hits

mai 2009

Sekskanter i hvitt og beige

Jeg har også i løpet av helgen kommet litt videre med "prosjekt  hvit /beige sekskanter". Det ble ca. 100 stk. Jeg har så smått startet sammensyingen, men ser at dette vil ta litt tid.

240509 005

Bildet her føyer seg inn i rekken av dårlige bilder, men det var ikke så lett å få frem alle de forskjellige mønstrene i disse lyse lappene. Jeg vet ikke hvor mange forskjllige stoff jeg har brukt, men det er ganske mange. Planen var at de skulle gå fra hvitt øverst i høyre hjørnet og mer beigenyanser nedover. Jeg har fjernet noen og flyttet litt på noen av lappene i forhold til bildet her, og håper det har blir bra balanse til slutt.

Hvordan jeg skal montere og henge opp dette aner jeg ikke, men med tiden finner jeg vel en løsning.

To stitchery til ferdig

Da er jeg ferdig med to bilder fra denne bomen http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html
Jeg har ennå to broderier til som jeg ikke har begynt på, så her er det bare å stå på!

190509 002

Ønsker dere alle en fin - og produktiv - helg!

Ingers rugbrød

I en alder av 55 år har jeg endelig fått til å bake brød! Jeg har alltid kunnet bake kaker og rundstykker, men brød har liksom aldri vært min greie. Det er mulig at jeg endelig har funnet den rette oppskriften for meg, brødet skal være tungt og kompakt, og det kan vel alle få til.

190509 006

Oppskriften fant jeg i et ukeblad, og er som følger (nok til to brødformer):

0,9 kg sammalt hvete
140 g fin sammalt rug
140 g helkorn hvete
50 g gjær
1 ts salt
6 dl kruskakli
1,2 l vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs gjæren i væsken og bland godt. Jeg bruker bare en tresleiv, trenger ikke dra frem kjøkkenmaskinen. Deigen blir veldig løs.
Forhev deigen 1 time, slå den ned og la den heve i ytterligere 30 min.
"Spa" den over i formene (bruk formfett) og sett dem rett i ovnen på 220 grader i ca. en time.

Jeg skjærer brødene opp i skiver og legger alt i fryseren siden det bare er jeg som spiser så grovt brød. Enkelt å ta opp et par skiver å tine - også har jeg alltid ferskt brød.
Smaker kjempegodt med gjetost på! :)

In progress

I mangel av ferdige ting vil jeg vise et par ting jeg holder på med.

Forrige onsdag hadde vi kurskveld i lappelaget jeg er med i. Det var tre kursalternativer, og jeg meldte meg på "Delt nierblokk" (Disappearing nine-patch). Jeg var nok ikke helt heldig med valg av stoff til dette, det ble veldig rotete. Men siden jeg hadde ferdige 5" firkanter i to mønster valgte jeg det likevel.
Jeg har fortsatt igjen noen sømmer å sy før jeg kan vise et helt sammensydd stykke - men siden jeg har vist det nå føler jeg litt press på meg til å få gjort det ferdig. ;)

190509 003

Men jeg har flere påbegynte "prosjekter".
Disse sekskantene i hvite og beige stoff begynte jeg på for å ha litt håndsøm som ikke krever noen som helst konsentrasjon. Helt supre på møter og syklubb ol. Trenger heller ikke spesielt godt lys, så dette er det ideelle håndarbeid å ha med seg bort.

190509 005

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg hadde mange nok sekskanter, men så var jeg så heldig å få overta noen hvite og beige rester fra en lappevenninne. Det var mange forskjellige mønster - som blir fine å kombinere med de jeg hadde i egen restekasse.
Sammensyingen har jeg ikke startet på ennå, må legge lappene utover i godt dagslys og nummerere dem på et vis. Selv om alle lappene er lyse vil jeg ha et slags system i møsterene.

Her blir det mye håndsøm, så det ferdige resutat ligger nok langt frem i tid.

Gratis stitchery bom

På denne adressen

http://willowberrydesigns.typepad.com/willowberry_designs/verandah-views-free-stitchery-patterns.html

ligger en gratis stitcherybom. Det skal komme åtte motiver totalt, og fem av dem er lagt ut hittil.

Jeg har lagret dem etterhvert, og begynte å sy det første i går. Enkelt og greit - men jammen tok det tid likevel. Det var faktisk svarte natta før jeg ble ferdig.

100509

Synes den ble søt - og gleder meg til å fortsette med de neste.

Ønsker alle en fin søndag!!

En bestemor om dagen

Jeg lot meg friste av heklealongen "En bestemor om dagen" på HB. Jeg deltar ikke i selve alongen, men deltar litt sånn på sidelinjen som jeg ofte gjør. Etter å ha meldt meg på et par alonger for noen år siden lærte jeg at det ofte blir litt masete å skulle holde tritt med andre.

090509 004

Jeg fant frem det jeg hadde av restegarn i lilla bomull, og så langt har jeg kommet hittil. Fargene passer heldigvis litt bedre sammen i dagslys enn de gjør i dårlig lampelys med blits.
Om jeg har nok garn, så det blir stort nok , tenkte jeg det kunne bli et vognteppe. Foreløpig er jeg usikker på om jeg skal bruke hvitt eller lilla å hekle det sammen med.

Møte i lappelaget

På siste møte i lappelaget hadde vi besøk av Kristin Langbråten og Marits verden, som selger produktene.  Kristin holdt foredrag om hvordan hun jobber og hvordan bildene blir til - og hun ga også noen tips ang. fargelegging av stitchery. Hun hadde mange modeller å vise frem, f.eks. disse:

Dette er en kombinert teavarmer og veggpynt. Den kan kneppes i sidene og trekkes sammen i toppen så den passer fint over en kanne. Eller som her kan den henges opp på veggen.

kristin langbrten 017

Dette er en litt spesiell gardinkappe, hvor det er applikert blomster nederst. Den hadde nok passet veldig fint i kjøkkenvinduet på hytta. :)

kristin langbrten 011

En kjempesøt - og forholdsvis enkel - julekalender.

kristin langbrten 008

Kule høner til påske! Sånn løper fikk jeg lyst til å lage.

kristin langbrten 010

Spisebrikker.

kristin langbrten 005

Og nusselige babystitchery, her montert til et lite veggteppe.

kristin langbrten 013

Jeg har særlig sansen for dyretegningene hennes, og jeg har flere av dem på min "to do" liste. Jeg har bl.a. abbonert på kalenderen hennes der vi får ett bilde/stitchery pr. mnd. Tre av dem har kommet, men jeg gruer litt for fargelegging med tusjer, så jeg tror jeg må øve meg litt før jeg tør gå i gang med dem. ;)

Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv