hits

januar 2012

Paa Kanten - støvelkant

Nå på starten av året prøver jeg - som veldig mange andre - å få en oversikt over uferdige ting. Og selvfølgelig er det lettest å ta tak i de som det ikke står så mye igjen på. Som disse.

Antagelig har hun som har laget mønsteret også brukt restegarn siden det er benyttet to farger, og jeg så mitt snitt til å gjøre det samme.

Jeg måtte sette dem på de høye støvlettene mine siden noe annet ikke var representativt blant fottøyet mitt i dag - noe vått og noe upusset.Mønster: Paa Kanten

Garn: Det grå er Safir fra Gjestal, det blå er en ukjent rest som kjennes som ren ull.

Pinner: Strømpepinner nr. 3,5 

Sokker og sokker

To par sokker har det blitt. ToneM sine "Skeive sokker" ble valgt til et litt urolig garn hvor annet mønster kommer dårlig fram. Jeg har gjort en liten vri på dem siden jeg ikke synes det blir så fint med fellinger på vrangmaskene der ribbestrikken skrår over vristen - dvs. jeg har felt på ytterste rettmaske istedet.

Det er vanskelig å ta bilder som viser disse sokkene tydelig,

så jeg tredde dem på meg og "sparket" litt oppover veggen.

Mønster: Skeive sokker                                                                                                                                           

Garn:  Opal 6-fach                                                                                                                                                

Pinner: strømpepinner nr. 3

                           

Det har også blitt et par Blueberry Waffle Socks til. Det er mønster jeg stadig kommer tilbake til - både fordi sokkene er enkle å strikke og at de har god passform. Enkle å ta bilde av er de også.

Likevel tok jeg et "veggbilde" da jeg først var i gang.

Mønster: Blueberry Waffle Socks                                                                                                                                

Garn: Regia 6-tråds                                                                                                                                                 

Pinner: Strømpepinner nr.3  

Se, hun strikker - prøvelapp!

Ikke så imponerende i seg selv, men jeg har knapt nok strikket en prøvelapp i hele mitt liv! Dette er et blått dongerigarn jeg også har strikket en genser av for noen år siden. Det farger enormt mens man strikker av det, men i vask holder fargen seg fint. Jeg har fortsatt en del bunter igjen i mitt private lager og tenkte jeg skulle forsøke å få noe fornuftig ut av det.

Siden garnet ikke helt tilsvarer garnet som er brukt i mønsteret jeg har funnet frem venter jeg med å røpe hva dette i beste fall blir ;) Men en prøvelapp - det må da være en god start?

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv