hits

Julemarked og litt shopping

Denne uken har vi vært noen dager i Tallinn. Fine dager - men skikkelig trist vær! Og været skiftet cirka hvert tredje minutt, og varierte mellom opphold, duskregn og hagl, og hele tiden mye vind, grått og halvmørkt. Men på julemarkedet var det i hvert fall godt opplyst og trivelig :)

Fantastisk flott juletre midt på torget.

Boder på rekke og rad.


Turens høydepunkt for meg ble noe helt annet en julemarkedet. Før vi reiste søkte jeg på garn og Tallinn på Facebook, og datt over navnet Karnaluks. Og da vi kom på hotellet i Tallinn viste det seg at denne butikken lå bare noen hundre meter unna oss. Vi gikk en tur dit samme ettermiddag, og jeg havnet i garn- og stoffhimmelen!! Aldri har jeg vært inne i, sett, eller hørt om, en liknende butikk. Omtrent på størrelse med en fotballbane, i to etasjer! Første etasjen var fylt med stoffruller, knapper, noe quilteutstyr og litt andre syrelaterte ting. I andre etasjen var det garn, strikkepinner og heklenåler, enorme mengder av glidelåser, broderier, blonder og bånd. Midt mellom første og andre et lite repot med symaskiner.

Jeg ble helt handlingslammet, og det endte med at vi gikk ut med to garnnøster - som mannen hadde plukket ut. De nøstene skal bli kamuflasjemønstrede sokker - i følge bildet på bandreolen.

Dagen etter var vi på plass igjen. Planen var å oppsøke butikken alene denne gangen siden jeg alltid blir litt stresset når noen venter på meg. Men mannen tok med lesebrett og satt seg sammen med andre ektemenn - og noen damer med store kofferter. Jeg vet ikke om de handlet inn til eget forbruk eller egne forretninger. Grunnen til at jeg lurer på det siste, er at varene var priset med beløp + 20% = sluttsum. Men samtidig var ikke prisene sååå lave at det minnet om engrospriser, men det varierte litt fra vare ril vare.

Her er noen bilder fra butikken. Først en liten vegg med strømpepinner.

Og veggen med rundpinner - et utrolig utvalg!
Under rundpinnene var det kassevis med 23-25 cm lange glidelåser. I tillegg var det mange reoler med glidelåser i alle andre lengder i et tilstøtende rom.

En del av knappeutvalget. En langvegg pluss flere reoler midt på gulvet.

Hyllevis med garn - dette er bare et lite hjørne i enden av garnlokalet.

Flere reoler fylt med ruller med pyntebånd.

Jeg var litt forsiktig da jeg tok bilder rundt i butikken, og holdt meg til steder det ikke var andre kunder.

Jeg svevde på denne skyen et par dager, men datt brått ned da vi skulle reiste hjem. På flyplassen trakk de rått og brutalt ut tre sett med 15 cm lange strømpepinner fra sokkene jeg hadde med som flystrikk. Rett i søpla med dem! Det hjelp ikke at jeg ydmykt ba om å få beholde dem, og argumenterte med at de pinnene har reist til og fra mange steder i Europa tidligere. Nei da, i Tallinn er grensen 6 cm - i motsetning til andre land/byer.
Det var ikke noe stort økonomisk tap, men jeg bare elsket de pinnene!

I sommer opplevde jeg forresten også noe rart da vi skulle fly fra Sør-Italia (Bari) og hjem. Da trakk de rundpinnen ut av en liten body jeg strikket på, mens jeg fikk beholde strømpepinnene som satt i sokkene jeg strikket på.
Ja, ja - forstå det den som kan, men  ingen ting man får gjort med det - de i sikkerhetskontrollen er enerådende!

3 kommentarer

Gørill

21.12.2018 kl.13:17

Så fantastisk butikk du har vært i! Jeg har vært i Tallin for noen år siden, men denne butikken så jeg ikke! Det har alltid gått bra på flyreiser med strikkepinner for meg. Strikker som regel med rundpinne og magic loop hvis det er sokker. Har en strikk i veska i tilfelle, så kan de jo klippe av pinnene på rundpinnen og jeg slipper å dra maskene av ;o) Men det har som sagt aldri skjedd.

God jul Berit!

Barwitzki

22.12.2018 kl.22:49

Vakre reise til Tallin og så deilig butikk med garn og alt ditt hjerte ønsker. Jeg ville ha følt meg veldig bra også. Synd at du fikk problemer på grunn av strikkepinner av flyplassen og takk for at du skrev det her, så vi må bedre oppmerksom på å ta hensyn.

Julehilsener fra meg. Vi har også regnvær her - ingen snø - men juletre kommer i morgen i stua

og vi pynter... hele familien... herlig. Og julestemning kommer.

God jul for deg og dine. Hilsen til deg. Viola

Be-ty

28.12.2018 kl.14:12

Barwitzki: Takk det samme! :)

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv