hits

januar 2011

Mine mug rugs - og nok en løper

Som vanlig lar jeg meg rive med når jeg ser noe jeg liker - eller ting jeg bare får lyst til å lage. Denne gangen ble det mug rugs, den hittil siste farsotten blant quiltere. Til å begynne med synes jeg disse virket helt unødvendige og ubrukelige, men etter å ha tenkt meg om kom jeg på at vi ofte griper etter en avis som vi legger under koppen for å unngå runde merker på bordplaten. Så faktisk tror jeg kanskje disse vil bli brukt ;))



Størrelsen er drøyt 6 x 9 inches, så dette er et veldig fint prosjekt til restestoff. Og rester har man jo gjerne mer enn nok av.

At dette virkelig er små rester forstår alle da jeg kan vise at jeg har sydd en tredje løper av disse stoffene. En litt ekstra lang og smal løper til kjøpmannsdisken vi har.



Synes den pynter fint opp på en ellers trist disk ;)

Finn feilen...

I forhold til kunnskap stiller jeg ofte litt høye krav til det jeg lager. Jeg blir aldri heeelt fornøyd, det er alltid noe å sette fingeren på. Det kan være alt fra fargersammensetting, balansen i helhetsinntryket, eller et hjørne på lukkekanten som ikke ble helt perfekt. 

Et godt eksempel er den siste løperen jeg sydde av restene etter Nissegaveløperen til AnnAKa (som ikke er ferdig applikert ennå). Istedet for å glede meg over at jeg fikk rutene til å stemme, irriterer jeg meg over feilen jeg ikke oppdaget før jeg var ferdig med å sy sammen hele toppen.

Ser du feilen - og hvor lang tid brukte du på å finne den? Mao, er den veldig iøynefallende?

Uansett, det er helt uaktuelt å ta opp dette, men jeg bør kanskje være litt mer konsentrert når jeg syr.



Jeg har ikke sydd på lukkeanten ennå, men jeg fikk akkurat nok stoff til den. Men jeg skulle også så gjerne hatt to sånne trekanter i endene på denne løperen  - sånn som på roseløperne jeg har sydd. Det hadde jeg ikke nok stoff til, så hvis du sitter med rester av de to lyse stoffene som er brukt i rutene her vil jeg veldig gjerne kjøpe. Jeg trenger minimum 11 x 22 cm av hver av dem. Kan du hjelpe meg? 

Salg på Notabene

Notabene har virkelig storsalg på hobbybøker om dagen. Stort utvalg i forholdsvis nye bøker, og utvalget var nok aller størst i lappe/quiltebøker. Jeg endte opp med disse fire (og seks bøker til dagen etter...). Kr. 39,- pr. stk. er jo noe man kan leve med :))

Tidligere har jeg rost Bærum Bibliotek, og det er ingen grunn til ikke å fortsette med det. Stadig nye bøker, og det er jo så enkelt når man både blir informert og kan bestille på nett. Dette er de fire siste bøkene jeg hentet.



Ikke alle bøker fenger like mye, så det er veldig fint å kunne bla gjennom før man evt. går til innkjøp.

Strikkeveske eller toalettveske

Ja, disse har jeg sett brukt til begge deler - og min skal nok brukes til å frakte eller oppbevare strikketøy.

Målene er ca. 27 x 10 x 16cm, og rommer åtte 50g garnnøster.

Mønsteret har jeg funnet på nettet, men jeg jeg finner det ikke igjen. Men dette ser ut til å være omtrent det samme.
 

Presskannevarmer i gave og votter til meg

Begge sønnene fikk presskanner til jul, og da trenger man jo litt hjelp til å holde kaffen varm. Jeg vet ikke hvor mange sånne hetter jeg har strikket, men dette er første gang i brunt.

Garnet er Artic, strikket på pinne nr. 6 og deretter godt tovet. Til slutt nålfiltet med garnet Ara som er løst tvunnet. Mønsteret er mitt eget og er lagt ut i bloggen her tidligere.

I fjor strikket jeg en hals, sjal, pannebånd og pulsvarmere i lilla Babysilk fra DSA. Med alle kuldegradene vi har hatt de to siste månedene meldte det seg et behov for varme votter.

Jeg ville ha tovede votter, og da var Naturgarnet fra Gjesdal det som var mest likt fargen jeg skulle ha. Mønsteret jeg gikk ut i fra var Lovikkavottene i boken 'Strikk deg varm'. Men det ble mange endringer unnderveis.

Resultatet ble et par enkle, gode og varme votter.

Da jeg tok de ut av vaskemaskinen så de veldig små ut, men etter litt strekking i alle retninger ble de akkurat passe til meg  :)



Det gikk med akkurat to nøster, så disse vottene kom på den nette sum av kr. 30 :))

Ny roseløper

Siden jeg glatt har hoppet over julen her i bloggen min vil jeg starte det nye året med å ønske alle som titter innom et riktig Godt Nytt År!

Siden den forrige løperen endte som julegave, måtte jeg bare sette i gang å sy en til. Denne laget jeg litt mindre siden den skal passe til denne gamle kommoden på hytta.



Og trekantene i ytterkanten er plassert litt lenger til høyre denne gangen. Synes det ga litt bedre ballanse ;)




Jeg må fortsette å sy mer nå, for jeg trenger litt øvelse på hjørnene på lukkekanten. Tre av dem blir som regel ok, mens det fjerde ofte lager litt bryderi for meg. Så også her, men jeg fikk ordnet det til slutt :)

Be-ty

Be-ty

65, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv