hits

april 2017

Ny liftgardin på hytta

Like før jul var jeg en tur i Sverige og datt over et linstoff med høner som jeg ikke kunne stå for (jeg er veldig svak for både lin og høner!). Det tok meg kun få sekunder å finne ut hva jeg kunne bruke det til - ny liftgardin til kjøkkenvinduet på hytta. Den forrige har faktisk hengt der siden august 2008 fant jeg ut da jeg bladde bakover i bloggen her.

Det er noen uker nå siden jeg hang opp den nye gardinen, men jeg så at linen var såpass stiv at den trengte litt tid på å henge seg til. Dessverre henger den fortsatt ikke så pent som den blomstrete gamle i bomull gjorde, men jeg håper at det ennå vil bli bedre. Damen der jeg kjøpte det jeg trengte av utstyr for å sy gardinen anbefalte å legge inn stålstenger der gardinen folder seg. Jeg gjorde et forsøk på dette, men pga at vinduet ikke er så høyt i forhold til bredde syntes jeg ikke det ble så fint, så jeg tok opp alt sammen, byttet bånd på baksiden og sydde på 'gamlemåten'.Å få tatt bilde av gardinen var nesten like utfordrende som å sy den. I dagslys ble gardinen helt mørk, og da mørket kom ute prøvde jeg med godt lys inne. Resultatet ble så som så, men man får da et visst inntrykk.

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv