hits

januar 2015

4. og siste sofapute til hytta

Da vi byttet ut sofaen på hytta for drøyt tre år siden, kjøpte jeg fire puter som jeg skulle strikke trekk til. Tre av dem ble strikket ganske fortløpende, men den fjerde ble liggende siden jeg ikke klarte å bestemme meg for mønster. Siden de tre første har symmetriske mønster ville jeg at den fjerde ikke skulle ha det. Jeg ville ha et stort felt med småmønstret og et mindret med fletter. Kombinasjonen var jeg ikke sikker på, og dermed ble alt liggende - helt til jeg i høst kom over posen med garn innerst i skapet.

Flettedelen ble litt bredere enn først tenkt siden jeg også ville ha med de store flettene på hver side. Den type fletter går igjen på de tre andre putene også, om de ikke er presis like.

Jeg har strikket mye flettemønster opp gjennom årene, men her måtte jeg virkelig konsentrere meg og telle omganger. Det morsomme med å strikke mønster er jo at hver omgang er godt synlig.

Mønster: Har jeg satt sammen selv, men diagrammet til hovedfletta fant jeg på Garnstudio sine sider

Garn: Mor Aase superwash, 515gram

Pinner: rundpinne nr. 5

Alle putene er strikket i dobbelt garn på rundpinne og er derfor like på for- og bakside. 

 

Her er de andre tre putene - strikket for nesten tre år siden.
Det er deilig endelig å være ferdig med alle fire nå!

Godt Nytt År!

 

Plutselig tilbake med nye ting fra pinnene! :)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv