hits

Rosa sokker

Det er juli og fredag - og for en sommer vi hatt så langt! Ferien begynner i dag og sola skinner fra knallblå himmel - kan det bli bedre?? Den voldsomme varmebølgen vi har hatt har lagt en liten demper på alle aktiviteter - også håndarbeid. Men det blir litt strikking i bilen av og til og litt på sene kvelder etter at sola har gått ned. Det som har kommet ut av det så langt er to par sokker.

Jeg har hatt to 100g nøster - etter min mening - litt for tynt sokkegarn liggende i noen år. Frisk, rosa farge - litt melert.

Jeg har tatt fram disse nøstene tidligere og begynt på sokker, men det har aldri blitt noe ut av det. Så nå bestemte jeg meg for å bruke garnet dobbelt bare for å bli kvitt nøstene. Selv om det ble forholdsvis tykt gikk det fint med pinne nr. 3 for meg som strikker litt løst.

Mønsteret har jeg strikket en gang tidligere - utgangspunktet var 52 masker. Litt fletter og litt hullstrikk - det jeg liker aller best. Strikket først et par med vanlig "skaft", og da de var ferdige var det igjen akkurat nok garn til et par ankelsokker.

Noen har underveis ønsket detaljerte bilder da sokkene ble ferdige, så her kommer det.

Hullmønsteret midt foran.

Forsterket hel, hvor jeg dro med den lille fletten ned på hver side.

På ankelsokkene har jeg noen omganger mellom vrangborden og der helkappen starter, men startet med den forsterkede "teknikken" med en gang.

Mønster: Startet med 52 masker (dobbelt garn!)
Garn: Hot Socks Vintage, 108g til det ene paret, 82g til ankelsokkene. Begge parene ble i str. 38/39.
Pinner: nr.3

Ønsker dere som trofast kikker innom her en flott sommer!

2 kommentarer

Bodil

15.07.2018 kl.09:56

Kjekt å få brukt opp restar når resultatet blir så fint :)

Barwitzki

18.07.2018 kl.17:58

Nydelig sokker har du strikket. Vakker sommerfarge og vakker mønster.

Jeg ønsker deg riktig fin ferie. Kos deg.

Hilsen sender Viola

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv