hits

april 2009

En mislykket pose...

Hva kan man bruke - eller gjøre med en mislykket pose? Den ser grei nok ut på bildet, men den blir ikke fin når jeg trekker sammen snoren øverst. Selve posen er for tykk/stiv siden jeg har quiltet sammen både vatt og støttestoff med linen på forsiden. Og rynkekanten over løpegangen ble for smal i forhold til posens størrelse.
Jeg tror jeg må ta av hele løpegangen og bare brette ned kanten sånn som jeg gjorde med telysposen i forrige innlegg. Litt kjedelig siden denne var tiltenkt noe helt annet, men det går jo som kjent ikke alltid som man tenker... ;)

150409 002

Eller finnes det andre muligheter for å "redde" den?

Jeg får gjøre et forsøk i morgen, for det er en ting som ergrer meg mer enn uferdige ting - og det er ting som egentlig er ferdige, men som ikke ble vellykket.

Ellers har jeg vært en tur på biblioteket.

160409 001

Jeg liker veldig godt bøkene til Anne-Pia Godske Rasmussen. Det er det tydeligvis mange andre som også gjør, for de står sjelden i hyllene. Derfor reserverte jeg alle for å få dem til påske. To av dem kom ikke før i dag, og den ene var selvfølgelig den jeg "trengte" mest - Følg tråden. Der er nemlig mønster på den posen jeg egntlig skulle sy, men som jeg da manglet mønsteret til.

Jeg fikk også holdt av den nye boken til Tone Finnanger. Det er ikke så mange ting jeg har lyst til å lage fra den, mye der er litt for søtt for meg, og det er litt for mange pynteting.

160409 006

Men den er absolutt koselig å bla i.

Påsken kom og gikk...

Vi har hatt 14 herlige dager på fjellet. Mye snø og ski, klister og Kvikk-lunch - og noe sol, og en del skyer. Selvfølgelig blir det litt tid til håndarbeid, men langt fra så mye som man tror i forkant av ferien.

Endelig kunne jeg legge den ferdige påskeløperen min på salongbordet.

130409 040

Og den tovede løperen på spisebordet.

130409 028

Disse to tingene var jo nesten ferdige før påske, det var vel egentlig bare kyllingene som manglet knappeøyer.

Så til tingene som ble til i løpet av påsken.
Babyvotter i to farger!! Fantastiske til meg å være, de ble adskilling bedre enn forventet., siden jeg aldri har vært flink til å strikke med to eller flere farger. Strikket i PT2, pinne nr. 2,5 og mønster fra et hefte med Selbustrikk.
Her i sitt rette element.

130409 016

Men, ingen i min familie kan bruke denne størrelsen på votter, så jeg fant frem en av de gamle ufoene mine og strkket ferdig mine Chevalier Mittens. Jeg har tilpasset mønsteret så de passer min hånd akkurat. Strikket i Safir på pinne nr. 3,5. Originalmønsteret finner du her, helt gratis! https://docs.google.com/Doc?id=dc8m8st8_21gnqqn8.

130409 048

Jeg hadde faktisk flere ikke helt ferdige ting med meg. Dukkekjolen i dongeri med hatt til, og dermed var BB klar for sommer!

130409 038

En kveld vi skulle bort trengte vi en vertinnegave. Fort gjort med symaskin og stoff på hytta. :) Det ble en pose til oppbevaring av telys - eller noe annet.
130409 018

Til sist et par småbroderier. Enkle, og kanskje ikke så veldig imponerende. ;)

130409 046

Dette blå har jeg sydd til medlemsteppet i lappelaget jeg er medlem av. Det rosa hjertet under vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke til ennå, men jeg kan jo begynne med å stryke det litt bedre. ;)

130409 036

Raske og hyggelige ting å lage, og jeg har flere motiver liggende "på vent".

Til slutt vil jeg vise bilde av novemberkaktusen min som plutselig var blitt en påskekaktus.

130409 002

Det er fire-fem år siden jeg kjøpte den - og like lenge siden den blomstret. Plutselig sto den full av knopper, men bare på den ene siden.

Ønsker alle besøkende en fin uke!
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv