hits

Broderi

Mine "geriljabroderier"

Det er langt fra hver dag jeg er innom bloggen min, men en dag i forrige uke da jeg kikket innom hadde jeg fått en ny kommentar (det skjer ikke så ofte lenger). En dame lurte på om jeg ville sy et lite broderi til henne - akkurat likt det jeg hadde i bloggen min - og klart til å henge opp.

Jeg har i lengre tid samlet på fine ord og uttrykk, så da jeg først var i gang ble det noen til. Rammen jeg hadde liggende var litt mindre enn den jeg brukte forrige gang, så det ble litt trangt rundt skriften, men det får gå. Evt. må mottager kjøpe en litt større ramme og sette paspatour rundt. Broderiet går i posten over helgen.

Jeg merker at jeg ser dårligere enn før, så brodering blir det lite av. I hvert fall begrenser jeg det til sånt som dette.

Det skal bli ramme på alle etter hvert, og så skal de få dekorere utedoen på hytta sammen med kongefamilien :)

Bokmerke i korssting

Vanligvis bruker jeg bare en papirlapp, eller aller helst sånne litt stive papplapper som viser pris og fabrikat på klær til bokmerke. Og antagelig kommer jeg til å fortsette med det, selv om jeg har brodert dette nå. Men jeg fallt så fullstendig for fargene og det litt usymetriske mønsteret på dette, så jeg måtte bare gå i gang! Det er en stund siden jeg kjøpte dette som et lite kit, og husker jeg ikke helt feil kommer det fra en auksjon på QXL.

26092009 001

Jeg har litt lange dager på jobben for tiden, og med korte kvelder er det koselig med sånne småting man ser enden på nesten før man har begynt.

Mitt "geriljabroderi"

Det begynte med geriljabroderiene da de ble så populære. Jeg synes mange av de broderiene var veldig morsomme, men derfra og til å henge dem opp på veggen... nei. Det ga meg likevel lyst til å brodere noen små tekstbilder, og da jeg så denne teksten skrevet under innleggene til Else-M på Hobbyboden kom jeg i gang. Etter det har jeg notert endel sånne kloke, morsomme eller treffende sitater. De jeg har likt aller best blir nå til veggpryd på egnet sted ;)

Skriften/bokstavene så jeg første gang på et tilsvarende broderi i en garnbutikk for en stund siden, og jeg var så heldig å få en kopi av mønsteret de hadde brukt, men lignende finnes her .

Bildet måler 13 x 18 cm. Jeg har sydd det på aidastoff med to tråder mørk brunt moulinègarn. .

Rammen er av eksklusiv plast - kjøpt på salg hos Jysk, Europris eller noe sånt, og kostet vel rundt en ti'er.

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv