hits

mai 2018

Hurraaaa for 17-mai!

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Fantastisk bunadsvær her i Osloområdet i dag - for de som har bunad som passer. Min bunad var fem kilo for trang, så jeg har sydd den ut litt med tanke på denne dagen og et bryllup vi skal i til lørdag. Det var mye jobb - og kun håndsøm, men det ble bra. Nye bunadsko ble kjøpt forrige uke siden jeg har litt problemer med knær og andre ledd, så de jeg hadde med litt hæl ble byttet ut med den nesten flate varianten. Så langt alt bra, men da jeg skulle prøve hele antrekket var skjorta så trang i halsen at det var ubehagelig. Så de fem kiloene har jammen fordelt seg på hele kroppen ;) Bunaden blir derfor hengende i skapet denne 17-mai'en også - som de to foregående (da har vi vært på ferie) - og alternative festantrekk er funnet fram.

Dette er Bærumsbunaden som jeg sydde for femten år siden. Den er enkel - og etter manges mening litt kjedelig - men jeg liker den godt og det var den som var helt naturlig for meg å velge da jeg skulle ha bunad. I tillegg var jeg så heldig at jeg kunne klare å sy den selv siden det ikke var masse broderier med plattsøm - det er noe jeg slett ikke behersker. Riktignok er det plattsøm på kragen og mansjettene på skjorta, men det er hvitt på hvitt, så broderingen er ikke så avslørende.

Jeg tok en del mål før jeg begynte å sprette opp - viktig å få alt på plass igjen etter omsøm. Bildet avslører også at sølvet bør også pusses før bunaden skal brukes...

I ettermiddag har vi tenkt oss en tur til Husebyleieren i Oslo hvor Kongens garde har drilloppvisning. Men allerede nå på formiddagen merker jeg at bjerkepollen kanskje er noe som setter en stopper for det. Uansett skal vi få med oss barnetoget her i området først.

Ønsker alle en flott 17-maifeiring! :)

 

Flettet hårbånd

Jeg vet ikke om det var den lille jenta på mønsteret eller hårbåndet jeg falt for først, men jeg måtte i hvert prøve meg. Synes det var så fint!

Babyborn er modell - bak hodet er det gjemt noen cm fletting ;)

Mønster: Babystrikk p pinne 3 (tror jeg)

Garn: En liten rest Daletta - 12 gram

Pinne: nr. 3

Fruktnett - vårens dille

Fruktnett er nok det som har blitt vårens dille, og jeg følger villig med og har heklet tre stykker i forskjellige farger. Jeg er veldig glad for at det er blitt satt fokus på bruk av plastposer og andre plastartikler, og uten å skryte så er jeg faktisk en raser på sortering av plast både hjemme, på hytta og i campingvognen.

Oppskriften fant jeg på nettet, og det gråblå ble heklet helt etter mønsteret. På det gule økte jeg 50% mer - og på det mørk blå økte jeg dobbelt så mye som i mønsteret. Det ble ganske stort, og kan nok brukes til maaange appelsiner - eller en diger vannmelon, om ønskelig ;)

Det er en litt uvant tanke å ta med disse på butikken og fylle opp med frukt, men plutselig blir det kanskje helt vanlig.

Mønster: Spis opp maten

Garn: Rester av forskjellig bomullsgarn. Gråblå pose = 33gram, gul pose = 45 gram, mørk blå pose = 66 gram

Heklenål: nr. 3

Mine "geriljabroderier"

Det er langt fra hver dag jeg er innom bloggen min, men en dag i forrige uke da jeg kikket innom hadde jeg fått en ny kommentar (det skjer ikke så ofte lenger). En dame lurte på om jeg ville sy et lite broderi til henne - akkurat likt det jeg hadde i bloggen min - og klart til å henge opp.

Jeg har i lengre tid samlet på fine ord og uttrykk, så da jeg først var i gang ble det noen til. Rammen jeg hadde liggende var litt mindre enn den jeg brukte forrige gang, så det ble litt trangt rundt skriften, men det får gå. Evt. må mottager kjøpe en litt større ramme og sette paspatour rundt. Broderiet går i posten over helgen.

Jeg merker at jeg ser dårligere enn før, så brodering blir det lite av. I hvert fall begrenser jeg det til sånt som dette.

Det skal bli ramme på alle etter hvert, og så skal de få dekorere utedoen på hytta sammen med kongefamilien :)

Kjappstrikka drakt

Dette skulle egentlig bli barselgave til datteren og svigersønnen til et vennepar av oss. De ble for et års tid siden foreldre til en liten gutt fra Sør-Afrika. Han var ti måneder da de hentet ham, og da tenkte jeg det var smart å velge største størrelse (to år) siden de sikkert hadde sørget for nok klær i starten selv. Men da jeg fikk se bilde av ham sammen med en to-åring forsto jeg at denne drakta ble for liten - han var en skikkelig plugg av en sjarmør! :) Strikketøyet ble derfor liggende halvferdig en lang stund, men nå har jeg endelig gjort den ferdig. Den ser ut som litt ujevnt strikket, men den er faktisk ganske bra.

Siden jeg ikke vet hvem mottager blir - gutt eller jente - har jeg ikke sydd i knappene, bare lagt de løst på. Men alt er gjort klart.

Mønster: Kjappstrikka drakt

Garn: Merino Extra Fine, 120 gram.

Pinner: Nr. 3 (siden jeg strikker litt løst og garnet krever litt fast strikking for ikke å sige)

Jeg har strikket den som tenkt barselgave tidligere, og da somlet jeg sånn at den ble for liten - den også. Så nå har jeg to i gaveboksen ;)

Ankelsokker i sukkertøyfarger

Jeg føler nesten at jeg har sviktet Blueberrymønsteret nå da jeg valgte å strikke en helt annen type sokker. Et nøste Järbo Mellanraggi har ligget til modning i lageret en stund før jeg tok det i bruk. Jeg synes fargene er nydelige - og vårlige, men til gjengjeld var garnet ikke godt å strikke med. Litt grovt og stivt, til tross for at det ikke var så tykt, og det hadde lett for å dele seg litt.

Jeg delte nøstet i to siden jeg ville ha to helt like sokker, men i ettertid ser jeg at det nok var helt unødvendig. De hadde nok blitt like om jeg hadde begynt med en fra tråden inni nøstet og en fra tråden utenfra.

Mønster: Jeg la opp 60 masker, og resten ble til underveis. Dvs. jeg fortsatte med de små flettene på vristen som jeg hadde i vrangborden.
Garn: Järbo Mellanraggi, 67 gram
Pinner: nr. 2,5

Disse sokkene skal jeg beholde selv, er tanken, og ender nok som nattsokker - om de ikke klør, da. Litt for lyse til å putte i støvler.

Ok, ny type sokker, men jeg har ikke sviktet Blueberry-sokkene. Det har blitt to par til av de også. Jeg har kanskje tidligere fortalt at min mann og sønner ikke har vært så interessert i hjemmestrikket, men nå fatter jeg håp! På påskeaften overhørte jeg en samtale mellom sønnene mens vi sto rundt grillen og varmet oss. Den yngste sier til den eldste at han frøs på føttene. "Hva slags sokker har du på deg?" spør den eldste. "Vanlige Ulvangsokker - jeg bruker bare det," svarer den yngste. "Ikke bruk det, du må bruke sånne som vi får av mutter'n til jul - du trenger ikke noe under dem heller." Så jeg skal fortsette å gi dem sokker i julegave! :)

De lyseblå er strikket i Novita fra 7 Bröder, 132 gram, og er nok str. 42, tenker jeg. De grå er strikket i Perfect, veier 83 gram, og er nok ca. str.32/34. Disse størrelsene er bare ren gjetting. De blir lagt i gavelageret. Av disse tre garntypene jeg har brukt her er Perfect min helt klare favoritt. Godt og strikke med, og helt kløfritt. Bedre blir det ikke!

Pannebånd med fletting foran

Det er noen uker siden påske, men jeg må likevel få med et pannebånd til som helt klart hører påsken til - i hvert fall fargemessig. Garnet har jeg arvet, så jeg vet ikke hva det er, men det kjennes ut som ull - uten at det klør. Egentlig så deilig garn at jeg gjerne skulle visst merket. Jeg fant mønsteret på en bogg via pinterest, men jeg justerte litt på lengdene i mønsteret.

I mangel av et hode å prøve på...

Garn: Ukjent merke av ullgarn (Karisma?), 40 gram.

Pinner: nr. 3

Mønsteret har jeg sett flere steder - så jeg antar det er greit at jeg legger det her også.

 Pannebånd med flette

Garn: Karisma
Pinner: 4
Opplegg: 30 m, 1 r, 1 vr ca. 20 cm
Del arbeidet i 3 og strikk hver remse ca. 12 cm.
Flett og sett alle maskene inn på pinnen. Strikk ca. 20 cm.
Fell av og sy sammen.
Garnforbruk: ca. 50 g
Be-ty

Be-ty

64, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv