette er Bærumsbunaden som jeg sydde for femten år siden. Den er enkel - og etter manges mening litt kjedelig - men jeg liker den godt og det var den som var helt naturlig for meg å velge da jeg skulle ha bunad. I tillegg var jeg så heldig at jeg kunne klare å sy den selv siden det ikke var masse broderier med plattsøm - det er noe jeg slett ikke behersker. Riktignok er det plattsøm på kragen og mansjettene på skjorta, men det er hvitt på hvitt, så broderingen er ikke så avslørende.

Jeg tok en del mål før jeg begynte å sprette opp - viktig å få alt på plass igjen etter omsøm. Bildet avslører også at sølvet bør også pusses før bunaden skal brukes...

I ettermiddag har vi tenkt oss en tur til Husebyleieren i Oslo hvor Kongens garde har drilloppvisning. Men allerede nå på formiddagen merker jeg at bjerkepollen kanskje er noe som setter en stopper for det. Uansett skal vi få med oss barnetoget her i området først.

Ønsker alle en flott 17-maifeiring! :)

 

Én kommentar

Gørill

19.05.2018 kl.22:39

Det er mye arbeid med sånn bunadsendring! Min er max utsydd, den fikk hvile i år, kanskje den passer bedre et annet år... I år hadde jeg bare tre barnebunader til forlenging, og den største litt ut også. Eldstejenta brukte sin for 6. gang i år, og det er første gang jeg syr den ut. Nå finnes det ikke mer å legge ned, hverken på skuldre, i livet eller i oppbretten! Jeg broderer gjerne en ny, men jeg vil ikke sy den sammen denne gangen! Jeg har sydd bærumsbunad, bomullsvarianten, både til gutt og jente. De er fravokst for lenge siden. Skjønner godt at du valgte Bærumsbunad :)

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv