hits

februar 2017

Sjal - French CanCan

Dette sjalet var ment som gave til en venninne gjennom mer enn 30 år. Vi ble kjent på svangerskapskurs og barselgruppe på helsestasjonen, og har holdt jevnlig kontakt etter det.

Sjalet så jeg bilder av på Facebook, og syntes det var så fint med den flettekanten rundt. Men jeg ble veldig skuffet da jeg fikk det av pinnene og så at det var en "ekstra bulk" midt bak i nakken. Jeg burde kanskje sett det før jeg var ferdig, men jeg var overbevist om at det ville bli halvmåneformet.

Jeg prøvde på flere garnalternativer før jeg bestemte meg for Arwetta og silk Mohair. Sjalet ble utrolig mykt og godt - og klør ikke engang på meg.

Her er "bulken" i nakken jeg ikke liker.

Flettekanten derimot elsker jeg - jeg er generelt glad i fletter. I mønsteret var det to forskjellige alternativer å strikke den fast til sjalet på, og jeg valgte den metoden med mest markert kant.

Sjalet ble ikke gitt i gave, det ble en billett på Latter i stedet ;) Jeg klarer ikke å gi bort noe jeg ikke er fornøyd med.

Mønster: French CanCan

Størrelse: Lengde 150cm og bredden er ca. 45cm på det bredeste.

Garn: Strikket med dbl. tråd Filcalona Arwetta og Silk Mohair fra Sandnes  - totalt 167 gram.

Pinner: nr. 4 på selve sjalet, nr. 3,5 på blondekanten

Hvordan strikke striper - stripete sokker

Jeg måtte strikke et par stripete sokker da jeg oppdaget denne geniale måten å gjøre det på. Resultatet ser ikke 100% vellykket ut, men jeg tror det skyldes at bretten er midt på fargeskiftet - også har jeg visst glemt teknikken på første fargeskift etter vrangborden.

Garnet er også en ny erfaring for meg - Ola Raggegarn. Aner ikke hvem som produserer det, men jeg plukket det med meg på et eller annet kjøpesenter fordi jeg likte den gråbrune fargen, og ikke minst prisen - kr. 5 pr. nøste! Det er 80% ull og 20% nylon, men prisen gjør at jeg er litt spent på resultatet etter vask.

Uansett - jeg er fornøyd enn så lenge.Mønster: Maskeantall som Bluberry Waffle Socks
Garn: Ola Raggegarn - 115g (ca. str. 39)
Pinner: nr.3

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv