hits

mars 2018

Påskeegg med innhold

Er man født i slutten av februar er det ikke langt mellom fødselsdag og påske. Og min lille venninne - seksåringen som er omtalt i tidligere innlegg - skal jo selvfølgelig få påskeegg! Siden vi har liten kontakt og det er sjelden jeg treffer henne kan det være litt vanskelig å velge innhold med tanke på størrelse og farger hun liker osv. Men inspirert av påsken sydde jeg et par spisebrikker i gult med høner, strikket et gult pannebånd, og la selvfølgelig med et par ullsokker. Aldri en gave fra meg uten ullsokker, og det vet hun ;)

Spisebrikkene fikk jeg ideen til da det ved juletider var veldig mange som sydde slike av et motivstoff øverst og et ensfarget eller forsiktig mønstret under (uten sammenlikning for øvrig!) Da kom jeg på et hønestoff jeg har hatt liggende i flere år og som nå kunne passe bra.

Fort gjort var det også - to stoffbiter som skulle syes sammen, litt kjapp quilting og lukkekant rundt. Bakstykkene ble i litt mørkere gult - og alt  jeg trengte ble hentet fra eget lager!

Jeg hadde også et nøste Bjørk fra Viking (90% bomull/10% ull) i mørk gult liggende som ble gjort om til et pannebånd. Dette har jeg også sett bilde av på facebook, og de var enkle å kopiere med dobbel tråd og dobbel perlestrikk.

Sokkene ble strikket av rester i Big Fabel.

Jeg vet ikke hvilken størrelse dette ble, men jeg la opp 40 masker, strikket vrangbord + 9 mønsterrapporter på skaftet. Etter helen strikket jeg også 9 mønsterrapporter før avfelling. Og tilbakemelingen sier at de passet.

Egget var stort, og resten ble fylt opp med påskegodt!

Med dette ønsker jeg dere som kikker innom en riktig fin påske!

Bilderesultat for påskekylling bild

Pannebånd til påsken

Egentlig var tanken bare å bruke opp noen enkeltnøster da jeg begynte på disse pannebåndene.

Men da jeg så de hadde fått en ny type garn på Nille måtte jeg bare kjøpe et nøste merinoull og prøve det også.

Mønster: Woven Headband  

Garn: Merinoull fra Linde/Nille, 40g

Pinner: 3,5

Jeg har også strikket et par stykker i dobbel perlestrikk.

Det rosa er strikket av et nøste alpaca (100 % superfine alpaca). Det er i størrelse til barn, men ganske bredt, så det blir nesten som en lue.

Mønster: Dobbel perlestrikk, 22 masker

Garn: Viking Alpaca, 50g

Pinner: nr. 4

Det mørk grå er i voksen størrelse - også strikket i dobbel perlestrikk.

Mønster: Dobbel perlestrikk over 16 masker

Garn: Misti (100% alpakka), 40 g

Pinner: nr. 4

Alle tre pannebåndene (ørevarmere som det het da jeg vokste opp...) ble med til hytta - kjekt å ha. Og det har jeg nok tenkt før en gang også, for da jeg gikk gjennom kurven med votter, luer, skjerf og lignende dukket disse tre opp...

Ja, ja, da har jeg nok pannebånd til hele familien.

 

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv