hits

februar 2007

To sømprosjekter ferdig

Bøssposen - eller ruskekorga mi er ferdig. Jeg tror jeg må lage en utgave til av denne, for nå vet jeg hvordan den skal være. Dessuten må jeg jo ha en på hytta også. Jeg tror jeg festet alle borelåsene feil første gangen, utrolig når det står i mønsteret hvordan det skal gjøres. Men det var ikke så lett uten tegning på mønsteret eller uten å ha sett den i virkeligheten. Men jeg fikk god hjelp i norsk mønster (tusen takk til deg som ordnet det til meg!).
Inspirasjon til denne fikk jeg fra mange andre som har laget den og vist frem på bloggene sine :o)

image90

Det samme gjelder denne sminkepungen, ang. inspirasjon, altså. Veldig mange har laget den etter mønsteret til AnnAKa. Jeg har ikke det mønsteret, men det var jo ikke så vanskelig å sy den etter bildene jeg har sett. Grei størrelse ble det, men jeg liker nok den "tradisjonelle" fasongen som kan sees lenger ned i bloggen her bedre.
Stoffene jeg har brukt fikk jeg fra Hemmelig venn på HB for ca. et år siden. Husker desverre ikke hvem det var, men jeg synes de er fine!

Og dette ble en liten gave til min niese.

Influensaen er snart over

I helgen har jeg fakrisk fortsatt på ufo-haugen min

Først "Pepperkakene" mine.
Det er flere grunner til at dette tok tid. Jeg kjøpte for fire - fem år siden en ferdig pakke med mønster og stoff fra Lappemakeriet på Bærums Verk. Mønsteret var ikke veldig godt, synes jeg, egentlig tror jeg at noe manglet i min pakke. Det eneste som fulgte med var et dårlig fargebilde og en liste over materialene man trengte (alt var ikke med i pakken likevel). Men jeg har vært i butikken og sett på teppet som henger der noen ganger underveis.
Før jeg begynte syntes jeg at teppet ble litt for stort, så jeg nedfotograferte pepperkakene litt og klippet de hvite firkantene de skulle henge på litt mindre. Så sydde jeg selve bakrunnsteppet og alle pepperkakene ferdig.

Pepperkaker

Da sprettet jeg av lukkekantene igjen og kjøpte nytt stoff til dem sånn at alle lukkekantene ble like. Det var mye jobb, men jeg ble mer fornøyd sånn som det er nå.

Stoffene som er brukt

Så var det opphenget som sto for tur. Det skaffer meg like mye hodebry hver gang! Jeg valgte til slutt å sy "hemper" som jeg skråklipte foran (umulig å se på det mørke stoffet) og festet med en knapp.
Foreløpig har jeg lånt en blomsterpinne, men skal kjøpe en rundstav (heter det det?).
 
Jeg har også gjort ferdig et par sokker. (Hvis du er innom og kikker, Evike, ja, så er det de jeg begynte på da vi var i syden i mai -05!!) Strikket i Sisu på pinne nr. 2,5. 

Sokker m/hullmønster

Jeg synes de ble veldig fine!

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv