hits

mai 2013

Tallerkendempere av Solberg 12-4

På selveste nasjonaldagen kom vi hjem etter en uke ferie på Kreta. Litt varierende vær, men hele tiden godt og varmt. Derfor var jeg glad jeg hadde valgt å ta med bomullsgarn og mønster til tallerkendempere som feriehåndarbeide.

Det er en mengde mønster å velge i til tallerkendempere, dette ble valgt siden det var så enkelt å huske  - og dessuten lett å endre størrelsen på. Egentlig kunne jeg nok tenkt meg litt tynnere garn og et litt "sartere" mønster, men det får bli en annen gang.

Disse skal brukes både på dekketallerken under middagstallerken,

eller på middagstallerken under dyp tallerken.Jeg hadde ett nøste med garn på 225g. Da jeg hadde heklet 12 tallerkendempere fortsatte jeg å hekle brikker i litt andre størrelser til garnet var brukt opp. Utrolig drøyt garn, her er alle brikkene samlet.

De litt større brikkene passer fint i boller og på fat.Mønster: Garnstudio

Garn: Solberg 12-4, 100% bomull. En tallerkendemper veier 10g.

Heklenål: Boye nr. 3 eller Millward nr. 1,75

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv