hits

mai 2014

Simple Garter Stitch Slippers

Jeg har mange par med tovede tøfler, men etter hvert har jeg funnet ut at tøfler i superwash er vel så praktisk i bruk. Ofte tar jeg med meg tøfler når jeg skal bort, og så kan de bare kastes i vaskemaskinen etter bruk. I tillegg til at de er praktiske i bruk har jeg funnet et mønster som er helt genialt til det tynne sokkegarnet som har blitt liggende ubrukt - jeg har strikket med dobbel tråd. De er i tillegg enkle å strikke, og egner seg godt til bilstrikk, tv-strikk eller i syklubb.

Det første paret strikket jeg i Opal, vekt 80g. De ser litt rare ut der de ligger, jeg burde nok felt av som det sto i mønsteret i stedet for å snurpe sammen de siste åtte maskene.

Jeg klarte ikke å få til heklekanten som i mønsteret. Jeg heklet derfor en kant med fastmasker rundt hele kanten og heklet sammen med kjedemasker etterpå. Måtte gjøre det på den måten for at "sammenheklingen" ikke skulle legge seg over mot den ene siden.

Det andre paret er strikket i sokkegarn fra Fagstrikk, og ved første øyekast ser de helt like ut. - 100g akkurat.Mønster: Simple Garter Stitch Slippers

Garn: Opal (100g ca. 425m) på de blå. Sokkegarn fra Fagstrikk på de grå.

Pinner: Begge parene er strikket ganske fast med dobbelt tråd på pinne 3,5.

 

Notat til meg selv:

Jeg endret litt på maskeantallet fra mønsteret i forhold til tykkelsen på garnet mitt. Med Opalgarnet la jeg opp 48 masker, med Fagstrikkgarnet 44 masker. Størrelsen på begge parene er 38 - 39.

Det Hele Kongerige eller Prinseteppet - prematurutgaven

Med rester i ukjent garn (antatt Lanett og/eller Babyull i diverse varianter) har jeg strikket prematurutgaven av Prinseteppet. Teppet ble helt greit, bortsett fra at den ytterste blondekanten er litt hvitere enn resten. Det skal få være sånn inntil videre, men kommer jeg over et nøste som er mer lik resten av teppet i farge og tykkelse blir nok kanten byttet ut ;)

Teppet måler 60 x 60cm.

Mønster: Prinseteppet - prematur

Garn: Rester av babyull og Lanett, 122g.

Pinner: nr.4  

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv