hits

februar 2012

Djevelmittens

Jeg fortsetter med raske småting.

Da jeg kom over mønsteret til disse søte vottene måtte jeg bare finne garn og pinner med en gang. Disse vottene er som skapt til Gros djevellue - som jeg har strikket noen av tidligere.

Siden jeg var så kjapp gikk det selvfølgelig litt galt - det ble lagt opp 40 masker på den ene votten og 38 på den andre. Fort gjort! Og siden det også var så fort gjort å strikke dem laget jeg like gjerne to votter til i stedet for å rekke opp den som var feil. Og da hadde jeg plutselig to par :)

De to parene ble litt for mye i forhold til den lille resten jeg hadde av det turkise garnet, så da måtte jeg tvinne snor i stedet for å strikke I-cord. Det var litt synd, for jeg synes den "gjorde" mye av vottene. Uansett, siden vekten kun er 17 g pr. par kan jeg strikke mange flere - og dermed betrakte disse som en prøve ;)

I mønsteret er vottene strikket i Smart, men siden jeg synes det garnet er uegnet til å ha rett på huden til små bebiser har jeg brukt babyull. Jeg vil også tro at vottene blir litt store i et så mye tykkere garn. Og da ville jeg nok evt. strikket med tommel.

Mønster: http://www.ravelry.com/patterns/library/djevel-mittens

Garn: Dale Babyull 

Pinner: nr. 2,5 

Raggsokker

Dette er nesten mer en advarsel enn et se-hva-jeg-har-laget-innlegg.

Mannen ønsket seg tykke sokker, og jeg tenkte jeg skulle kjøpe inn noen nøster med Perfect å strikke av. Jeg har ikke funnet noen garnbutikk i Bærum som forhandler det garnet, så jeg ble istedet anbefalt Ny Tasseladd fra Per Tryving AS. Garnet var mildt sagt grusomt å strikke med - stivt og litt stikkete. Men siden jeg er både sta og tålmodig ble de til slutt ferdige ;)

Mønster: Blueberry Waffle Socks
Garn: Ny Tasseladd fra Per Tryving

Pinner: nr. 3                                                                                                                           

 

Flettepute

I sommer kjøpte vi ny sofa på hytta, og behovet for nye sofaputer ble veldig synelig. Jeg har tidligere alltid sydd putetrekk, men nå vil jeg ha strikketrekk. 

Denne puten så jeg første gang i bloggen til Felisia og falt pladask - sånn måtte jeg bare ha! Siden jeg hverken følger garntype eller størrelse i mønsteret måtte jeg tilpasse det litt til min pute som måler 50x50 cm.

I mønsteret er det strikket frem og tilbake, men for å unngå så mange vrangmasker valgte jeg å bruke rundpinne og få for- og bakstykket i ett. På toppen masket jeg sammen.

Mønster: fra boken Flettestrikking

Garn: dobbel Mor Aase superwash

Pinner: nr. 5

Smekke - eller hæklet hagesmæk

For tiden synes jeg det er deilig med kjappe småting på pinnene, og da jeg fant dette mønsteret i Hendes Verden måtte jeg bare sette i gang. Min ble ikke så velproporsjonert som den i mønsteret, men jeg skal gjøre et forsøk til senere. 

Disse småtingene er også en bra kombinasjon med redusering av restegarn. Dette nøstet i lys gult, tykt bomullsgarn kan jeg ikke helt forstå hvor stammer fra, men jeg håper det egner seg godt til smekke. Litt ubehagelig å hekle med, det hadde lett for å dele seg, men i godt lys gikk det fint.

Og ang. restegarn - jeg har sikkert nok til 100 til ;)

Mønster: http://www.hendesverden.dk/handarbejde/hakling/haklet-hagesmak-3609/     

Garn: ca. 58 g bomullsgarn

Heklenål: nr. 3 

Mobilveske

På siste syklubbmøte hadde vi avtalt et lite syprosjekt - en liten mobilveske. Jeg hadde (selvfølgelig) glemt det, men fikk en stoffremse så jeg også kunne være med å sy. Borrelås, snor og ferdig tegnet og merket mønster hadde også noen sørget for :) Fort gjort, og alt kan syes for hånd.

Her er resultatet.

Det er to lommer inni.

Og gir plass for både mobil og en liten blokk og penn.

Mønsteret var genialt - bare en lang stoffremse som skulle brettes i riktig lengde og rekkefølge etter en bit vliselin som strykes på stoffet. Mulig jeg lager en litt større variant som jeg tror kan være praktisk til pass og billetter når begge hender er opptatt med å bære kofferter.

Strikket elefant

Denne elefanten falt jeg fullstendig for første gang jeg så mønsteret. Hva jeg skal med den - jeg som har voksne barn og ingen barnebarn? Aner ikke, men bare måtte strikke den ;)

Ben, hode, kropp, ører og hale strikkes/hekles for seg og krever litt montering til slutt.

Elefanten er ikke stor, ca. 20 cm lang og 12 cm høy.
Mønster: Elefante

Garn: Dobbel Silja/Ida/Senjagarn

Pinner: Strømpepinner nr. 3,5 og heklenål nr. 4 til ørene

Tilda toalettmappe for baby

Jeg har laget noen av disse til barselgaver - mammaene synes de er praktiske siden de er så romslige at de får plass til pysj i tillegg til andre nødvendige ting. Til Daniel måtte jeg lage en litt annen applikasjon siden storesøster Ida fikk en utgave av originalen for noen år siden.

Og her er Ida sin - med original applikering.

Mønster: Gammelt mønster fra Tilda

Stoff: Fleece fra Panduro

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv