hits

april 2010

Sy sammen på www.quiltinorge.net

I helgen har Rita R  http://ritashandarbeid.blogspot.com/ lagt ut trinn-for-trinnforklaring på søm av penal/sminkepung/myntpung - alt etter størrelse. Min egner seg nok best som sminkepung i størrelsen og ble sånn:Sydd av stoff fra benet på en gammel dongeribukse.Den avanserte quiltingen kommer godt frem innvendig ;)
Egentlig hadde jeg tenkt å forsøke meg på litt sånn snirklete frihåndsquilting, men siden utstyret for å få til det ikke følger med min Pfaff Expression Quilt 4,0 måtte det bli en enklere variant. Og jeg synes det er helt utrolig at dette ikke er standard utstyr som følger med en sånn maskin. "Alle" som velger en sånn maskin gjør det jo for at de holder på med quilting, også må man kjøpe en sånn fot i tillegg. Det hadde vært bedre om de økte prisen fra kr.14' til 15', så hadde man sluppet den irritasjonen.

En annen ting jeg savner er glidelåsfot - det er også ekstrautstyr. Og jeg anbefaler alle som kjøper en sånn maskin å forlange å få noen av disse føttene med på kjøpet!
Siden det er søndag var det bare å prøve å få det til med vanlig rettsømfot. Og da jeg likevel var i gang prøvde jeg meg på denne som har ligget en stund også.Ovenfra ser det greit ut, fra siden er den ujevne sømmen mer synlig.Jeg skal gå til innkjøp av flere føtter, så skal jeg vurdere om jeg skal gjøre jobben en gang til. Utstyret er som kjent halve jobben, men jeg trenger nok litt trening selv også...

Stitcheryet for mai

Stitcheryet for mai måned er ferdig. Det er deilig å føle at jeg er litt i forkant! Eller - egentlig skulle det jo vært ferdig mai i 2009...Disse stitcheryene er morsomme å sy, men det tar myyye mer tid enn jeg trodde. Særlig dette bildet ser jo veldig enkelt og kjapt ut å brodere, men jammen har det tatt noen timer det også. Det blir ganske smått og detaljert siden jeg syr i 70% størrelse. Dessuten synes jeg det tar mye lenger tid å sy med attersting enn kontursting. Men, men, står det attersting i mønsteret så bruker jeg det ;)

Vårtegn og loppemarked - det er vel synonymt?

Da vi kom hjem fra påskeferien var all snø forsvunnet i hagen. Deilig! Fra nesten å snø inne på fjellet var det en fantastisk overgang. Krokusen blomstret foran huset -

og bak huset var det blått i blått med blåveis.Og første helgen etter påske var starten på loppemarkedsesongen. 
Jeg har aldri vært veldig glad i loppemarked før, men begynner virkelig å få sansen for det nå :) Det er helt utrolig hva man kan finne - og enda mer utrolig hva folk kjøper. Og det er vel det andre tenker om meg også, som er ute etter smijernslampetter til hytta.
Her er fangsten jeg hadde med meg hjem.Tre lampetter.En Holmegaard adventlysstake.Og litt stoff.
Det til venstre tror jeg blir gardiner til utedoen på hytta, det er akkurat nok til det. Det rosa stripete har jeg tenkt kan brukes sammen med rosa fleece til Tilda babytoalettmapper, det er ca. 2-3 meter. Det lys blåblomstrete vil nok alle som kjenner meg si er så typisk meg at de vil forstå at jeg bare måtte ha det ;) Egentlig er det en stooor, rund duk, faktisk 2,2m i diameter. Desverre var det noen flekker på den som jeg ikke fikk av i vask (jeg ante det før jeg kjøpte den), så jeg får bare bruke stoffet som er flekkfritt til et eller annet... 

Og alt til den nette sum av kr. 130,-!!
Jeg tror jeg skal på loppemarked neste lørdag også - og lørdagene etter det :))

En vognpose til

Jeg likte så godt å strikke vognpose til Baby Born-dukken at jeg strikket en til.Og enda en.Den lilla er strikket i Viking Superwash, den blå i Mor Aase Superwash. Og mønsteret er fra Sandnes. Glidelåser er ikke så lett å få kjøpt i riktig farge, men siden to av de tre jeg nå har strikket blir julegaver har jeg god tid til å lete etter det.
Synes dette er greie julegaver til små jenter som ikke er i nær familie, så det er nok ikke umulig at det blir strikket enda noen flere av dem.
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv