hits

mars 2013

Tilda's påskeharer

Det er over to år siden jeg begynte å sy på disse påskeharene. Jeg var nesten ferdig da jeg bestemte meg for å gjøre bildet litt annerledes. I stedet for ramme rundt i naturfarget lin - som det var i mønsteret, men som jeg syntes ble litt kjedelig - valgte jeg tittekant i et småmønstret stoff i gult og et brunt hønestoff til rammen. 

Bildet ble gjort ferdig og hengt opp i dag, akkurat tidsnok til selve påsken :)

Harene er applikert på hvit, litt grov lin.

Litt naive påskeharer, men veldig søte også - synes jeg.

På rammen rundt har jeg quiltet en bord, men det er desverre umulig å få frem med det kamera jeg har tilgjengelig.

Til oppheng valgte jeg å sy "hemper" som jeg festet med en knapp foran - tredd inn på en bambuspinne. Enkelt og greit! :)

Mønster: En av de gamle påskebøkene til Tilda. 

Ønsker alle en fortsatt fin påske!

Da erklærer jeg påskeferien for åpnet!

Jeg koser meg sånn når vi kjører bil, selv om vi bare skal på hytta. Jeg tror det ble sånn etter mange år med barn i baksetet - som stadig kranglet. Den ene kunne bare peke eller ta med en finger på den andre før "helvete" var i gang ;) De siste årene har det bare vært mannen og meg - og jeg nyter det. Selvfølgelig sammen med kaffe, boller og strikketøy. Kjører vi om kvelden og det er mørkt har jeg en hodelykt liggende i bilen :))

Og vel framme på hytta er det nok snø!På Hobbyboden har vi vært noen medlemmer som har sendt en liten påskehilsen til hverandre. Dette var hva jeg fikk fra min venn, som var Marolse. Veldig fornøyd med innholdet :))   

Selv om man egentlig kan gå å kjøpe det man trenger selv er det veldig hyggelig at noen har tatt bryet med å lage en gave som passer og er beregnet til akkurat meg. Tusen takk Marolse!

Med denne omsorgsfulle mamma'n ønsker jeg alle som kikker innom bloggen min en riktig fin påske!


Det nærmer seg påske

Det var da det nærmet seg påske for to år siden at jeg strikket Tippehøna/vinhøna til Mimouna. Den ble strikket og tovet et par ganger - og så ble den liggende i kurven med stryketøy. Og der ble den liggende -  inntil jeg kom til bunns i kurven for noen dager siden. Da ble den puttet i vaskemaskinen en gang til og deretter fikk den tvinnede ben, øyer og litt pynt på seg. Og sånn skal den stå på hytta i påsken for å skjule 3-liter'n med vin.

Det er åpning i ryggen med knapper og hull til vinkranen, men det tenkte jeg ikke på å fotografere, så det får bli på neste hyttetur.

Mønster: Mimounas Tippehøne

Garn: Mor Aase (strikket med dobbel tråd)

Pinner: nr. 8

Annepålandet grytekluter - denne gang i påskefarger

Sånne har jeg heklet før, det er et veldig morsomt og kjapt mønster å hekle. I tillegg er det en stor mulighet til å redusere mengden rester av bommullsgarn. Disse er tenkt som en liten påskegave.

Alt har en bakside - og denne gangen ble den sånn.

Mønster: Annepålandet

Garn: Div. rester bommullsgarn

Heklenål nr. 3

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv