hits

februar 2016

Sitteunderlag

Som fortalt i forrige innlegg har min lille venninne, Olivia, akkurat fyllt fire år. Siden hun på ingen måte er "min", er jeg veldig forsiktig med hva jeg gir i julegaver og bursdagsgaver - jeg skal ikke prøve å overgå besteforeldre og annen nær familie. Det er derfor helt supert å kunne gi egenproduserte gaver, som ikke har noen eksakt og sammenlignbar pris.

Som jeg også har fortalt tidligere er jeg en ivrig låner av håndarbeidsbøker på biblioteket. Synes det er så greit å bla gjennom bøkene før jeg evt. går til innkjøp. I de fleste bøkene er det som oftest bare et par oppskrifter som frister så mye at jeg har tro på at jeg kommer til å lage dem. Denne gangen hadde jeg blant annet lånt "Strikk unike strikkeunderlag" av Catrin Grønås, og der fant jeg et løvehode som jeg tenkte fire-åringen ville like. Løver er skumle for de små, og de kan ha mye moro med å skremme opp seg selv litt ;)

Det var enkel strikk - rillestrikk frem og tilbake - med dobbelt garn og tykke pinner.

Ferdig målte løvehodet 45 x 45cm.

Løvemanken ble knyttet på. Jeg hadde rester av brunt Ullteppegarn, som tover enormt - egentlig litt for mye, etter min mening.

Så montering av ører. Da hadde jeg gått tom for den lyse gulfargen, så de ble ensfarget mørkegule.

Til slutt var det nålfilting av snute og øyer. Tryggest med ting som ikke kan løsne.


Ble øynene litt små?? Kanskje de bør få en omgang til med hvitt ved anledning.


Ferdig rullet sammen - klar for tur!

Mønster: fra boken Strikk unike sitteunderlag

Garn: Restenøster av Artic og Norsk Ullgarn (dobbel tråd), Ullteppegarn til frynsene - 229 gram totalt

Pinner: nr. 8 (mener jeg å huske)

Sminkepung

I desember var jeg på kurs hos Kathries Quiltestue og lærte å sy sminkepung. Selve sminkepungen var jo enkel å sy, men de reklamerte med en helt genial måte å sy i glidelås. Og metoden var faktusk veldig grei.

På kurskvelden sydde jeg denne i Tildastoff.

Fin størresle - jeg får plass til det jeg trenger

Siden det snart er tre måneder siden kurset tenkte jeg det var på tide og repetere glidelåsisyingen. Og siden jeg også trengte en liten ekstragave til min lille venninne som har fyllt fire, sydde jeg en i et kattepusstoff jeg hadde liggende. 

Hvitt hjertestoff i fòret.

Etter sigende fallt den i smak hos mottager :)

Denne er rask og enkel å sy, og ikke trenger man store stoffbiten. Bør kanskje vurdere å sy et lite lager til gaveskuffen?

Heklet kjeleunderlag

Et av kjeleundelagene i kork på hytta måtte byttes ut, det var ikke pent lenger. Og da jeg fant et par nøster med fritidsgarn i brunt kunne jeg like gjerne hekle et. Mønster fant jeg på Garnstudio sine sider - ikke mønster til kjeleunderleg, men til stoltrekk. Heklet til litt drøy størrelse med tanke på toving, og deretter en kant med fastmasker rundt - enkelt og greit.


Etter to runder på 40 grader i vaskemaskin ser det sånn ut, og måler 21 x 21cm.

Mønster: Garnstudio

Garn: Fritidsgarn, dbl. tråd - 80 gram. 

Heklenål nr. 7

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv