hits

april 2014

Påskeferie!

Ønsker dere alle en riktig God Påske!
Prinseteppet - Det hele kongerige

Endelig ferdig!!

Dette teppet begynte jeg å strikke på for fire år siden da datteren til noen venner av oss skulle adoptere et barn fra Sør-Afrika. Jeg fant noen teppemønster hun kunne velge i, men var så sikker på at hun skulle velge Prinseteppet at jeg like godt kjøpte garn og startet opp. Men til min store overraskelse valgte hun dette i stedet, så Prinseteppet ble liggende. Jeg skal spare dere for alle detaljer, men dette teppet er påbegynt og rekket opp mange ganger!

Da jeg var klar til å begynne på ytterste blondekanten, syntes jeg teppet begynte å bli stort, dessuten minket det på garnet. Jeg valgte derfor å strikke bare de ytterste taggene på den kanten, akkurat som det er gjort på prematurutgaven av teppet (som jeg også har et halvferdig eksemplar av) - og samme kanten som på Camomillesjalet. Synes det ble en helt grei utgave.

Bildet er ikke spesielt godt, men bra nok siden de fleste har strikket dette teppet selv ;)

Mønster: Prinseteppet     

Garn: Sandnes Lanett, 233g, størrelse 115x115cm.

Pinne: rundpinne nr. 4,5 på rillestrikken - nr. 4 på blondekantene - nr. 3,5 på ytterste blondekant

 

Notater til meg selv til evt. neste gang:

 - Størrelse på kvadratet i midten er ca. 50 x 50cm etter vask (ikke blokket).

 - I stedet for å felle på begynnelsen av pinnen etter at midten er passert, har jeg feldt (strikket tre masker sammen) på slutten av pinnen. Da unngikk jeg å få så "lange" masker mellom midtstykket og innerborden.

 - Greit å strikke sammen sidene på innerborden samtidig i stedet for å sy sammen til slutt.

 

Ingen bønn totalt i år: 1669g

Påskesysler - pannebånd

Vi har kommet oss på påskefjellet, og siden været -  sterk vind - ikke akkurat innbyr til uteaktiviteter aktiviserer jeg meg selv så godt jeg kan innendørs. Vinden utendørs ga meg også lysten til å strikke et bredt pannebånd. Jeg googlet og fant dette heklede som jeg likte godt. Men da jeg begynte å hekle syntes jeg det så rotete ut, så jeg rakk opp og begynte å strikke et i dobbel perlestrikk i stedet.

På bildet her ser de unektelig like rotete ut begge to ;)

Garnet fant jeg i restegarnposen her på hytta, og jeg aner ikke hva slags merke det er, men jeg er ganske sikker på at det er ren ull, og det er mykt og godt - og forholdsvis tykt. Likevel valgte jeg å strikke ganske fast med dobbelt garn, og resultatet ble tett og fint. Bredden er 11 cm.Mønster: Dobbel perlestrikk over 20 masker med dobbelt garn på pinne 3,5. Strikket det 49 cm langt.

Garn: ukjent merke, 57g

Pinne: nr. 3.5

(Dette ble en liten gave til Olivia.)

Sokker som varmer - strikk litt omsorg

Nå har jeg funnet et fornuftig sted å sende noen av alle sokkene jeg strikker - til Sokker som varmer. Dette er en kampanje og et samarbeid mellom ukebladet Familien og Frelsesarmèen. De mottar sokker i alle størrelser og varianter, et flott tiltak som jeg gjerne støtter opp om. Likevel tror jeg disse sokkene som jeg strikket ferdig i går blir "lånesokker" på hytta. De er ikke så store, kanskje størrelse 5-6 år, og garnet er ikke akkurat av mykeste kvalitet.

Mønster: strikket over 36 masker med Blueberry mønster på skaftet

Garn: Raggegarn av ukjent merke, 51g

Pinner: nr. 3,5

Påskeløper

Det nærmer seg påske og jeg manglet en liten løper til framskapet på hytta. Enkleste type - rektangler på midten med liten tittekant og ramme rundt. Ikke så lett å se på bildet, men på rammen er det små, sorte kyllinger.
Størrelse: ca 35 x 75cm

Kyse til baby - Lilacs for Lila

Dette må være verdens søteste kyse! Og ved nærmere gransking av mønsteret fant jeg at det passet perfekt til et restegarnnøste av ukjent merke jeg fant i lageret mitt - både i mengde og tykkelse. Det kan virke som en blanding av ull og bomull. Det er mykt og godt, veldig godt å strikke med - og fargen er heller ikke å forakte!

 

Det er ikke synlig på bildet, men jeg har heklet en kant rundt halsen. Det ble litt mer "hold" for knytingen på den måten.

Mønster: Lilacs for Lila

Garn: Ukjent merke, 33gram

Pinne: 3-3,5

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv