hits

mai 2015

Babyteppe i dobbel perlestrikk

Det enkle er ofte det beste, sies det, og det synes nok også hun som skal bli mamma til en liten guttebaby i juni - og som ønsket seg et sånt teppe. Jeg har strikket et likt tidligere, men siden dette skal brukes til en helt nyfødt baby vil jeg at det skal være i 100% ull - og helt uten alpakka.

 

En margeritt kan være fin dekor til et ganske kjedelig teppe.

Teppet måler 70 x 95 cm.

Rundt kanten skulle det etter planen være en heklet kant i blått, men det klarte jeg ikke å få pent, så jeg endte opp med en omgang fastmasker med enkel tråd. Selve teppet er strikket med dobbelt garn.

Mønster: La opp 110 masker. Strikket 6 riller), og deretter dbl perlestrikk, men med 5 masker rillestrikk i hver side. Avsluttet med 6 riller da teppet var passe langt. Hele teppet er strikket med dobbelt garn.

Garn: Pt Panda superwash - 351g

Pinner: 3,5 på rillestrikk - 4 på perlestrikk

 

Note to myself:

La opp 110 m med en annen farge og begynte rett på dbl. perlestrikk i grått. Da teppet var ferdig strikket plukket jeg ut oppleggstråden og strikket de seks rillene og felte av. (Dette for at jeg aldri får oppleggskanten og avfellingskanten like fast.)

Hele teppet er strikket i dobbelt garn, men til slutt heklet jeg en kant rundt med enkel tråd. Bare fastmasker, men jeg stakk heklenålen en tråd lenger ned i kanten enn jeg normalt ville gjort.  

Sjokkrosa blåbærsokker i to størrelser

Disse sokkene trenger vel ikke nærmere presentasjon.

Garn og pinner puttet jeg kjapt i veska en kveld jeg skulle på syklubb og ikke hadde noe annet passende å ta med meg. Å legge opp masker og telle burde nok vært gjort hjemme i fred og ro, for da jeg nærmet meg å sette av masker til hælen oppdaget jeg at jeg hadde 48 masker på den ene sokken og 44 på den andre. Litt kjedelig, men siden jeg hadde mer av samme garn hjemme bestemte jeg meg like godt for å strikke to par. Blueberry Waffle Socks er virkelig det optimale sokkemønster etter min mening,

Mønster: Blueberry Waffle Socks

Garn: Perfect fra Sandnes, voksne sokker 105g og 83g på de minste

Pinner: nr. 3

Min 17-mai 2015

Pga. forkjølelse er formen laber om dagen. Og siden det er kjølig ute, og vi heller ikke har noen forpliktelser i forbindelse med 17-maiarrangement, vil nasjonaldagen vil bli fulgt på tv.

Startskuddet for barnetoget i Oslo har allerede gått, og jeg har fått med meg dagens høydepunkt - gardemusikken og drilltroppens oppvisning på Carl Johan. Jeg blir like imponert - og litt rørt - hver gang! Og som tidligere korpsmusiker forstår jeg i hvert fall litt av hva som kreves av trening og presisjon. Drømmen har selvfølgelig vært å se mine sønner blant denne gjengen, men sånn har det aldri blitt. Til trøst har vi ofte vært i Husebyleieren på ettermiddagen og sett på drilloppvisningen der live.


Oppskrift og bilder av denne kaken har gått som en farsott på face-book de siste par ukene. Jeg er glad i kokosboller, så da vi skulle ha besøk i går kveld ville jeg prøve den. Resultatet ble egentlig helt ok, men det var kanskje mengden kokosbolle som ble litt too much for meg. Halve kaken ble spist. Ingen forsynte seg av den to ganger (hadde heldigvis en annen kake også!) - og ingen ba om oppskriften - det sier jo litt ;) Tror denne egner seg best til barn som elsker søtt, men det var verdt forsøket å prøve den i hvert fall.

Her finnes oppskriften om flere har lyst til å prøve seg: Kokosbollekake

Kerttu-inspirerte sokker

Nancykoften blir stadig skjøvet bakover i køen, til fordel for småstrikk. Denne gang et par sokker, sterkt inspirert av Kerttu. Egentlig er det de sokkene jeg har strikket, bare at jeg har strikket mønster på baksiden også - og byttet ut de hullradene på sidene med fletterader. Også har jeg dratt med den ene fletten med ned langs hælen.

Har strikket forsterket hel - synes det er en god investering for fremtiden.Mønster: Utgangspunktet var Kerttu

Garn: 6-tråds Regia, 78 gram

Pinner: nr. 3

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv