hits

februar 2011

Christmas Angels fra The Birdhouse

Jeg rakk ikke å sy dette før jul, selv om jeg hadde veldig lyst. Men stitchery er morsomt, så jeg klarte ikke å la det ligge på vent helt til neste jul heller.

Etter mønsteret skulle det egentlig vært sydd tunger nederst, men jeg valgte en annen løsning.

Bildet var helt ferdig sydd før jeg reiste innom Lappemakeriet for å kjøpe oppheng. Var superheldig denne gangen, for da jeg kom hjem passet det helt perfekt!

I hjørnene quiltet jeg en liten stjerne, ellers har jeg kun sydd i grøfta rundt stitcheryet.

Har også gjort meg ekstra flid med matchende stoff på baksiden denne gangen ;)

Nå er vi i slutten av februar, så da er jula definitivt over for denne gang!

To nye mug rugs i dag

Kanskje de to siste - eller...?En STOR pose

Strikkevesken jeg sydde for noen få innlegg siden ble sydd av en duk. Og siden over halve duken var igjen tenkte jeg å sy en pose med litt størrelse på, en som kunne romme et strikketøy på størrelse med en genser eller lignende. Og posen ble stor nok, men jeg burde ikke laget bunnen så stor - det gikk på bekostning av høyden.

Den ble (som vanlig) altså ikke helt som planlagt, men kan sikkert gjøre nytten sin likevel ;)

Og jula varer vel helt til påske?

Det virker i hvert fall sånn her. Jeg forstår det ikke helt, men alltid når julen er over og hverdagen kommer får jeg lyst til å lage juleting. Jeg er jo ofte i utakt med årstidene resten av året også, men det blir liksom enda mer synlig når det gjelder julen.

Det første jeg satte i gang med var julestrømpen til AnnAKa. Mønsteret har ligget her noen år uten at det har plaget meg nevneverdig, men nå måtte jeg bare. Og det uten at jeg har noen naturlig mottager heller ;)

Faktisk klippet jeg ut til tre sånne julestrømper da jeg først var i gang, men bare en er ferdig hittil. Heldigvis, for jeg oppdaget at jeg ikke likte å ha lyst fòr inni mot den mørkerøde kanten øverst.Flott - jeg lærer fortsatt litt av mine feil!

Et annet juleprosjekt er dette, som jeg etter en tids leting fikk tak i like før jul. Det er ikke ferdig, men jeg er godt i gang.Jeg har ikke tenkt å følge mønsteret etter jeg er ferdig med stitcheryet, men jeg håper det skal bli fint likevel ;)

Shopping - litt gammelt og litt nytt.

Mandag denne uken hadde Katrhrines Quiltestue presentasjon av vårens kurs. Stort fremmøte i Voksen kirke, hvor det i tillegg til kurspresentasjon var lagt frem mengder med stoffruller og 'gamle' mønster på salg, kr. 29,- og 49,- pr. meter. Og da man jo bare passe på å handle :))

Først noen meter med stoff som kan bli fine bakstykker.Så litt blått - jeg tror det blir en blå veske snart :)

Noen rosa halvmetere jeg ikke kunne stå for - og de to andre ble liksom med på kjøpet.

 

Av og til er jeg innom Qxl for å sjekke om det er noe jeg trenger. Og jeg må innrømme at jeg har litt problemer med å motstå moulinègarn. Ikke fordi jeg broderer så enormt mye, men det finnes jo i så utrolig mange flotte farger! Veien var derfor ikke lang fra budrunde til garnet lå i postkassen min.

Jeg aner ikke hvor mange farger og bunter det var, men i følge annonsen veide det 180gram.

Nedturen derimot kom da jeg tok garnet ut av plastposen det var pakket i - det luktet røyk! Etter to døgn til lufting på verandaen og en lett dusj med parfymert tøymykner, bestemte jeg meg for å feste alt garnet til plastremser, merke med fargenummer og vaske det. Litt jobb, men i ettertid er jeg ikke i tvil om at det var verd det.

Her til tørk.

Det ble så fint og oversiktelig at jeg faktisk vurderer å gjøre det samme med resten av brodèrgarnet mitt :) Foreløpig blir det oppbevart surret opp på pappbiter i en plastboks bergenet på sånt.


 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv