hits

april 2013

Ekte sjøvotter

Jeg har strikket disse vottene tidligere til mann og barn, men da mannen nå skulle på skreifiske i Vesterålen denne helgen ville gjerne reisefølget hans også ha sånne votter. Og husets garnlager inneholdt akkurat nok egnet garn til to par. De med orange ruter er PT2, de stripete er en blanding av PT2 og Rauma.

Vottene er strikket i dobbelt garn på tykke pinner, og målte nesten 40 cm. før toving.

Etter to runder i vaskemaskinen på 40 grader - sammen med en dongeribukse - hadde de krympet til passe størrelse. Dvs. de er fortsatt litt store siden de skal benyttes utenpå tynne vanter.

Mønster: Ekte sjøvotter

Pinner: strømpepinner nr. 6

Garn: PT2/Rauma Finull - ca. 125g til et par

(Et par til Håvard og et par til Haukland.)

Slumreteppe - Dresden plate

Har bare fortelle kort og vise dere et teppe som ble sydd på dugnad i vinter. Slumreteppet ble laget til en familie som trengte en oppmuntring, og det gikk ikke mer enn et par uker fra idèen ble født til teppet ble levert. 

Mønsteret Dresden Plate ble valgt, og det ble bestemt at fargene skulle være blågrå på beige bunn - og gjerne med et innslag av brunt. Lappene ble samlet inn og sydd sammen, og det ble håndquiltet rundt hver "blomst". Ramme og lukkekant ble også sydd på dugnad.Denne lappen var mitt lille bidrag.

Mottagerne ble veldig overrasket og glad for gaven - som er et bevis på hvor effektivt ting kan gjøres når mange trår til. 

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv