hits

april 2011

Flower Basket i Wollmeise

Jeg vet ikke om det er mulig å påstå at min svigermors 90-års dag i dag 1. mai kom brått på, men av en uforklarlig grunn kom jeg ikke på at jeg måtte lage noe til henne før for et par dager (les: netter) siden. Dette holdt meg våken noen timer, og i løpet av denne tiden bestemte jeg at det måtte bli Flower Basket i offwhite Wollmeise. Heldigvis har jeg et visst garnlager i huset, deriblant noen få hesper Wollmeise.

Etter en litt sen frokost var det bare å sette i gang å nøste og komme i gang med arbeidet. Jeg har strikket et lite antall av dette sjalet før, så det var greit å starte opp. Innimellom sykkeltur, gåtur, litt klesvask og nødvendige huslige sysler ble det ni mønsterrapporter i løpet av første dagen.

Jeg målte litt underveis på et sjal jeg har strikket tidligere og fant ut at jeg burde ha 18 mønsterrapporter. Det hadde nok helt sikkert blitt en fin størrelse - problemet var bare at garnet tok slutt etter 15 rapporter + kanten rundt.

Jeg strikket til langt på natt i går, og i dag var jeg tidlig oppe for å skylde det opp og blokke det - var så spent på størrelsen. Egentlig skulle jeg nok ønske at garnet hadde holdt til to mønsterrapporter til, men alt i alt er det nok stort nok for min lille, spinkle svigermor. 

Flower Basket trenger antagelig ikke noen nærmere presentasjon, men for sikkerhets skyld:

Mønster finner du her.

Garn: 150 g Wollmeise, 100% Merino Superwash, farge natur

Pinner:  nr.4

 

Ønsker dere som kikker innom en riktig god helg!

Snart påskeferie

Nå er det bare to jobbedager igjen og så er det påskeferie for meg også! Mens jeg venter har jeg strikket en "Søt babydoll" som mønsteret i boken til Målfrid Gausen heter. Jeg har strikket den i Mandarin Petit på pinne nr. 2,5 og det gikk med bittelitt mer enn ett nøste.

Samtidig benytter jeg anledningen til å ønske alle en riktig God Påske!

 

Loppemarked

Jeg har fått helt dilla på loppemarked - jeg som for få år siden begynte å klø bare ved tanken. Sist jeg var på loppemarked fant jeg flere fine ting. Blant annet et stoff (Solberg?) som jeg har sydd gardiner til utedoen på hytta av.  (Beklager litt mørkt bilde.)Et tykt stoff med høner (gobelin?), som nok etter hvert vil bli putetrekk til store dunputer i sofaen på hytta. Det har antagelig vært brukt til duk tidligere siden endene var sydd inn. Nå er det vasket og klart til gjenbruk.

En ubukt fonduegryte fra Bodum er vel verdt en hundrings? Må bare montere håndtakene før bruk.

Da mannen og jeg begynte å etablere oss så smått i første halvdel av søttitallet hadde vi (les: jeg) store problemer da vi skulle velge et servise å spare på. Det var veldig populært med keramikkserviser, men vi endte opp med noe annet. Etter at jeg for et par år siden på et bruktmarked kjøpte en tekanne fra Arabia fikk jeg lyst til å "supplere" med et brunt servise. Og på siste loppemarked fant jeg disse delene - fire kaffekopper med skåler, fem asjetter, seks dype tallerkener og syv eggeglass.

Jeg vet ikke hva serviset heter, men det er fra Porsgrunn Porselenfabrikk. For alle delene betalte jeg kr. 175,- :)Serviset skal brukes på en gammel hytte med mørk brune tømmervegger. Der vil det gli veldig fint inn i miljøet.

På samme hytte skal jeg plassere dette speilet i smijern.Det er en kant med grønt blyglass rundt det fasettslipte speilet. Pris kr. 100,-.

Rett etter påske er jeg klar for nye loppemarked, og ikke minst bruktmarkedet i Vikingeskipet. Alltid noe å se frem til :))

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv