hits

Kniplinger

Knipletreff i Oppegård

For en drøy måned siden kom jeg over et innlegg om knipletreff for Østlandet, som skulle arrangeres i Oppegård. Det er 15 år siden jeg sist hadde kniplebrettet framme - og Oppegård er jo ikke så langt unna Sandvika - så da meldte jeg meg på.
I god tid hentet jeg kniplebrettet ned fra loftet, tørket av støvet, og der stoppet det. Jeg husket ingen ting, til tross for at jeg har kniplet metervis av den tidligere (ok - det er 25 år siden, da!).

Jeg hentet hjem "reservekniplebrettet" mitt fra hytta, og satte på prikkebrevet til den nybegynnerblonden vi startet med da jeg gikk på kurs i 1994. Sammen med gamle notater, og litt prøving og feiling, fikk jeg det til.


Så gjorde jeg et nytt forsøk på den andre blonden. Den hadde jeg bestemt meg for å ta med på treffet. Det gikk fortsatt ikke bra, men da jeg fikk bittelitt veiledning på treffet ordnet det seg. Litt bakoverknipling ble det, men jeg så feilene og klarte å korrigere dem på egenhånd, så da ble det bra.

Jeg synes blonden er fin, og tenker jeg skal prøve å kniple noen cm av og til så det ikke går i glemmeboken igjen.

En helt annen ting:
Vi har kommet til 17. november, og i dag oppdaget jeg at rosmarinen vår står med knopper på alle kvister - og noen små, syrinfargede blomster. Jeg vet ikke om det er normalt, for vi har aldri hatt et sånt lite rosmarintre før. Vanligvis har vi hatt oliventre i den krukka.


Og ikke nok med det - i blomsterbedet står det en kantarell - en enslig en! Det er ikke helt uvanlig etter at jeg begynte å
tømme restene fra sopprensing i bedet. Det er nok litt spesiell jord i dette bedet. Det har vært fylt på med bark gang på gang gjennom de snart 40 årene som har gått siden vi bygde her


Det er litt lite med en sopp, men jeg håper på et bedre soppår i 2019.

Ønsker dere som titter innom bloggen min en riktig god helg!

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv