hits

februar 2018

Dahlia genser i gave til seks-åring

Min lille venninne - datteren til sønnens ekskjæreste - fylte seks år i går, så jeg hadde lyst til å strikke noe til henne. Valget falt på Dahlia genser/topp/tunika/kjole. Dette mønsteret har jeg hatt i kikkerten lenge - og jeg har begynt flere ganger, men aldri fullført. Jeg var litt usikker på hva jeg skulle velge denne gangen, helt til jeg var i gang. Det endte med en litt lang genser. Og denne gangen hadde jeg faktisk et av garnmerkene som var anbefalt i oppskriften, Sandnes Duo. Det skjer ikke så ofte ;)

Det er en splitt i nakken med to knapper. Jeg har heklet fastmasker rundt åpningen, og det ser unektelig litt rotete ut...

I siste liten bestemte jeg meg for å bytte ut vrangbordene med perlestrikk, og litt ekstra jobb ble det.

Av med vrangborden i halsen -

og på med perlestrikken nederst. Genseren strikkes top-down, men jeg liker bedre en oppleggskant nederst enn en avfellingskant, så jeg strikket noen cm med perlestrikk og masket på bolen.

Klar for levering!

Mønster: Dahlia fra boken "Kjærlighet på pinner" av Lene Holme Samsöe, str. 6 år med litt ekstra lengde på bolen og ermene.

Garn: Sandnes Duo, 237 gram

Pinner: nr. 3

Også måtte jeg forte meg å strikke et par sokker siden det er spådd sånn kulde på Østlandet i uken som kommer. Jeg startet med 44 masker, og håper jeg endte opp med størrelse seks år. Det er ikke så lett å strikke til en mottager man sjelden eller aldri ser. På disse sokkene valgte jeg masse små fletter i stedet for Blueberry-sokkene jeg alltid strikker ellers. Og fargen er lyseblå - ikke grå som på bildet.

Mønster: Startet med 44 masker, resten gammel erfaring

Garn: Novita fra 7 Bröder

Pinner: nr. 3 (siden jeg strikker litt løst)

Mest sannsynlig sto ikke verken genser, sokker eller boxere på ønskelisten til fødselsdagsbarnet, så da la jeg ved en oppgavebok om snart å begynne på skolen i tillegg.

Prikken over i'en er gaveposen!

Så krysser jeg fingrene for at noe faller i smak hos bursdagsbarnet - man vet aldri ;)

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv