hits

februar 2013

Christians hat

Lue til yngste sønnen. Greit mønster med god passform - men jeg synes den ble litt kort til mottager, så skal jeg strikke den en gang til vil jeg lage et par rapporter ekstra.

 

Mønsteret er enkelt, og strikkes lettest fra vrangen for å unngå så mange vrangmasker ;)

Mønster: Christians hat

Garn: Mor Aase ullgarn

Pinner: liten rundpinne nr. 3Min lille Dorthe-genser i rosa

Siden jeg har opplevd disse store, syntetiske genserne en gang tidligere i livet, har jeg ikke blitt så betatt av vinterens farsott - Skappelgenseren. Men da jeg så det fantes en oppskrift i str. 2 år lot jeg meg friste likevel. Samtidig så jeg muligheten til å bruke litt av det garnet som har blitt liggende eget lager en stund.Jeg aner ikke hvordan min strikkefasthet med garnet jeg brukte er i forhold til det som er brukt i mønsteret,men jeg synes delene så litt vide ut i forhold til lengden. Jeg strikket derfor alle delene 5-6 cm lenger enn mønsteret tilsa. Antagelig betyr dette at genseren passer bedre til en 4- åring enn en 2-åring. Men det spiller liten rolle siden jeg foreløpig ikke har noen mottager. Det jeg egentlig lurer på er om ermene er for lange i forhold til bolen. På bildet over har jeg dratt litt i bolen for å få den litt lenger, men ved første vask er jeg redd ermene siger og blir kjempelange. Bør jeg ta av noen riller på ermene før vask?

 

Jeg hadde håpet noen kunne hjelpe med et nøste av dette garnet, men jeg har desverre ikke fått noen respons.Mønster finner du her

Garn: en tråd Silja og en tråd M&K Mohair

Pinner: rundpinne nr. 7

(Dette ble en gave til Tomine.)

Sokker!

Noen få dager før jul kom ønskelisten fra eldstemann - hjemmestrikkede raggsokker. Da var det bare å svinge seg rundt å begynne å strikke. Hva gjør man ikke for sine barn - og særlig når ønsket er noe hjemmestrikket? Det ble bare et par på juleaften, men tre par til i ettertid - alle tre parene i samme mønster, Bluberry Waffle Socks. Og selv om det er mitt favorittmønster skal jeg innrømme at det ble litt kjedelig etter hvert ;)Mønster: Blueberry Waffle Socks

Garn: Sandnes Tresko 3-tråds

Pinner: Strømpepinner nr. 3 Garn: Sandnes Tresko 3-tråds

Pinner: Strømpepinner nr. 3

 

Dette paret var først tenkt å bli tå-opp sokker, men jeg syntes hælen ble så voldsom at jeg rakk opp og begynte på nytt på tradisjonelt vis.Og forresten, da jeg begynte på tå-opp valgte jeg å starte som jeg avslutter "vanlige" sokker. Dette fordi jeg ikke er så begeistret for den rette "tversovertåen" som ellers blir.Sånn endte sokkene opp - helt tradisjonelle Blueberry ;)

Garn: Online 6 tråder

Pinner: strømpepinner nr. 3

 

Et lite knippe sokker som ble godt mottatt i vinterkulda.Dette paret er også i sammemønster, men lagt i gavekassen. Mottager er foreløpig ukjent, men må ha str. 36-37 og være veldig glad i farger ;))

Garn: Regia 6-tråds

Pinner: strømpepinner nr. 3


Flere pulsvarmere

Denne type pulsvarmere har virkelig fått ben å gå på. Jo flere jeg strikker, desto flere ønsker seg sånne. Det er jo hyggelig, særlig siden det er sånn fin tv- og bilstrikk - dessuten et ett-nøste-prosjekt. Disse er 19cm lange.

Mønster: Reading Mitts

Garn: DSA Babysilk 43g

Pinner: nr. 3 på glattstrikk (nr. 2,5 på rillene og hullradene)


De hvite er strikket i en tråd Babyull og en tråd Plumet - akkurat lik de jeg har vist tidligere.

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv