hits

mars 2015

Mariusgenser med rundfelling

Treåringen jeg av og til strikker til sies å være stor for alderen. Da jeg skulle strikke Mariusgenser til henne valgte jeg derfor en større størrelse enn årene tilsier. Det resulterte i at den ble så stor at jeg tror den kan bli liggende her et år eller to.

Mønster: Mariusboka

Garn: Rubin fra Sparkjøp - 365gram

Pinne: nr. 3

Enkle grytekluter til påske

Det er mindre enn tre uker til påskeferien, så da jeg så noen gule nøster med tykt, matt bomullsgarn (av ukjent merke) i en pose fikk jeg lyst til å strikke grytekluter. Jeg valgte absolutt enkleste type - rillestrikk, tredobbelt garn og tykke pinner. Heklet 13 luftmasker til hempe.

Her har jeg lagt opp 24 masker og strikket 22 riller med to lysgule tråder, og en nærmest okergul. Første maske er tatt løs av (som om jeg skulle strikke den). Dette paret måler 19 x 19cm.

Jeg har heklet og strikket mange grytekluter opp gjennom årene, men jeg har litt problemer med å ta de i bruk der de ligger fine og nye. Flekkete grytekluter er ekkelt, og i helgen fant jeg løsningen på dette. Jeg bestemte meg for å strikke flere par stygge grytekluter, som jeg kan slenge i vaskemaskin på 60 - 90 grader en uten å tenke på at de blir slitte og utvasket.

I posen sammen med de gule nøstene var det også en del rester i diverse andre farger. På disse to parene har jeg brukt to lysgule tråder og en tråd av annen farge. Jeg startet med 22 masker og de måler 18 x 19cm.

Til slutt ble det strikket et par av restene av restene - dvs. helt uten system. De ble litt mørkere i fargen, så disse tenker jeg skal få henge på grillen til sommeren.

Det ble en del tråder å feste til slutt, men med tanke på at jeg på fornuftig vis ble kvitt over en halv kilo bomullsrester, var det verdt jobben. Nå er de kastet i vaskemaskinen på 60 grader i håp om at de vil krympe litt og dermed bli enda litt tykkere og fastere - og at trådendene vil filte seg godt fast.Mønster: Beskrevet over første bilde.

Garn: rester av tykt, matt bomullsgarn - 511 gram totalt

Pinner: nr. 6 og en grov heklenål til hempen

Marius tunika

26. februar hadde Olivia - fineste treåringen - bursdag. Jeg tror ikke at en Marius-tunika var det som sto øverst på ønskelisten, men sammen med litt annet ble det en fullt akseptert gave.

Min erfaring med mønsterstrikk tilsier at prosjektet ikke alltid blir ferdig, så derfor satser jeg aldri på dyre garnmerker. Denne ble strikket i Rubin - kjøpt på januarsalget på Sparkjøp. Mønsteret fant jeg i Mariusboka, og jeg tror det var den bisen mellom raglan- og rundfellingen jeg falt for. Den ble ikke like fin på min utgave som på bildet i boken, men grei nok.

Etter å ha øvet litt på mønsterstrikk med to farger på Nancykoften (som er langt fra ferdig) og en liten Mariusgenser (hvor jeg ikke har festet tråder ennå) gikk mønsteret på denne veldig greit. Jeg måtte ikke rekke opp en eneste gang, og det er en nærmest en unik opplevelse for meg :)

Den omtalte bisen valgte jeg å feste litt på baksiden for å være sikker på at den ikke skulle bli stående rett ut.

Alt i alt er jeg fornøyd med både garn, farger, mønster og resultat - og ikke minst at mottager likte den!

Mønster: Marius-tunika fra Mariusboka, str. noe midt mellom (2-4) og (6-8) år.

Garn: Rubin fra Sparkjøp, 337 gram

Pinner: nr. 3 (siden jeg fortsatt strikker litt løst)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv