hits

februar 2010

Kristin Langbraaten's kalenderbilder

I 2009 ga Hobbyklubben ut en almanakk med tegninger av Kristin Langbraaten. Veldig koselige tegninger, så da disse  kom som månedsabbonement bestilte jeg straks. Det var det mange andre som gjorde også, så det gikk noen måneder før de kom regelmessig. Det ble anbefalt å bruke ProMarker-tusjer, men de var det enda lengre ventetid på, så hele prosjektet drøyde litt her.
Heldigvis fikk jeg kjøpt kalenderen gjennom hobbyklubben utpå vårparten i fjor, for uten den står man helt uten forklaringer på sting som er brukt og forslag til farger.Da ProMarker-tusjene endelig kom syntes jeg de var nærmest ubrukelige, fargen trakk to-tre millimeter utenfor streken. Lot jeg være å farge helt ut til kanten syntes jeg ikke fargen ble sterk nok langs streken. Jeg valgte derfor å gå til innkjøp av et skrin med fargeblyanter fra Derwent. I tillegg måtte jeg ha tekstilfarge til å male snø og sauer.Så var var alt klart til å starte. Jeg tok frem stoffbiten med tegningen jeg hadde fått tilsendt, og tenkte at med 12 sånne biter pluss rammer ville det gi et veldig stort veggteppe. Hvor hadde jeg stor nok vegg til det? Ingen steder.
Jeg bestemte derfor at jeg ville bruke tegningene som fulgte med almanakken, som var 70% av opprinnelig størrelse. Bortsett fra at skriveren måtte repareres for drøyt to tusen kroner etter disse utskrftene på stoff, gikk dette veldig fint ;) Jeg har nå kommet i gang med broderingen. Det blir vedlig små detaljer etter nedfotograferingen, så mange steder syr jeg kun med èn tråd moulinègarn, f.eks. kråkeføttene ser dere jeg sliter litt med.Dette blir nok et større prosjekt enn først antatt - og adskillig dyrere - men foreløpig er det i hvert fall  veldig morsomt :)

Vesten min er ferdig!

Så var vesten mn ferdig! En stund siden jeg begynte på den, men siden jeg ikke hadde noe mønster tok det litt tid. Den er strikket i tre-dobbel babyull pluss en tråd Kitten Mohair. Det er helt enkel perlestrikk.Jeg skal finne på noe annet på lukkingen foran, men er litt usikker på hva. Treknappen får duge inntil videre ;) Rundt alle kanter har jeg heklet en kant med fastmasker. Den heklet jeg fra vrangsiden da jeg synes det ble peneset sånn.
Jeg tror det er tretti år siden jeg sist hadde et plagg i brunt, så dette var litt rart. Men vesten passer bra til en beige bukse jeg har, så den skal nok bli brukt :)

Takk for alt, Chiela!!I dag kom dagen da vi måtte si farvel til vår Chiela - en fryktelig trist dag! Hun ville blitt 15 år den 23. mars i år.En siste tur med Thomas ute i snøen i dag.
Tusen takk for alt du har vært for oss alle disse årene, Chiela - vi vil savne deg!!

"Gjøre-ferdig-helg" på Hobbyboden

Iris http://irismarie.blogspot.com på Hobbyboden inviterte til en gjøre-ferdig-helg. Og siden jeg virkelig har et bredt utvalg i uferdige ting - og jeg i tillegg er alene hjemme i kveld - bestemte jeg meg for å delta :)

Jeg tok de enkleste tingene først, de jeg var sikker på å fullføre. Som denne:Det er lenge siden kjolen ble ferdig, men lua har ligget halvferdig en stund. Eller, jeg trodde egentlig den var ferdig, men jeg hadde misforstått mønsteret litt så den ble for liten. Da var det bare å rekke opp litt og fullføre på nytt.Lua ble ok, men synes ikke den var så kledelig. Dokka har dessuten litt utstående ører, og det kommer tydelig frem her ;) Da er det bedre med en dansk type bøllehatt.

Hatten er det lenge siden jeg sydde (med tilhørende dongerikjole), men Abagail Sweater er ny nå. Den er akkurat lik den i innlegget litt lenger ned, men denne er strikket i babyull og litt tynnere pinner, og dermed ble den liten nok til dokka.
Denne er veldig praktisk - brukes den som avbildet er det en type vest/tunika, men velger man å ha kneppingen bak blir det straks en kjole :)Jeg har fortsatt en halvferdig til, i lilla Lanett. Desverre ser jeg at det ikke blir nok garn, og siden garnet er fra ca. 1980 er det ikke lett å få tak i mer.Sitter du med en gammel rest syrinfarget Lanett i farge nr. 161 (tror jeg det er) så hører jeg gjerne fra deg :)

Da var det bare å gyve løs på neste ufo!

Salg på Katrines Quiltestue

Sist tirsdag hadde Katrines Quiltestue http://kathrinesquiltestue.blogspot.com/  presentasjon av vårens kurs med tilhørende modeller i Voksen kirke. Samtidig var det salg på stoff, og jeg kom hjem med nærmere 20 meter!!Et fint bidrag til "samlingen" min. For egentlig er ikke min hobby å sy, men å samle på stoff og mønster. Og der gjør jeg det bra!
Det er mulig noe av det rutete stoffet blir brukt til mitt planlagte slumreteppe, men oppstart er ikke helt fastsatt ;)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv