hits

januar 2014

Små sokker

To par små restegarnsokker.

De blå sokkene er ca. str. 2 år. De ser smale ut i skaftet, men jeg har strikket med juksefletter, og det trekker vrangborden veldig sammen. Men det er veldig tøyelig, så jeg håper det holder sokkene oppe.

Garn: Labbetuss Raggegarn fra Trysilgarn

Mønster: Lagt opp 40 masker, juksefletter i skaftet, 45 g brukt

Pinner: nr. 3

De rosa er ca. str. 1 år

Garn: Perfeckt, 34g

Mønster: Lagt opp 32 masker med Blueberry Waffle mønster på skaftet

Pinner: nr. 3 (jeg strikker litt løst)

 

Dette blir 79 gram å melde til granslankingen. Ok, ikke så mye, men alle monner drar ;)

Heklet brikke - nå feilfri

Da er jeg ferdig med brikken - igjen - og denne gang uten feil! :)

Mønster: Familien nr. 24/2013

Garn: brukt en 200g bunt ukjent bomullsgarn kjøpt på loppis, vekt på brikken er 140g

Heklenål: nr. 2

Flere grytekluter

Restegarnprosjektene fortsetter - to par til av gryteklutene til Annepålandet er ferdig.

De er veldig morsomme å hekle - ulempen er alle trådene som må festes i etterkant. I mønsteret står det at hun hekler inn en del av trådene på følgende omgang, men jeg føler ikke at det holder godt nok, så jeg syr fast hver eneste en.

Små rester av bomullsgarn er velegnet til disse. Begge parene veide 196g tilsammen.

Se forrige innlegg for mer info.

Redusering av garnlager i 2014

Først og fremst - Godt Nytt År til alle sammen!

På Hobbyboden har jeg meldt meg inn i en gruppe som skal gå inn for å redusere eget garnlager i inneværende år. Personlig er det ikke så viktig at lageret blir så mye mindre, men det hadde vært fint å få brukt opp noe av det gamle for å få inn litt nye, uprøvde garntyper.

Egentlig har jeg holdt på med dette lenge på egenhånd, det å strikke av rester. Siden jeg veldig sjelden strikker noe til meg selv har min hobby blitt å finne småprosjekter til garnet jeg har liggende. I fjor var jeg dessuten så heldig å arve masse garn fra to Jane'er som hadde skikkelig opprydding i sine lager, så jeg har mye å velge i! Og her snakker vi både mange kilo og flere for meg ukjente garnmerker - og noe umerket garn! Og det er så mange fine mønster å velge i, og så mye jeg har lyst til å lage!

Heldigvis ble det bestemt i denne "slankegruppen" at det ikke var nødvendig å veie alt garnet man hadde, bare notere vekten på hva man forbruker og hva man kjøper inn - så er det et håp om at man har brukt mer enn hva som er kjøpt inn da året er omme.

Mitt første bidrag til redusering ble et par grytelapper etter mønster av Annepålandet. Jeg har heklet flere par av dem tidligere, og jeg liker mønsteret godt i tillegg til at de er morsomme å hekle. 

Sånn ble "baksiden av medaljen" - brukt restegarn her også.Mønster: Annepålandet

Garn: Rester av div. Cotton Lux, Mandarin Classic og litt annet ukjent garn - totalt 106g.

Heklenål: nr. 2,5/3

Jeg trodde forresten jeg var ferdig med en heklebrikke også. Jeg oppdaget ikke før på siste kanten rundt at jeg hadde noen masker for lite i den ene buen. Så da var det bare å rekke opp igjen. Det er forresten ulempen med hekling, at man ikke kan slippe ned noen masker og fikse ting på foregående runder, sånn som går an på strikketøy.

Her er brikken - og antagelig vil ingen se feilen om jeg ikke forklarer hvordan jeg oppdaget den selv. Ingen ville heller sett den om jeg brukte den som den var og la den på bordet. Men da jeg først oppdaget den selv har jeg liksom ikke annet valg enn å rekke opp. Brikken hadde aldri blitt brukt!

Her er brikken "ferdig", dvs. før jeg rakk opp. Og jeg måtte helt inn til spisssene på den innerste stjernen for å komme på skinnene igjen. Men en vakker dag skal den ligge på bordet - feilfri! :)

Mønster: Familien nr. 24/2013

Garn: Bomullsgarn kjøpt på loppis i høst

Heklenål: nr. 2

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv