hits

mars 2010

Så er det endelig påskeferie!

Jeg fortsetter med broderingen av Kristin Langbraatens kalenderbilder. Mesteparten av marsbildet ble sydd for en stund siden - resten er sydd nå.Og her er aprilbildet - nesten ferdig.Det er griser på flere av bildene, og jeg har ikke bestemt meg for hvilken farge jeg skal sy dem med, så jeg utsetter det litt.

Kjøredress til Babyborn

Da er jeg ferdig med den første julegaven i år! Vi kjenner to små jenter vi gir julegaver til, og siden ingen av mødrene strikker antar jeg dukkeklær er en grei julegave.
Dressen mangler fortsatt glidelås - da det viser seg at fargen er en utfordring ;)Mønsteret er fra et av Sandnes sine dukkehefter. Garnet er Vestlandsgarn, strikket på pinne 3,5. Veldig greit mønster å strikke.

Det nærmer seg påske

Bare en-og-en-halv-uke igjen til påskeferie!  Og jeg har vært i påskestemning i fjorten dager allerede :) Noe av grunnen er nok det strålende påskeværet vi har hatt på fjellet de to siste helgene. Masse snø, strøkne skiløyper og SOL!
Plantet påskeliljer i jerngryta, som jeg bærer inn hver kveld. De tåler riktignok noen kuldegrader, men jeg vet ikke akkurat hvor mange - og har ikke lyst til å finne det ut nå ;)Siden det fortsatt er kaldt har jeg strikket litt "tilbehør". Jeg kjøpte noen nøster Nepal fra Drops og strikket denne halsen.
Garnet var godt å strikke med - jeg brukte pinne nr. 4.Jeg synes fargen er nydelig, garnet klør ikke og jeg elsker flettemønster, så denne er akkurat noe for meg. Mønsteret finner du her: http://juliannesmith.files.wordpress.com/2009/12/burberry-inspired-cowl-neck-scarf-knitting-pattern-julianne-smith.pdf 

Som matchende votter valgte jeg disse, Very cabely mittens, som jeg har strikket tidligere en gang også. Her brukte jeg pinne nr. 3,5 for å få de litt tette.Egentlig burde disse være enkle å strikke, men jeg tror jeg har strikket den ene tre ganger. Det virket umulig for meg å få flettingene på rett omgang, men det ordnet seg til slutt. Egentlig minnes jeg at jeg hadde tilsvarende problem forrige gang jeg laget disse også...
Mønsteret finner du her:  http://www.ravelry.com/patterns/library/very-cabley-mittens.Masse fletter på hele settet!

Og her er hva jeg burde tatt tak i i kveld...Et virvar av strikking og hekling liggende i sofaen - mens jeg har holdt meg på syrommet med nytt prosjekt :)

Januar- og februarbildet

Da var de to første stitcheryene ferdig. Jeg ser på bildet her at jeg har strammet litt - at jeg burde brukt ramme - men jeg tror jeg har klippet bitene litt for små, i hvert fall til de rammene jeg har.Uff da, her ser jeg at jeg har glemt å brodere øynene på både harer og rev. Lover å ta det etterpå ;)Jeg er godt i gang med marsbildet også. Men det blir veldig mange tidkrevende smådetaljer etter nedfotograferingen.  Også har jeg begynt å tenke litt på rammene rundt stitcheryene. Om jeg skal velge like mønstrete og fargeglade stoff som i bildet på mønsteret, om jeg skal være litt mer diskrè - eller bruke samme stoffet rundt alle. Men det er lenge til den avgjørelsen må tas ;)
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv