hits

april 2012

Loppemarkedshelg

Siden mange ble nyskjerrige er det ikke mer enn rett og rimelig at jeg lager et blogginnlegg om gårsdagens funn ;)

Dette er nok den virkelig store loppemarkedshelgen - ikke mindre enn ti stykker i Asker og Bærum, og i tillegg noen bruktklærmarkeder. Krysser man grensen til Oslo er det sikkert 20 til! Vi hadde en runde i går og rakk innom seks stykker. Det jeg i første omgang ser etter er serveringsfat og boller til 70-talls serviset Lava fra PP. Ikke èn del fant jeg i går! Til gjengjeld fant jeg et komplett kaffesservise av det finske som jeg egentlig hadde tenkt å spare på før jeg endte opp med Lava. Jeg tror dette heter "Ruska", men det hadde vært fint om noen kan bekrefte det.

Både kaffeskålene og asjettene er små, så de får nesten plass på en liten mug-rug.


Seks kopper, skåler , asjetter, fløtemugge og sukkerkopp - og fire eggeglass. Litt usikker på hva eggeglassene skal brukes til i sammenheng med kaffekopper, men de fulgte nå med...

Kr. 150,- for hele settet er til å leve med ;)

 

En Benny Motzfeldtvase til kr. 15,- må vel betegnes som et kupp!


Jeg har lenge ønsket meg en sånn kurv fra Alessi. Tenkte den var fin til frukt i campingvognen, men pga prisen har jeg aldri fått meg til å kjøpe den. I går fant jeg et fint alternativ. Den er flettet som et nettinggjerde, og jeg synes den er kjempetøff.


Dette skal brukes som smykkeskrin på hytta og få fast plass på nattbordet - som er en gammel stol. Jeg har en tendens til å legge fra meg smykker rundt omkring, nå blir det slutt på det!


 

Litt hobbyrelatert ble det også :)

Noen meter blonder, et par meter lys lilla bomullsstoff og ni meter tynt, hvitt bomullstoff. Det hvite kan minne litt om dunlerrett, men er litt usikker.

De blå nøstene var en påbegynt barnegenser. Jeg måtte rekke opp, lage bunter og vaske det og deretter nøste det opp. Hadde det ikke vært for at garnet er Triplex hadde jeg aldri tatt jobben. Jeg elsket det garnet og har savnet det siden de sluttet å produsere det!

Brodèrgarnet var i fine bunter som man kjøper det, men jeg må vaske det også. Jeg fester det derfor til plastremser hvor jeg merker med nummer, og så er det bare å vaske alt sammen forsiktig i vasken. Jeg synes dessuten det er mye mer oversiktelig å ha garnet oppbevart på denne måten.

Her er en liten trøstegave til mannen som ventet tålmodig i bilen da han ble lei av folk og gamle ting. Han liker både whisky og ryper, så denne må jo passe ham bra ;) Boksen er ikke så stor, den har tidligere inneholdt en liten miniflaske.

Jeg er fornøyd med "fangsten", og kommer nok til å sette av neste lørdag til loppemarkeder også! Lysstøping - nye lys av små rester

Når det ikke er utevær i fjellheimen - og man dessuten har to bæreposer med lysstumper liggende - er lysstøping en koselig aktivitet. Lysstumpene var i forskjellige farger, så det første som må gjøres er å sortere etter farge og klippe av de brente vekene. Nye veker kjøper jeg forresten på Panduro. Der har de tre forskjellige tykkelser, og jeg har brukt den tykkeste. Da jeg smeltet lysstumper sist gang forsøkte jeg med tre veker pr lys for at det ikke bare skulle brenne ned i et hull på midten, men det fungerte ikke så bra da det nok ble i varmeste laget og lysene rant veldig. Denne gangen har jeg derfor bare èn veke pr. lys.

Her et bilde fra fargesorteringen.


Jeg har et gammelt turkjelesett som tidligere er degradert til lyssmelting - jeg smelter i vannbad. Mange fine former til lys kan kjøpes, men siden dette kom litt brått på hadde jeg kun juicekartonger tilgjengelig.

Stearinen skal smeltes helt, men ikke koke!

I bunnen av kartongene stikker jeg et lite hulle som jeg trer veken gjennom. Der lager jeg en knute på veken og taper godt over for at den varme stearinen ikke skal sive ut gjennom samme hull. Veken knyter jeg fast på en grillpinne av tre som jeg legger over åpningen på toppen (se to bilder høyere opp). På den måten blir veken stram og holder seg i midten av lyset hele veien opp. Hell deretter den smeltede stearinen i kartongen. Hvis man vil ha stripete lys (f.eks. "Quick-lunch" lys som jeg har laget) heller man i en og en farge og lar stearinen avkjøles/stivne før neste farge helles over.

Og sim-sala-bim, her er de ferdige lysene. Siden det er blandet mange typer stearin i disse lysene brenner jeg dem bare i lykter utendørs. Jeg aner ikke hvordan blandingen av ren stearin og andre ikke fullt så rene blandinger fungerer sammen - om det eventuelt soter mer enn "kjøpelys" - så jeg tar ingen sjanser med dem innendørs.

Jeg ser jeg hadde litt bedre bilder forrige gang jeg blogget om dette, og det innlegget finner du her.

Lykke til om du også får lyst til å prøve!

God påske!

Vi har kommet oss på hytta hvor vi feirer påsken med tradisjonell påskepynt - denne laget av eldste sønn i -89, fem år gammel. Den blir hengt opp, og vi ler like godt av den hvert år. Legg merke til "ansiktet" som er sirlig tegnet litt over nebbet. Dette er gutt med kunstnerisk sans! ;)

Jeg tok en runde i hytta med fotoapparatet etter å ha satt frem påskepynten. Og det første som slår meg er at jeg må være litt i overkant glad i kyllinger/høner.

Disse to er malt i begynnelsen av -90 tallet da det var så populært å male på tre.

Denne lille familien er strikket etter mønster av Jean Greenhow.

Sydd løper med litt spesielle kyllinger.

For noen år siden ble det veldig populært med stitchery.

Her har vi hønen Henrietta med kyllingene sine. Strikket og tovet i en along på HB i i 2005(?).

Noe er også fortsatt under produksjon - Tildas påskeharer.

Men vi er ikke selvforsynte med alt - noe må vi kjøpe ferdig også.

Som dette påskeserviset fra Porsgrund Porselen. Det kjøpte jeg i 1986 - samme året som vi kjøpte hytta.

Eggekransen og denne hønea er kjøpt inn de siste årenene - og høneservietter er jo forbruksvare.

Gule lys må man jo ha!

Og litt å kose seg med! Innholdet i trauet sørger vi for blir byttet ut hvert år/flere ganger i året ;)Utendørs har vi påskeliljer og lykter med stearinlys.

Og noen kvister med isoporegg.


Som bildene viser har vi det meste på hytta - men skiløyper og snø savner vi i år.

Været er overskyet og kjølig i dag, men jeg har som vanlig en stor kurv med diverse håndarbeid medbragt, så innetid er helt ok :)

Ønsker dere alle en riktig God påske!
 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv