hits

februar 2014

Chipmunk hat - barnelue

En av mine aller største inspirasjonskilder er bloggen til Mimouna! Hun lager så mange fine ting - og som meg elsker hun å lage ting av restegarn/garn fra eget lager. En vesentlig forskjell fra meg er at hun strikker MYYYE - dessuten er hun kjapp til å gjøre tingene sine ferdig og blogge dem omgående.

Da jeg så denne lille, søte luen i bloggen hennes, og registrerte at hun hadde brukt et helt annet garn enn oppskriften tilsa - og som jeg også hadde rester av - var det bare å sette i gang. Hun hadde gjort ganske vesentlige endringer fra mønsteret - og jeg valgte å gjøre som henne. Skikkelig hermegås, med andre ord! 

Det ble desverre helt feil farge på bildene - garnet er lys syrinfarget.Samme type hekleblomst til pynt valgtre jeg også - bare å innrømme.

 

Og helt i Mimounas ånd satt jeg igjen med 53 cm tråd (i flere småbiter) da ørene var bundet opp og blomsten sydd fast.Mønster: Chipmunk hat - men med store endringer

Garn: Svale fra Dale, 53g

Pinner: nr. 2,5 på vrangborden, nr. 3 på glattstrikk.

Den norske OL-lua fra Socji 2014

Måtte selvfølgelig lage denne jeg også  - den norske OL-lua. Første gang jeg så den syntes jeg den minnet om en slags Smurfelue, men i løpet av første OL-uken har jeg begynt å venne meg til den - nesten så jeg begynner å like den.

Dette er en barnestørrelse, ca. 8-10 år, tenker jeg. Den er 26cm lang - derav 1,5cm rød kant. Aner ikke om det er passe lengde da jeg ikke har noen å prøve den på - annet enn en ballong.

Jeg har strikket med Gjestal sin babyull, og den er ikke fullt så klar blå i fargen som Dale sin. Det røde garnet er Lanett - og selvfølgelig er alt fra eget lager :) Fargen er litt misvisende på bildet under her, men på det øverste er den ganske rikitg.Mønster: Dale/Ullkurven

Garn: Gjestal babyull - dobbelt garn, ca. 80g + litt rødt

Heklenål: nr. 4

Notis til meg selv: Jeg la ut til 72 + 4 masker til barnestørrelse. Til voksen brukte jeg heklenål 4,5 og la ut til 80 masker.

 

Jeg må ha likt denne blåfargen veldig godt en gang (feil gjengivelse av fargen her også!), for jeg har nok et prosjekt på pinnene - samme farge og selvfølgelig fra eget lager, Viking Superwash. Litt større prosjekt dette, men håper jeg snart kan vise det ferdig.

OL varer en uke til så det blir nok litt strikking foran tv'n i uken som kommer også :)

Smurfepluttlue

Denne luen synes jeg virket veldig praktisk, (les: at den sitter godt på hodet) - dessuten synes jeg den er søt. Navnet derimot synes jeg er merkelig, men den slags overser jeg over når det er noe jeg får lyst til å strikke. Kjapp å strikke var den også!Mønster: Smurfepluttlue

Garn: Pt 5 Sport, 41g totalt - 36g hvit + 6g marineblå

Pinner: nr. 3

Notis til meg selv: Strikk på pinne 2,5 neste gang - dette ble litt for løst!! 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv