hits

Hekling

Fruktnett - vårens dille

Fruktnett er nok det som har blitt vårens dille, og jeg følger villig med og har heklet tre stykker i forskjellige farger. Jeg er veldig glad for at det er blitt satt fokus på bruk av plastposer og andre plastartikler, og uten å skryte så er jeg faktisk en raser på sortering av plast både hjemme, på hytta og i campingvognen.

Oppskriften fant jeg på nettet, og det gråblå ble heklet helt etter mønsteret. På det gule økte jeg 50% mer - og på det mørk blå økte jeg dobbelt så mye som i mønsteret. Det ble ganske stort, og kan nok brukes til maaange appelsiner - eller en diger vannmelon, om ønskelig ;)

Det er en litt uvant tanke å ta med disse på butikken og fylle opp med frukt, men plutselig blir det kanskje helt vanlig.

Mønster: Spis opp maten

Garn: Rester av forskjellig bomullsgarn. Gråblå pose = 33gram, gul pose = 45 gram, mørk blå pose = 66 gram

Heklenål: nr. 3

Heklet kjole til BabyBorn

Kjolen jeg skulle hekle til BabyBorn ble plutselig ingen kjole til BabyBorn likevel da den ble for liten. Egentlig burde jeg ikke bli overrasket siden jeg har heklet med nål nr. 2, og mønsteret sier nr. 3. Og selvfølgelig har jeg ikke brukt garnet som står i oppskriften - Gjestal bomull Sport el. tilsvarende. Men jeg syntes kjolen så fin ut i størrelsen, helt til jeg nærmet meg nederst på skjørtet - da syntes jeg det så litt smalt ut. Ja, ja, kanskje den passer til en sånn litt mindre BabyBorn-dukke, de som måler 40 cm.

Men jeg synes kjolen ble fin -  tross størrelsen!

Det er også mønster til kyse, mamelukk og sokker til dette settet, men jeg dropper det til jeg har klart å hekle en kjole som passer til min dukke.

Mønster:  Funnet på www.hekleguri.com for noen år siden.

Garn: Bommullsgarn kjøpt i Sverige, kabeltvinnat merc. 12/6.

Heklenål: nr. 2

Heklet adventstjerne/julestjerne - midt i juli

Disse stjernene var virkelig fjorårets "dille" - i hvert fall på slutten av året. Jeg falt pladask da jeg så stjernen i mange forskjellige varianter på facebook og startet opp omgående. Men det skulle gå et drøyt halvår før jeg ble ferdig med heklingen. Mønsteret var enkelt og greit, men jeg har likevel gjort mange og tullete feil - jeg må lære meg å lese mønsteret ordentlig! 

Så nå har jeg tre stjerner - hvorav den ene har fått ni spisser... 

Åtte spisser...


Den med ni spisser skal bare stives godt og henges opp i en tråd. De to andre skal også stives, men over en skål sånn som bildet viser (bildet lånt fra nett) for å få plass til lys i mellom.


Evt. vil jeg gjøre et forsøk på å kjøpe en adventstjerne som heklestjernen kan monteres rundt. Det er gjort på bilde under her (dette bildet også lånt fra nett), og jeg synes den ble flott. Utvalget i sånne stjerner er ikke så stort nå på sommeren, så jeg legger prosjektet på vent til ut på høsten en gang.

I følge mønsteret skulle stjernen bli 22 cm i diameter i Solberg 12/3. Men garnet jeg har brukt er noe tykkere, så mine måler nesten 30cm fra spiss til spiss.

Mønster: Heklet julestjerne

Garn: Bom.garn jeg ikke husker navnet på

Heklenål: nr. 2

Heklet myntpung

Jeg henger litt etter med oppdateringer her nå - disse ble heklet i fjor høst en gang...

Måtte bare hekle noen myntpunger da jeg kom over mønster på dem. Denne gangen hadde jeg faktisk garnet som er brukt i oppskriften også, men kun i rosa og en ganske så frisk grønnfarge.

Klemmen på den rosa har jeg kjøpt på Panduro, klemmen på den grønne er bestilt på eBay - og kostet bare en brøkdel av prisen. Sjekk linken til eBay, det er mange fine å velge mellom. De finnes også i forskjellige størrelser.

Pynteknappene er kjøpt på Stoff & Stil.

Jeg har fortsatt 'noen' klemmer igjen, så jeg må finne flere bomullsrester og hekle flere etter hvert.😊

Mønster: Myntpung/nøkkelpung

Garn: Gjestal Bomull Sport, ca. 20-25g

Heklenål: nr. 3,5

Jeg har heklet juletrær

Det kommer stadig nye småting som frister å lage - og denne gangen var det små juletrær. Heng dem på juletreet eller bruk dem som bordpynt.

Hekle for- og bakside, hekle sammen og putt inn litt vatt. Fort gjort på en liten kveldsstund - og supert for å redusere smånøster :)

Veldig søt julepynt - men da velger man kanskje ikke grønt...

Mønster: Juletre

Garn: rester av bomullsgarn, ca. 15g pr. tre

Heklenål: nr. 2,5

Kuvertbrikker/spisebrikker/bordbrikker

Jeg har skjedd noe hyggelig og veldig uventet i løpet av siste året - sjefen min (dame/40) på jobben har plutselig fått interesse for hekling! Det har resultert i både pledd, vognteppe og håndarbeidsveske så langt, og nå var hun lei av mannen og bonussønnens søling av ketchup på duken. Nå lurte hun på om jeg hadde mønster på heklede kuvertbrikker - og det fantes selvfølgelig i permen jeg har samlet diverse oppskrifter gjennom flere år. For å hjelpe henne i gang begynte jeg å hekle et eksemplar jeg også.


Og jeg syntes de ble litt søte, så jeg endte opp med å hekle til jeg ikke hadde mer igjen av garnet. Restene i div. innfarginger ga meg akkurat fire brikker. Brikkene måler 40 x 28cm - egentlig litt for små til spisebrikker, men jeg tenker de fint kan benyttes til kaffe-og-kake-brikker eller frokostbrikker. Det gjelder bare å skape seg behov for det man lager! :)         

Mønster: fra et gammelt ukeblad

Garn: Fiol fra Solberg - 272 gram totalt

Heklenål: nr. 3

Grytekluter, Anne-på-landet

Jeg har fortsatt mye rester av bomullsgarn - og jeg elsker fortsatt å hekle disse gryteklutene. Arbeidet vokser så fort når man kan se hver omgang så tydelig. Eneste utfordringen er å sette sammen farger. Ofte er mange fargekombinasjoner prøvd - og rekket opp igjen - før de blir ferdige.

Jeg har heklet mange av disse gryteklutene tidligere - og hadde et lite lager av dem - men de fleste forsvant i forbindelse med pakkeleker og gaver til jul. Egentlig er det like greit å gi dem bort, for selv har jeg aldri hatt hjerte til å ta dem i bruk. Og de jeg velger ut til å få sånne blir så imponert over hvor flink jeg er til å hekle - de skulle bare vite! ;) Mønsteret er slett ikke vanskelig, det står godt forklart hvordan de "taggeomgangene" skal hekles, og ressten er plankekjøring. Så om du også liker disse er det bare å sette i gang!

Diameter 18cm.

Mønster:  Annepålandet

Garn: Rester av bomullsgarn, 92 gram tilsammen.

Heklenål: nr.3

Heklet kjeleunderlag

Et av kjeleundelagene i kork på hytta måtte byttes ut, det var ikke pent lenger. Og da jeg fant et par nøster med fritidsgarn i brunt kunne jeg like gjerne hekle et. Mønster fant jeg på Garnstudio sine sider - ikke mønster til kjeleunderleg, men til stoltrekk. Heklet til litt drøy størrelse med tanke på toving, og deretter en kant med fastmasker rundt - enkelt og greit.


Etter to runder på 40 grader i vaskemaskin ser det sånn ut, og måler 21 x 21cm.

Mønster: Garnstudio

Garn: Fritidsgarn, dbl. tråd - 80 gram. 

Heklenål nr. 7

Vognteppe i oldemorruter/bestemorruter

Dette skulle bli et dukketeppe, men for å bruke opp mer av restegarnet ble det vognteppestørrelse. Dvs. jeg måtte kjøpe til både et nøste mørk rosa og et nøste hvitt på slutten, så nå har jeg nye, ferske rester ;) Fargene er sukkersøte, men jeg har fått flere positive tilbakemeldinger underveis, så da er det vel ok.

Teppet består av 6 x 8 = 48 ruter.

Jeg la to og to ruter rette mot rette og heklet en fastmaske i hver maske + en i "hullene" langs kanten. Heklet først alle kortsidene sammen, deretter langsidene - og passet på å begynne på samme side hver gang sånn at kantene legger seg samme vei.

Deretter heklet jeg en runde fastmasker i hvitt, så en i rosa, rundt hele teppet. Avsluttet med en omgang krepsemasker - i annen hver maske. Å hekle i hver maske syntes jeg ble for tett. Ble veldig fornøyd med kanten rundt, særlig siden jeg fra starten av ikke hadde noen idè om hvordan jeg skulle gjøre det.

Jeg liker dessuten å ha en litt fast kant rundt tepper, sånn at hjørnene blir tilnærmet 90 grader - også sjekker jeg at to og to sider kan strekkes like langt/at de er like fast strikket/heklet. Samme "testen" gjør jeg når jeg legger opp til sokker - stikker to fingere ned i skaftet og strekker ut for å sjekke at det er lagt opp akkurat like fast/løst på begge. Dette er helt klart noe av grunnen til at jeg alltid må rekke opp og begynne på ting sånn ca. tre til fem ganger ;)

Teppet måler 57 x 76cm (6 x 8 ruter)

Mønster/inspirasjon: Andre lignende tepper

Garn: Dale Babyull, 276g fordelt på tre farger

Heklenål: nr. 3,5

Den norske OL-lua fra Socji 2014

Måtte selvfølgelig lage denne jeg også  - den norske OL-lua. Første gang jeg så den syntes jeg den minnet om en slags Smurfelue, men i løpet av første OL-uken har jeg begynt å venne meg til den - nesten så jeg begynner å like den.

Dette er en barnestørrelse, ca. 8-10 år, tenker jeg. Den er 26cm lang - derav 1,5cm rød kant. Aner ikke om det er passe lengde da jeg ikke har noen å prøve den på - annet enn en ballong.

Jeg har strikket med Gjestal sin babyull, og den er ikke fullt så klar blå i fargen som Dale sin. Det røde garnet er Lanett - og selvfølgelig er alt fra eget lager :) Fargen er litt misvisende på bildet under her, men på det øverste er den ganske rikitg.Mønster: Dale/Ullkurven

Garn: Gjestal babyull - dobbelt garn, ca. 80g + litt rødt

Heklenål: nr. 4

Notis til meg selv: Jeg la ut til 72 + 4 masker til barnestørrelse. Til voksen brukte jeg heklenål 4,5 og la ut til 80 masker.

 

Jeg må ha likt denne blåfargen veldig godt en gang (feil gjengivelse av fargen her også!), for jeg har nok et prosjekt på pinnene - samme farge og selvfølgelig fra eget lager, Viking Superwash. Litt større prosjekt dette, men håper jeg snart kan vise det ferdig.

OL varer en uke til så det blir nok litt strikking foran tv'n i uken som kommer også :)

Heklet brikke - nå feilfri

Da er jeg ferdig med brikken - igjen - og denne gang uten feil! :)

Mønster: Familien nr. 24/2013

Garn: brukt en 200g bunt ukjent bomullsgarn kjøpt på loppis, vekt på brikken er 140g

Heklenål: nr. 2

Flere grytekluter

Restegarnprosjektene fortsetter - to par til av gryteklutene til Annepålandet er ferdig.

De er veldig morsomme å hekle - ulempen er alle trådene som må festes i etterkant. I mønsteret står det at hun hekler inn en del av trådene på følgende omgang, men jeg føler ikke at det holder godt nok, så jeg syr fast hver eneste en.

Små rester av bomullsgarn er velegnet til disse. Begge parene veide 196g tilsammen.

Se forrige innlegg for mer info.

Redusering av garnlager i 2014

Først og fremst - Godt Nytt År til alle sammen!

På Hobbyboden har jeg meldt meg inn i en gruppe som skal gå inn for å redusere eget garnlager i inneværende år. Personlig er det ikke så viktig at lageret blir så mye mindre, men det hadde vært fint å få brukt opp noe av det gamle for å få inn litt nye, uprøvde garntyper.

Egentlig har jeg holdt på med dette lenge på egenhånd, det å strikke av rester. Siden jeg veldig sjelden strikker noe til meg selv har min hobby blitt å finne småprosjekter til garnet jeg har liggende. I fjor var jeg dessuten så heldig å arve masse garn fra to Jane'er som hadde skikkelig opprydding i sine lager, så jeg har mye å velge i! Og her snakker vi både mange kilo og flere for meg ukjente garnmerker - og noe umerket garn! Og det er så mange fine mønster å velge i, og så mye jeg har lyst til å lage!

Heldigvis ble det bestemt i denne "slankegruppen" at det ikke var nødvendig å veie alt garnet man hadde, bare notere vekten på hva man forbruker og hva man kjøper inn - så er det et håp om at man har brukt mer enn hva som er kjøpt inn da året er omme.

Mitt første bidrag til redusering ble et par grytelapper etter mønster av Annepålandet. Jeg har heklet flere par av dem tidligere, og jeg liker mønsteret godt i tillegg til at de er morsomme å hekle. 

Sånn ble "baksiden av medaljen" - brukt restegarn her også.Mønster: Annepålandet

Garn: Rester av div. Cotton Lux, Mandarin Classic og litt annet ukjent garn - totalt 106g.

Heklenål: nr. 2,5/3

Jeg trodde forresten jeg var ferdig med en heklebrikke også. Jeg oppdaget ikke før på siste kanten rundt at jeg hadde noen masker for lite i den ene buen. Så da var det bare å rekke opp igjen. Det er forresten ulempen med hekling, at man ikke kan slippe ned noen masker og fikse ting på foregående runder, sånn som går an på strikketøy.

Her er brikken - og antagelig vil ingen se feilen om jeg ikke forklarer hvordan jeg oppdaget den selv. Ingen ville heller sett den om jeg brukte den som den var og la den på bordet. Men da jeg først oppdaget den selv har jeg liksom ikke annet valg enn å rekke opp. Brikken hadde aldri blitt brukt!

Her er brikken "ferdig", dvs. før jeg rakk opp. Og jeg måtte helt inn til spisssene på den innerste stjernen for å komme på skinnene igjen. Men en vakker dag skal den ligge på bordet - feilfri! :)

Mønster: Familien nr. 24/2013

Garn: Bomullsgarn kjøpt på loppis i høst

Heklenål: nr. 2

Liten julebrikke

I restegarnet fant jeg et lite nøste rødt garn - egnet til hekling. Det var akkurat nok til denne lille brikken - forøvrig i samme mønster som jeg brukte på tallerkendempere tidligere i år. Jeg liker mønsteret - enkelt og greit, og lett å justere størrelsen - og brikken er fin å legge i f.eks. en brødkurv nå til jul.Mønster: Garnstudio

Garn: ukjent restegarn

Heklenål: 2,5

Tallerkendempere av Solberg 12-4

På selveste nasjonaldagen kom vi hjem etter en uke ferie på Kreta. Litt varierende vær, men hele tiden godt og varmt. Derfor var jeg glad jeg hadde valgt å ta med bomullsgarn og mønster til tallerkendempere som feriehåndarbeide.

Det er en mengde mønster å velge i til tallerkendempere, dette ble valgt siden det var så enkelt å huske  - og dessuten lett å endre størrelsen på. Egentlig kunne jeg nok tenkt meg litt tynnere garn og et litt "sartere" mønster, men det får bli en annen gang.

Disse skal brukes både på dekketallerken under middagstallerken,

eller på middagstallerken under dyp tallerken.Jeg hadde ett nøste med garn på 225g. Da jeg hadde heklet 12 tallerkendempere fortsatte jeg å hekle brikker i litt andre størrelser til garnet var brukt opp. Utrolig drøyt garn, her er alle brikkene samlet.

De litt større brikkene passer fint i boller og på fat.Mønster: Garnstudio

Garn: Solberg 12-4, 100% bomull. En tallerkendemper veier 10g.

Heklenål: Boye nr. 3 eller Millward nr. 1,75

Annepålandet grytekluter - denne gang i påskefarger

Sånne har jeg heklet før, det er et veldig morsomt og kjapt mønster å hekle. I tillegg er det en stor mulighet til å redusere mengden rester av bommullsgarn. Disse er tenkt som en liten påskegave.

Alt har en bakside - og denne gangen ble den sånn.

Mønster: Annepålandet

Garn: Div. rester bommullsgarn

Heklenål nr. 3

"Hæklet hagesmæk" - eller smekke

Siden jeg har fått et par småttiser i familien er det bare å fortsette bruken av restegarn. Jeg har heklet flere av disse tidligere og får aldri mønsteret til å stemme helt, men jeg bare tilpasser sånn at det stemmer nogenlunde. Er det ikke det som kalles kunstnerfrihet? ;)

Mønster: Fra Hendes verden

Garn: ca. 60g bomullsgarn

Heklenå: nr. 3 passet til mitt garn

Heklet baby Converse

Da jeg kom over dette mønsteret måtte jeg bare hekle et par. Oppskriften er fra Järbo garn. De var veldig enkle og raske å hekle, men har likevel blitt liggende lenge uten "Converse" merket og lisser - helt til min niese plutselig dukket opp her med sin seks uker gamle sønn :)

I tillegg til at de er både søte og tøffe er de et yppelig lite restegarnprosjekt.

 

Garn: Rester av PT Helårsgarn (80m/50g)

Heklenål nr. 3,5

Mønster: Järbo garn

Heklet brødkurv

På loppemarked tidligere i høst kjøpte jeg noen nøster som kan minne om renning til filleryer. Det er stivt og hardt, og ikke på noen måte godt å hekle med. Enda værre ble det da jeg fant ut at jeg måtte bruke dobbelt tråd. "Garnet" er produsert på Solberg spinneri, og noen nøster er merket 12/9 mens andre er merket 12/12. Noen som vet hva bruksområdet kan være?

Det eneste jeg kunne se for meg at dette kunne brukes til var en heklet brødkurv. Jeg liker sånne små utfordringer - forsøke å få noe brukbart ut av det man har.

Utgangspunktet var denne oppskriften på en liten kurv. Jeg begynte med enkel tråd, men så fort at det ikke ble bra. Med dobbel tråd ble det bedre, men jeg måtte fort forlate mønsteret og heller finne min egen måte å gjøre det på.


Nå er jeg litt spent på hvordan kurven vil bli etter vask. Jeg håper den trekker seg litt sammen og blir enda litt stivere. Sidene er 12 cm høye, ferdig nedbrettet ca. 7 cm. Opp til bretten heklet jeg så fast jeg kunne. Deretter heklet jeg de siste 5 cm litt løsere sånn at det skulle gå greit å brette ned siden uten at den bølget seg innvendig.

Mønster: Selvkomponert

Garn: Noe ukjent fra Solberg Spinneri merket 12/12

Heklenål: nr. 4,5 (til dobbel tråd)

Flere grytekluter fra Annepålandet

Nå er det heldigvis snart slutt på rester av tykt bomullsgarn - og disse to parene med grytekluter har redusert lageret ytterligere. Garnet er såpass tykt at jeg denne gangen måtte avslutte mønsteret en rapport tidligere enn mønsteret sa for at de ikke skulle bli for store.

Det er utrolig morsomt å hekle dette mønsteret, og alltid spennende å se hvordan fargevalget blir til slutt. Jeg har en tendens til litt for sent å oppdage hvordan jeg burde gjort det, men det er ikke værre enn at jeg kan leve med valgene. Denne gangen er det den store, hvite rundingen i midten som irriterer meg - den burde vært lys grønn. Og hvorfor i all verden har jeg brukt den mørke blå fargen på den andre - eller ikke brukt den en gang til...? Sånn sitter jeg alltid å tenker når jeg ser dem ferdig ;)

Jeg får prøve å gjøre fargevalget bedre neste gang.

Mønster: Annepålandet

Garn: Rester av bomullsgarn

Heklenål: nr. 3,5

Nye putetrekk

Jeg har laget nye putetrekk til sofaputene i annekset på hytta. Heklemotivene har ligget ferdig en stund, og er nå montert på linputene jeg har sydd.

Det er tre forskjellige motiv på putene.

Sommerfugl,

hjerte

og rose.Motivene er hentet fra et gammelt ukeblad og heklet i ubleket Solberggarn 12/4."Varetrekk" til ørelappstol

Da vi kjøpte nye møbler på hytta fjor så jeg straks behovet for et slags varetrekk på ørelappstolen der mannen sitter og lener bakhodet mot stolen. For at det ikke skal klø tenkte jeg det var best med bomullsgarn, og bestemte meg for å hekle det. Jeg har tidligere heklet et gyngestolteppe - eller faktisk to - som har endt opp som løpere da de var litt for smale til min gyngestol. Jeg fant frem mønsteret igjen - som jeg opprinnelig fant i et ukeblad for maaange år siden.

Og her er resultatet.

Jeg heklet den ca. 70 cm. lang.

"Klumpene" i mønsteret var jeg så hensynsfull å hekle med fire staver i stedet for fem for at de ikke skal bli fullt så store ;)

Og her er varetrekket lagt på plass. Det ble kanskje litt mye mønster på det rutete stoltrekket, men det får duge inntil videre.

Mønster: fra et gammelt ukeblad

Garn: Fiol fra Solberg

Heklenål: nr. 2,5 eller 3

Pent? Nei - Praktisk? Tja...

I iveren etter etter å slanke posen med litt ukurant garn i lageret fikk jeg plutselig behov for et trekk til Iphonen.

Og jeg innrømmer at det ikke er så pent - i tillegg rekker jeg sjelden å få pakket ut telefonen å svare når den ligger i denne soveposen, og dermed er det ikke spesielt praktisk heller.Uansett, det gikk med nesten et garnnøste, og jeg hadde det morsomt mens jeg heklet :))

Heklet duk

Jeg har tatt frem et heklemønster jeg har brukt mye for noen år siden. Jeg har tidligere benyttet det til fire sengetepper, et par vogntepper, duker til både salongbord og spisebord og i hvert fall ti duker som den her - og jeg er fortsatt like glad i de hjertene. Duken måler ca. 1x1m.

 

Hekling med bomullsgarn er veldig fint nå som det begynner å bli sommertemperatur :)Mønsteret er fra et gammelt ukeblad. Jeg finner det ikke igjen, men jeg har heklet så mange av disse firkantene at det sitter ganske godt i fingrene når jeg tar frem garn og heklenål.

Garn: 12/4 bomullsgarn fra Solberg på selve duken, på kanten rundt har jeg valgt 12/3 av samme garnet.

Heklenål: 1,75

Annepålandet - igjen

Det er lenge til restegarnet mitt tar slutt, så da ble det nok et par grytekluter - denne gang i "påskefarger".

Og så mye mer er det vel ikke å si om dem.

Er det noe du lurer på ang. disse har jeg skrevet litt mer om dem i tidligere innlegg.

En blå variant

av Annepålandet sine grytekluter - inspirert av all blåveisen i skråningen bak huset :)) Blåfargen på bildet ble desverre helt feil ute i dagslyset - den er blåvisblå og ikke turkis.

Mønster: Sjekk tidligere innlegg

Garn: Div. bomullsrester

Heklenål: nr. 3

Ingen som er i tvil om hordan blåveisblå er?

Gå ut en tur og rake litt, kanskje?

Annepålandet - grytekluter

Disse gryteklutene har jeg sett en stund i mange blogger. Siden jeg fortsatt er i besittelse av mye restegarn - også i bomull - fikk jeg lyst til å lage et par. Jeg har aldri vært flink til å sette sammen farger, men nå synes jeg faktisk at det ble bra - riktignok etter noen forsøk ;) Jeg har brukt sju forskjellige farger. Gryteklutene er doble og veldig tykke og gode.                         

Mønsterborder på forsiden.

Kun staver på baksiden, men fargene på forsiden går igjen.Mønster: http://asalmanakk.blogspot.com/2010/04/annepalandets-grytekluter-en-slags.html    

Garn: Diverse rester, vesentlig Muskat og Cotton Lux - totalt 98g.

Heklenål nr. 3                                      

Smekke - eller hæklet hagesmæk

For tiden synes jeg det er deilig med kjappe småting på pinnene, og da jeg fant dette mønsteret i Hendes Verden måtte jeg bare sette i gang. Min ble ikke så velproporsjonert som den i mønsteret, men jeg skal gjøre et forsøk til senere. 

Disse småtingene er også en bra kombinasjon med redusering av restegarn. Dette nøstet i lys gult, tykt bomullsgarn kan jeg ikke helt forstå hvor stammer fra, men jeg håper det egner seg godt til smekke. Litt ubehagelig å hekle med, det hadde lett for å dele seg, men i godt lys gikk det fint.

Og ang. restegarn - jeg har sikkert nok til 100 til ;)

Mønster: http://www.hendesverden.dk/handarbejde/hakling/haklet-hagesmak-3609/     

Garn: ca. 58 g bomullsgarn

Heklenål: nr. 3 

En bestemor om dagen

Jeg lot meg friste av heklealongen "En bestemor om dagen" på HB. Jeg deltar ikke i selve alongen, men deltar litt sånn på sidelinjen som jeg ofte gjør. Etter å ha meldt meg på et par alonger for noen år siden lærte jeg at det ofte blir litt masete å skulle holde tritt med andre.

090509 004

Jeg fant frem det jeg hadde av restegarn i lilla bomull, og så langt har jeg kommet hittil. Fargene passer heldigvis litt bedre sammen i dagslys enn de gjør i dårlig lampelys med blits.
Om jeg har nok garn, så det blir stort nok , tenkte jeg det kunne bli et vognteppe. Foreløpig er jeg usikker på om jeg skal bruke hvitt eller lilla å hekle det sammen med.

Heklet vognteppe

Jeg har gjort ferdig dette vognteppet, størrelse 63 x 80cm. I mønsteret er det brukt 350g Heilo, mens jeg heklet mitt av 500g Viking Sportsgarn, som er litt tynnere. La opp noen flere masker, og størrelsen ble som i mønsteret. Egentlig synes jeg teppet er så stort at det egner seg best til å pakke rundt et barn i sportsvogn, så jeg valgte bevisst et ikke-superwashgarn, siden jeg synes det er mer behagelig og litt varmere.

lesund 028
Rundt kanten er det først heklet tre omganger med fastmasker, og deretter en omgang krepsemasker.


Jeg er litt usikker på om det er krepsemasker jeg har fått til, men jeg heklet i hvertfall bakover, og kanten ble veldig pen.

(I ettertid har jeg forstått at dette ikke er krepsemasker, men skitt la gå!)

Her er mønsteret: 

Rosa hårbånd

Denne helgen kjørte vi langt - til Jotunheimen - men det gikk greit siden jeg kunne sitte å hekle. Denne gang et rosa pannebånd. Oppskrift som Hobbyugla http://hobbyugla.blogspot.com/ har laget.

pannebnd 004

To hårbånd...

Heklet hårbånd

Her er en liten ting jeg ble veldig fornøyd med! Et heklet pannebånd som jeg fant mønster på hos Hobbyugla http://hobbyugla.blogspot.com/ . Det er heklet i Indigo, et dongerifarget bomullsgarn på heklenål nr. 3 eller 3,5. Jeg måtte sy knappen en mønsterrapport innpå, me da passer det fint til en voksenperson med tykt, langt hår (mao. blir det ikke til meg som har tynt, kort hår...).
Må nok finne et garn som er litt tynnere så jeg kan lage et til i barnestørrelse.

Tusen takk for at du deler mønster, Hobbyugla! :)
pannebnd 002
Også handlet jeg litt i ferien, litt forskjellig småtteri. Lin/bomullstoff med sauer - som jeg håper skal bli en fin veske med tiden. Også disse veskehåndtakene, de synes jeg var kjempefine!
080808 046
Og litt annet stoff, beige og blått synes jeg er flott!
080808 041
Mye mere stoff er forresten på vei til meg i posten. Det ble bestilt mange meter på salget i Rita's håndarbeidsstue i går. Gleder meg til det kommer!

Nå er jeg så smått i gang igjen.

Nakke og skuldre er adskillig bedre, og jeg har prøvet meg litt med hekling igjen. Det er det samme mønsteret på firkanter som jeg alltid bruker, men denne gang satt sammen til størrelse vognteppe, ca. 50 x 80cm. Tidligere har jeg brukt mønsteret til to sengetepper og duker i maaange forskjellige størrelser, og jeg liker det fortsatt veldig godt. Et veldig greit håndarbeid på venteværelser, i lunchen på jobben eller foran TV'n. Mønster er selvfølgelig unødvendig etter så mange firkanter.

Garnet er ubleket Solberg 12-4.

Vognteppe

Også en liten pompadur til. Det var bare for å sjekke om alt fungerte.

Rosa pompadur

Og det gjorde det :)

I går var det så fint vær her i Osloområdet at vi bestemte oss for å ta en tyttebærtur. Som to ganger tidligere siste måneden reiste vi til Holthefjell, mellom Hokksund og Kongsberg. Det er nesten en times kjøring, og vi kjører sikkert forbi mange tyttebær på veien, men det er så greit med et sted man er litt kjent. Jeg får nesten følelsen av at vi bare reiser og "henter" hjem bærene, vi vet akkurat hvor vi skal gå.  Tidligere har vi vært i samme området og plukket kantareller.

Tyttebærtue

Det begynner å bli fine farger på blåbærlynget nå, så man må liksom feste blikket ett sted for å få øye på bærene.

image81

Vi plukket i ca tre timer, og det resulterte i 6,5 kg bær. 

Tyttebær

Og dermed vet jeg hva denne dagen må brukes til!

Chiela var selvfølgelig med :)

Chiela

Hun tok seg en liten runde på egenhånd, og kom tilbake så full av gjørme som jeg aldri tidligere har sett! Rett i dusjen med sjampo da vi kom hjem - og like fin igjen :)

Ny mørkblå pompadur

Dette tror jeg blir den siste på en stund, det er bare så veldig enkelt å hekle i vei når man først har lært seg mønsteret. Det går liksom av seg selv foran TV'n, PC'n eller i lunchen på jobben. Denne er i str. XL i forhold til de tre som er avbildet lenger nede på siden. På bildet kan man så vidt skimte noe rosa mellom maskene, og det er fordi de tre andre oppbevares inni denne her. (Det begynner å bli litt trangt om lagringsplassen her i huset.)  Blåfargen er dessuten adskillig mørkere enn på bildet.

Mørkblå pompadur

Ellers er jeg nå litt i tvil om dette virkelig er en pompadur. Da jeg slo opp i fremmedorboka sto det at en pompadur er  "Liten tøypose for damer, til å henge på armen". Dette er vel ikke akkurat det... Jeg trodde faktisk at en pompadur beskrev fasong mer enn hva den var laget av og bruksområde. Men jeg skal innrømme at jeg stadig får overraskelser når jeg slår opp i den boken.

Ønsker dere som er innom en riktig fin uke, enten den skal tilbringes på jobb, hjemme eller på ferietur!

Pompadourer

Varmen om dagen innbyr ikke så veldig til håndarbeid, men litt hekling i bomullsgarn kan til nød gå an på kveldstid. Jeg fant frem et tidligere brukt mønster på disse pompadurene for å sjekke om jeg fortsatt klarte å hekle etter den engelske oppskriften. Og det gikk overraskende greit!
Først heklet jeg en liten en i blått, så en litt større i hvitt. Den største, rosa, heklet jeg for et par år siden, men jeg har aldri tatt den i bruk. Nå har jeg lurt på om jeg kanskje burde donere den til høstens rosa aksjon.

Pompadourer

Pompadour

Egentlig synes jeg de er litt søte, men ikke helt sikker på hva de egner seg til.

 Bunn

I bunnen har jeg vattert og trukket tykke pappskiver med stoff.
Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv