hits

mars 2014

Små sokker med juksefletter

Et enkeltnøste med Sterk har blitt til et par små sokker. Mykt og deilig garn - og det skal i tillegg være veldig slitesterkt. Sokkene ble strikket på hytta etter hukommelsen fra tidligere barnesokker, og jeg antar de ble ca. størrelse 2 år. Jukseflettene gjør at hver omgang synes mens man strikker, dessuten synes jeg det er dekorativt og at det gjør et par ellers litt kjedelige, grå sokker fine.

Mønster: Etter hukommelsen fra tidligere sokker

Garn: Sterk, 39g

Pinner: nr. 3

Blueberrysokker - nok en gang

Dette mønsteret er definitivt en favoritt - i motsetning til garnet! Det er stivt og litt stikkete, så jeg måtte sette en plastertape rundt venstre pekefinger for å klare å strikke med det. Dette er et ledd i garnslankingen, og nå er det heldigvis ikke mye igjen i raggelageret. Sokkene ble heldigvis en tanke mykere etter vask - og jeg er sikker på at dette er gode, slitesterke raggsokker :)Mønster: Bluberry Waffle Socks

Garn: Ny Tasseladd fra Per Tryving med innslag av ukjent merke, grått raggegarn, 122g totalt

Pinner: nr.3

Smekke - eller lite "sjal" til baby

Det spesielle med dette lille "babysjalet" er at heklekanten rundt ikke er heklet, men strikket.  Fremgangsmåten fant jeg her.

Mønster: Scallo-Pie

Garn: ukjent nøste fra eget lager (blanding ull/bomull?), 23g

Pinner: nr. 3,5

Babyteppe

I forbindelse med garnslankingen på Hobbyboden måtte jeg finne på noe som kunne monne litt i antall gram garn. Egentlig tenkt som bilstrikketøy siden vi ofte reiser på hytta i helgene, men det er så enkelt å ta fram foran tv'n på kveldene også, særlig nå da det har vært OL.Som vanlig hadde jeg ikke det garnet som er brukt i mønsteret. Og om vanlig brukte jeg ikke tid på å strikke prøvelapp - og i hvert fall ikke når det dreier seg om et teppe hvor størrelsen egentlig ikke spiller noen rolle. Og som vanlig sliter jeg med å strikke jevnt. Dette mønsteret skjuler forsåvidt det, men jeg begynte å strikke litt for løst, og det irriterte meg litt. Etter hvert fant jeg ut at jeg bare skulle strikke så lenge jeg hadde garn, for deretter å klippe av den delen som var for løst strikket først. Det ble ganske langt og uhåndterlig å strikke på etter hvert, ca. 150 cm.

Det endte med at jeg tok av en halv meter nederst på teppe og strikket på en nye rillekant.


For å få litt mer "hold" i teppet har jeg som vanlig heklet en kant rundt. Først en runde med fastmasker, deretter en runde med noe lignende krepsemaske - jeg har i hvert fall heklet bakover.

Da ble kanten sånn.

Her er teppet ferdig.

Mønster: Warm Waffles Baby Blanket Ferdig størrelse 70 x 100cm

Garn: Viking Superwash 555g

Pinner: nr. 3

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv