hits

God Jul!

Så er dagen endelig kommet, dagen som mange gleder seg til - og noen gruser seg til. Selv har jeg en helt grei jul med mann og to voksne barn. Julaften feirer vi i år hos eldste sønnen, lille julaften/i går var vi hos yngste sønnen, og i morgen (1. juledag) blir det julefrokost hos gode venner.

Jeg kan ikke påstå at alt er helt på stell her denne julen - på selveste julaften ser det sånn ut, men jeg håper det blir bra etter hvert. Akkurat nå virker det veldig langt fram.

Pga. oppussingen har det ikke blitt produsert så mange julegaver i år. Det er kun noen par med sokker, en ullbukse og et strikkeskjørt som har gått ut av huset i dag. Ullbuksen har jeg vist tidligere, men dette skjørtet fra boken "Gustav og Berta - strikk til baby og barn", ble ferdig med strikk i livet for bare et par dager siden.

Garn: Dale Lerke, i underkant av tre nøster (glemte å veie denne gangen)
Pinner: nr. 3 på vrangbordene øverst og nederst, pinne 3,5 på mønsterdelen
Mønster: Fra boken "Gustav og Berta - strikk til baby og barn"

Min lille venninne er en høy og slank (les: tynn) sjuåring, så jeg valgte størrelse 8 år på maskeantall, og størrelse 10 år på lengde. Bredden er 28 cm og lengden 31 cm sånn det ligger nå.

Og dette var ett av seks sokkepar som ble gitt i gave i dag.

Mønster: Blueberry waffle socks ;)
Garn: Sisu og Fabel(?), dobbel tråd (glemte å veie dem)
Pinner: nr. 3

Ønsker alle som kikker innom en riktig God Jul!

2 kommentarer

Gørill

26.12.2018 kl.17:01

Dette var ingen vanlig oppussing som foregår hos deg akkurat. Det ser mere ut som flytting av vegger og etterisolering eller utbytting av vinduer, og, og,... men tid til strikking har det også blitt ;o) Fortsatt god jul i sagflis, plank og løse ledninger! Det blir sikkert flott til slutt tenker jeg!

Be-ty

28.12.2018 kl.14:11

Gørill: Ja, du har helt rett - litt mer enn overflatebehandling ;) Flytter kjøkken og tar ned vegger, så det blir ganske åpent her, men etter snart 40 år er behovet tilstede, kan du tenke deg.
Vi løser problemet ved å reise på hytta i dag, så det blir bra. Ellers har vi tilbragt mesteparten av julen hos Thomas, Petter og venner, så vi lider ingen nød akkurat :)
Fortsatt God Jul til deg og dine!

Skriv en ny kommentar

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv