hits

mars 2011

Årets første?

Og da snakker jeg selvfølgelig om årets første BLÅVEIS!

For meg er dette vårens vakreste eventyr!Det tyder på at det er noen dager siden de tittet frem - uten at jeg har oppdaget det - så nå var det bare å få tatt bilder før rådyrene tråkker dem ned. Nå da det bare er enkelte snøflekker igjen her håper jeg rådyrene trekker seg tilbake til skogen igjen. Det er alt for farlig for dem å ferdes her - vi er nesten nærmeste nabo med E-16.

Håper vårtegnene snart dukker opp hos dere som bor litt lenger nordover også! :)

Estonian Lace Wrist Warmers av Evelyn Clark

Vi har vært i Kristiansand i helgen og jeg måtte finne strikketøy egnet til bilkjøring. Pulsvarmere på 10cm langE pinner er praktisk, så jeg valgte Estonian Lace Wrist Warmers av Evelyn Clark. De veier 23 gram og er strikket i Inca på pinne nr. 2,5.  

 

Mønstert finner du her.

Risposevarmer

Litt forsinket, men her er mine risposevarmere som jeg lovet å vise for noen dager siden.

 

 Posene måler ca. 65 x 15 cm. Posen inni er sydd i billig bomullslerret, og delt i fire like store kammer. Hvert av kammerne er fyllt med 220g jasminris - og ja, det lukter litt grøt når jeg varmer opp på full styrke i 2,5 minutter i mikro'n. Disse to har yttertrekk i flanell siden jeg hadde det liggende, men tidligere har jeg brukt både frottè og vanlig bomullsstoff.

Enkelt og greit å sy - og kjekt å ha! ;)

Kristin Langbraaten - kalenderbilder

Jeg gjør virkelig en hederlig innsats med mine uferdige ting for tiden, og nå er endelig alle stitcheryene til Langbraatens kalender fullført!

 

Hadde jeg visst hvor mye arbeid det var med disse 12 stitcheryene hadde jeg neppe startet opp. Detaljene ble veldig små siden jeg har nedfotografert bildene til 60% av opprinnelig størrelse. Og siden jeg er en mønsterslave hadde jeg hatt stor hjelp av nummer på fargene som er brukt. Men jeg har tatt opp noen ganger og gjort nye forsøk, og etter hvert ble jeg fornøyd.

Nå har jeg renskjært stoffstykkene og de er klare for montering. Langbraaten har valgt masse forskjellige stoff i glade farger og mønster på rammene rundt bildene. Jeg er nok noen hakk mer forsiktig i mine valg, så jeg vil velge noe som er mer nøytralt. Jeg har lagt så mye arbeid i stitcheryene at jeg vil de skal komme helt til sin rett ;) Neste trinn blir å sjekke stoffeskene mine om jeg har noe egnet - eller om jeg må ut på shopping igjen.

Ny jobb i morgen, mandag

1. mars ble jeg arbeidsledig da vikariatet jeg hadde i et regnskapsbyrå var over. Litt trist, for jeg likte meg veldig godt. Men nesten før blomstene jeg fikk da jeg sluttet hadde visnet hadde jeg fått ny jobb :)) Så i morgen starter jeg opp i en jobb som jeg ønsker meg, i gåavstand hjemmefra - og stillingsprosenten er ca. 50! Jeg gleder meg!Blomstene jeg fikk :)

Fastelavensboller - eller muslirundstykker

Muslirundstykker har overtatt rollen som fastelavensboller her i år. Med rosiner og finhakkede aprikoser blir de faktisk så søte at de kan spises som boller. Ønsker man det litt søtere er det bare å dele i to og legge et par skiver med gjetost i mellom. Veldig godt og mettende - og en utrolig enkel matpakke.

Oppskriften har jeg fra God Morgen Norge. Jeg liker godt solsikkefrø, så jeg tilsetter ca 1 dl av det i tillegg - dessuten lar jeg hasselnøttene være hele.

Deigen legges med skje over på stekeplaten og heves en time.

Stekes ved 225 grader i 15-20 min.Avkjøles på rist og egner seg godt til frysing. Bør prøves!!

 

Roseløper - nok en gang

Om dere som titter innom her begynner å bli lei disse roseløperne mine må jeg ta de med siden bloggen min først og fremst er et arkiv til eget bruk.

Det er flere som har uttrykt ønske om en sånn løper fra meg, så dette er en gave som skal overleveres i dag.

Jeg skar skriftstoffet feil vei - eller dvs. jeg tenkte ikke helt over hva jeg gjorde, og hadde jeg hatt tid og stoff nok hadde jeg gjort det om. Men siden det var lørdag kveld måtte det bli som det ble, og jeg håper mottager - som ikke syr selv - ikke registrerer det ;)Etter å ha sydd noen løpere og mugrugs i det siste har jeg fått god trening i å sy hjørner, og endelig føler jeg at jeg behersker det bra.

Stoffene har litt lysere bunnfarge enn de jeg har sydd av tidligere, derfor kaller jeg dette sommerutgaven - og det blir snart flere av dem...

 

Little Patchwork Village Wall Quilt

Endelig er jeg ferdig med alle blokkene til Little Patchwork Village Wall Quilt.

Bare resten igjen nå ;)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv