hits

januar 2009

Hjelp meg å velge stoff til baksiden

Nå er toppen til dongerisengeteppet nesten ferdig! Jer er litt usikker på om jeg skal velge en dongerikant rundt hele eller bare ha lukkekant. Foreløpig heller jeg mest mot en 6 - 8cm dongerikant. 

Det var ganske uhåndterlig på slutten, stort og tungt. Og i denne prosessen er selvfølgelig strykejernet - sammen med symaskinen - min beste venn. Jeg har presset ut alle sømmer, ikke brettet til annenhver side. Vet ikke om det er "riktig", men sømmene i hjørnene passet stort sett bra sammen.

100109

Jeg var litt uheldig underveis og stakk meg skikkelig i fingeren, og før jeg oppdaget at det blødde sånn hadde jeg fått en flekk på en av lappene (den lyse nesten nederst). Forsøkte å ta det med kaldt vann med en gang, men det holdt tydeligvis ikke, selv om det så bra ut mens det var vått. Gode råd, uten å legge hele teppet i maskinen?

100109 001 

Men så til de virkelig store problemene.
Hvilket stoff skal jeg velge til baksiden?
Og quilting. Jeg har mest lyst til bare å lage knuter med brodergarn i hjørnene for å holde lagene sammen. Da tenkte jeg å stryke på volumvliselin for å få de utpressede sømmene på plass. Men holder der limet i en vask? Har jo ikke tenkt å vaske dette så ofte, men en gang i blant trengs det vel.

Alternativ 1:
Jeg har et fint gardinstoff i tynn bomull. Volumvliselin og knuter med lys gråblått brodergarn i hjørnene.

100109 004

Alternativ 2:
Blått, smårutet/nesten pepitarutet eller stripete stoff i bomull. Quiltes som i alternativet over med mørkeblått garn. Av disse to synes jeg det rutete er mest aktuelt. Begger er for smale og må evt. skjøtes på midten.

100109 007

Alternativ tre:
Bryte helt med det blå og bruke rødprikket stoff og quilte som over med rødt brodergarn.

100109 005

Alternativ 4:
Kjøpe lys blå fleece og quilte med lyseblått garn. Da trenger jeg egentlig ikke noen volumfleece, men hva da med sømmene? Vil de holde seg på plass...
Toppen er ganske tungt i seg selv, så det er mulig dette er det beste alternativet.

100109 006

Håper på mange svar - og evt. andre forslag!

Nye gardiner

Siste del av romjulen pluss nyttårshelgen er tilbragt på fjellet. Nydelig vær med sol, akkurat nok snø til perfekte skiløyper og hyggelige naboer på hyttene rundt oss har gjort dagene til en flott uke.

At vi har fått strøm på hytta har gjort sene nattetimer til koselige håndarbeidstimer. Jeg har sydd nye gardiner til vaskerommet/badet og fått kvittet meg med gardiner som har irritert meg en lang stund. De nye gardinene ville jeg gjerne hatt litt lenger, men siden stoffet ikke lenger er å få tak i og jeg liker det så godt, får det bare være sånn. Jeg prioriterte også "ordentlige" magebelter og det tar jo også litt ekstra stoff. Det eneste som står igjen er en grågrønn rulour rundt magebeltene. Tar opp grønnfargen i mønsteret, tror det kan bli fint å markere dem litt på den måten.

04012009 001

Stoffet er tykt og godt med fin struktur. Jeg har hatt det liggende et drøyt år, og ble kjempeglad da jeg kom på at det kunne brukes til gardiner her. Dessuten matcher det håndhåndklærne som er lyseblå og badehåndklærne som er mørkeblå. :)

04012009 008

I romjulen var jeg innom bloggen til Liv-Toril http://blogg.hobbyboden.com/livtoril/ , og blant mye fint fant jeg et pannebånd jeg likte veldig godt. Hun hadde heldigvis linket til mønsteret, som var novembermønsteret for pannebåndalongen på Hobbyboden, http://www.kidsknits.com/free/woven_headband.htm.

Foreløpig har jeg strikket to stykker. Det grå er 6-tråds Regia, strikket på pinne nr. 3,5 og det gikk med i underkant av ett nøste. Det hvite er Athene Superwash (dansk?) som jeg har hatt liggende i mange år. Der strikket jeg opp hele nøstet, på pinne nr. 4. Jeg har ikke fulgt mønsteret slavisk. Jeg la opp 36 masker og har beholdt samme bredde hele veien rundt.
De passer meg begge to. Det hvite er litt mindre, men litt mer "stretchy" enn det grå.

Disse blir det garantert flere av!

04012009 013 

Bildene er som vanlig ikke særlig gode, men gå inn på linken til pannebåndet om du vil se det bedre. :)
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv