hits

mars 2009

Fiskelue

Fiskelua er ferdig - bortsett fra at den mangler øyne.  
Jeg tror ikke jeg kjenner så mange som ønsker seg sånn lue, så den blir liggende til fødselsdagsgave i november, da tror jeg den rette personen fyller år. ;)

Lua er - som den bærer preg av - strikket av mange typer restegarn, men alt er i superwash.

21032009 008

Jeg er sikker på at mottager blir glad - og kommer til å bruke den flittig! ;)

Tovet løper

Da var løperen endelig ferdig strikket og ferdig tovet - og jeg er superfornøyd! :) Og siden jeg er en "enkel sjel" har jeg i første omgang bestemt meg for å droppe alle krusedullene som er på mønsteret. Jeg har dessuten et stort trau og en trearmet smijernslysestake som skal stå på den, sa da blir det pynt nok.

Jeg la løperen våt på håndklær i sengen for å blokke den, men det var ikke nødvendig. Jeg bare "strøk" den utover med hendene, samtidig som jeg målte at den ble like bred hele veien, 51cm. Lengden ble 155cm. Faktisk stemmer målene med mønstert, enda jeg strikker litt løst. Jeg strikket dessuten det hvite midtpartiet 10cm lenger enn det sto, og brukte ett nøste garn mer pga det. (Det toves jo mere jo løsere man strikker.)

Det jeg ellers endret på mønsteret var at jeg strikket to riller på rettsiden  i hver ende, også strikket jeg første og siste maske på hver pinne rett. Kantene ble overraskende rette og fine.

tovet lper ullteppegarn 003

Før jeg la den i maskinen var målene 70 x 210 cm. Vasket på "Lettstelt vask" ved 40 grader med litt grønnsåpe.

Gleder meg til å legge denne på langbordet på hytta ved neste besøk der. :) Av naturlige årsaker får jeg legge inn bilde av det senere. Det er nesten så jeg har lyst til å strikke den firkantede puten som er avbildet på mønster også...
(Se forrige innlegg.)

Strikket, tovet veske

Her er mitt første toveprosjekt. En veske, strikket av gammelt Fasan, Heilo og PT2 garn. Grunnen til at det ble en ufo er nok at da jeg kom så langt som til hankene hadde jeg ikke mer garn igjen. Siden jeg hadde blandet og brukt gamle nøster klarte jeg aldri å få til samme koksgrå farge på hankene - selv etter fire forsøk - så da ble den liggende. Helt til jeg for et par dager siden kom på at jeg kunne jo bare kjøpe ferdige skinnhåndtak. Utrolig at det skal ta fire år å komme på det! :) Å sy på håndtakene, knappen og en slags lukkemekanisme tok ca en time.

For å få litt fasong på vesken laget jeg også en bunn. To lag tykk papp, vatt og en liten stoffbit, aøt limt sammen med limpistol. Har limt den fast i bunnen av vesken.

13032009 010

Alt i alt ble jeg veldig fornøyd, så nå skal jeg forte meg å bruke den før våren kommer for alvor. :)

13032009 008

Ønsker alle som kikker innom en riktig god helg!

Pinneetui og dukkeklær

Jeg har sydd et nytt antrekk til BB. Gammel dongeribukse + noen stoffrester ble til selekjole og hatt. Kjolemønsteret er fra Målfrid Gausel sin bok, hatten fra Godske-Rasmussen sin dukkeklærbok. Dukken selv er desverre ikke tilgjengelig akkurat nå, men får prøve det på senere.

010309 030

Et pinneetui som matcher håndarbeidskurven på hytta trengte jeg også. Litt tynt med pinner her, men jeg har rikelig til å  fylle opp. :)

010309 036

010309 034

Og en babylue. Den tror jeg ble for stor, sånn at den passer for ca. en to-åring. Og da passer vel kanskje ikke fargene lenger. Har derfor ikke satt snor i den. Tror den blir strikket på nytt med litt færre masker...

010309 031

Den er strikket i Silja garn, på pinne nr. 3.

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv