hits

januar 2010

Abagail Sweater

Dette mønsteret falt jeg helt for da jeg så det første gang. Mønsteret var litt uklart med hensyn til størrelse, men jeg måtte bare strikke en "prøve" for å se hvordan det ble. Og siden jeg ikke har en liten jentebaby i nærmeste bekjentskapskrets er jeg fortsatt usikker på størrlesen, men jeg antar kanskje 3 -6 mnd.
Mønsteret ligger gratis på Ravelry http://www.ravelry.com/patterns/library/abagail-sweater. Det er enkelt og kjapt å strikke.

Siden det bare er en prøve strikket jeg i garnet Silja som jeg hadde liggende, på pinne nr. 3. Jeg ser i ettertid at jeg med fordel kunne gått ned til pinne 2,5 på rillestrikken på bærestykket siden jeg synes det ble litt for grovt i forhold til mønsterstrikken.Også har jeg fått tovet de to vinkartongveskene som jeg har vist tidligere. De var store, så jeg tovet dem på 60 grader - og faktisk måtte jeg ta de to ganger til i maskinen på 40 grader før de passet eskene. Bare de er tørre nå skal jeg nålfilte pynten, dvs et hjerte på forsiden.Da skal jeg lete fram utstyret til nålefiltingen, også gjenstår det bare å ønske alle som kikker innom en fin helg! :)

Baby Merry-Jane og litt annet

Jeg gjør fortsatt en liten innsats for å bruke opp noe av garnet jeg har liggende - og dersom jeg kan bli kvitt noen ufoer i samme slengen er jo det ren bonus.
Det første jeg fikk tak i nå var en bitteliten Baby Merry-Jane sko. Den er nok størrelse nyfødt, for jeg oppdaget fort at jeg hadde lagt opp færre masker enn det står i mønsteret. Men for èn gang skyld hadde jeg notèrt alle endringene jeg hadde gjort i margen på mønsteret. Det er jenta si det! ;) Det er et år eller to siden jeg strikket den første, men faktisk ble den andre nærmest presis lik i størrelsen. Det er helt uvanlig for meg, jeg som vanligvs må strikke begge sokker eller votter samtidig for å få til det.
 


Jeg har strikket disse i bomullsgarn og har derfor droppet "sokken" inni.
Mønsteret kan kjøpes her: http://www.dreamweaveryarns.com/catalog/bekah-knits-baby-merryjane-pattern-p-2845.html

Ganske nøyaktig 600g Artic fra Trysil Garn har gått med til to vinkartongvesker. 500g fra eget lager, mens to nøster måtte kjøpes til for å få nok til hanker. Alt er nå strikket ferdig, skal bare feste hankene før det hele blir kastet i vaskemaskinen for toving.Det er Renate Alice på Hobbyboden som har laget dette mønsteret, og det kan nok fortsatt bestilles på denne mailadressen: ren-sae@online.no

Den koksgrå luen med mønster som jeg har vist tidligere har blitt et lite mareritt for meg! Siden den ble i minste laget ved ande forsøk også måtte jeg maske på en løs vrangbord istedet for å strikke en kant med babyull og brette opp på innsiden - som jeg pleier å gjøre.Heldigvis blir ikke sømmen synelig når det gjøres sånn, så jeg strikket den optimistisk fiks ferdig - bare for å oppdage at den er for lang. Mannen i huset har ikke helt skjønt dette med baggyluer ;)Å få til fellingen på toppen samtidig som mønsteret stemte nogenlunde var også en utfordring, så nå har jeg bestemt at luen skal få hvile litt i fred - til jeg har fått samlet nytt pågangsmot.

Very Cabley Mittens

Kulden krever noen nye småting, og det passer meg veldig bra, for jeg ser nå muligheten til å kvitte meg med en del enkeltnøster og "tvillingnøster". Erfaring fra siste jul viser også at det kan være greit å ha en del småting liggende til påkomne tilfeller, gjerne litt kjønnsnøytrale. Natt til juleaften satt jeg og strikket en isskrapevott , og på juleaften formiddag hastet det plutselig med et par pulsvarmere. Dette er helt unødvendig, det er bare snakk om å være litt i forkant ;)

Siste døgnet har jeg strikket disse vottene. Og de er i hvertfall strikket tre ganger totalt. Mønsteret er jo lett som en plett, men krever litt telling. For første gang har jeg virkelig hatt bruk for maskemarkører, det var så fort gjort å telle feil. Grunnen tror jeg er at flettene vender mot hverandre på høyre og venstre vott.

Vottene er strikket i Peer Gynt på pinne nr. 3,5, og passer akkurat til meg :) Mønsteret er gratis og du finner her: http://www.ravelry.com/patterns/library/very-cabley-mittensOg tre isskrapevotter til "lageret".Det er så merkelig, for egnetlig har jeg mest lyst til å sy, men kommer liksom ikke i gang. Mønster jeg har lyst til å lage har jeg til både søm og strikk, så det er ikke der det stopper opp, men det er så mye enklere å bare finne et garnnøste og pinner enn å lete etter matchende stoff. Også er det så mye lettere å ta med seg strikketøyet til sofaen. Det kan nok være det som avgjør ;)

"Selbuvotter" - Rørosvotter


I november meldte jeg meg på Selbuvotter-alongen på Hobbyboden. Det måtte ikke være heeelt Selbuvotter, men mønster noe àla det.

 
Jeg valgte da å strikke disse, Rørosvotter fra Lillill Thuve sin bok "Norske Votter". Garnet er Heilo, strikket på pinne nr. 3.
Og endelig er jeg ferdig med tommelene! Jeg er glad ikke dere drevne mange-farger-strikkere så meg mens jeg holdt på. Vottene lå i fanget mens jeg slet meg frem maske for maske. Og best av alt, jeg fikk faktisk mønsteret til å stemme inni votten også :))Målet var å få de ferdig til jul, men siden vottene skulle forbli innen familien ble de skjøvet litt nedover på prioritetslisten ;)

Også har det blitt nok en lue med striper på. Da yngstemann hadde fått sin ville mannen og eldste sønnen også ha. Og siden de er veldig raske og greie å strikke var det lett å innfri ønskene - denne gangen ;)

Strikket i Smart garn på pinne nr. 3,5, fòret til over ørene med Babyull - etter egen oppskrift.Siden jeg definitivt trenger trening i mønsterstrikk, og mannen trenger flere luer har jeg begynt på en til. Som vanlig må jeg begynne flere ganger, og her har jeg foreviget de to første. Den første ble aaalt for liten, og desverre ser det ut til at nr. to også blir i trangeste laget. Men siden jeg har kommet såpass langt på den vurderer jeg likevel å strikke den ferdig.Jeg strikker fortsatt i Smart garn, pinne nr. 3,5.  Og mønsteret har jeg tatt fra nederste borden på en gammel genser.

Når jeg ser over innlegget mitt ser det ut som om jeg har tatt sort-hvite bilder. Men det er faktisk fargebilder, det er bare mottagerne som er så "fargeløse" ;))


Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv