hits

april 2016

Masseproduksjon av Blueberry Waffle sokker!

Disse sokkene trenger vel ikke noen nærmere presentasjon på denne bloggen! 

Mønster: Blueberry Waffle Socks - her på norsk

Fra venstre:

Blå/grønn Perfect - 129 gram, 56 masker

Rosa Perfect - 111 gram, 52 masker

Kamuflasjefarget Tropical Lane, Sporting Stampato - 81 gram, 44 masker, pinner 3,5

Brun Sterk - 87 gram, 52 masker

Blålilla Sterk - 82 gram, 52 masker

Syrinfarget Sterk - 82 gram, 52 masker

Grønn Perfect - 57 gram, 40 masker

Alle sokkene er strikket på pinne 3, med unntak de i kamuflasjefarget garn (3,5). Foruten barnesokkene og "mannesokkene" i blå/grønt passer de andre til størrelse 37 - 39. Sterk synes jeg trekker seg litt sammen etter første vask. Det gjør for så vidt Perfect også, men de synes jeg utvider seg veldig i bruk - om de ikke er strikket veldig fast. Og da tenker jeg pinne 2,5.

De fleste sokkene havner i gaveboksen, mens to av parene blir vertinnegave neste helg - sokker kan brukes til så mangt ;)

Tovet Mariusvotter

Med disse vottene var planen ren garnslanking - å bruke opp restene av Fritidsgarn. Det ble ikke helt som tenkt. Først måtte jeg kjøpe lysgrått siden jeg ikke hadde nok, og etter å ha strikket ferdig mønsteret syntes jeg at det var litt for liten fargeforskjell på de to gråtonene. Eller - det ser da helt greit ut her på bildet...?

 

Det endte med at jeg rakk opp alt, kjøpte en mørkere gråfarge og begynte helt på nytt. Sånn ble det.

Jeg tovet de på 40 grader kortvask med en tennisball, og de ble både myke og er sikkert varme. Størrelsen gikk fra 33 til 27cm.

Uansett, resultatet er at jeg fortsatt sitter igjen med 60 gram mer rester enn jeg hadde. Garnslanking er ikke lett! Det betyr at det må bli et par votter til. Tror de skal bli stripete. Også tror jeg at jeg vil velge votter som ikke går så langt ovenfor håndleddet siden jeg synes det virker litt upraktisk  

Mønster: Sandnes tovet Mariusvotter

Garn: Fritidsgarn og PT3, totalt 91 gram

Pinner: nr. 6

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv