hits

juni 2007

Sokker og litt til.

Dagens innlegg blir stort sett om sokker. Fine sokker. De første er Dropssokkene med hullmønster. De ligger her, http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=100&d_id=18&lang=no
Jeg har strikket dem i Sisu, pinne 2,5. Mønsteret var lett og alt gikk greit, helt til jeg oppdaget at jeg ikke hadde nok garn. Så langt kom jeg:

Sokker

Så om det er noen som har en veeeldig gammel rest (da snakker jeg om 10 - 20 år) av Sisu farge nr. 1032 hører jeg gjerne fra deg :))

Det andre paret - Donyale - er ferdige. De fant jeg i bloggen til Turvid (link på høyre siden av bloggen min) og mønsteret ligger her:
http://black-dog-knits.blogspot.com/2006/11/donyale-beneath-garter-st-border_27.html 

Sokker

Jeg har strikket dem på pinne 2,5 i 6-tråds Regia. Også de i en munter, festgrå farge ;) Dette mønsteret var også greit å strikke, og "vrangborden" ble veldig elastisk og fin. Håper de ikke blir to størrelser større etter vask og bruk, som jeg vel egentlig har erfaring fra med dette garnet...  

Pompadourer

Varmen om dagen innbyr ikke så veldig til håndarbeid, men litt hekling i bomullsgarn kan til nød gå an på kveldstid. Jeg fant frem et tidligere brukt mønster på disse pompadurene for å sjekke om jeg fortsatt klarte å hekle etter den engelske oppskriften. Og det gikk overraskende greit!
Først heklet jeg en liten en i blått, så en litt større i hvitt. Den største, rosa, heklet jeg for et par år siden, men jeg har aldri tatt den i bruk. Nå har jeg lurt på om jeg kanskje burde donere den til høstens rosa aksjon.

Pompadourer

Pompadour

Egentlig synes jeg de er litt søte, men ikke helt sikker på hva de egner seg til.

 Bunn

I bunnen har jeg vattert og trukket tykke pappskiver med stoff.

Det er varmt om dagen...

Faktisk så varmt at jeg syntes BB fortjente en "Soltopp og bikinitruse med sløjfer" som det står i oppskriften jeg brukte - bare at jeg droppet sløyfene. Jeg strikket den i Mandarin Petit (fra garnvarpet jeg fortalte om forrige uke), men den skulle vært strikket i et litt tynnere garn, så jeg måtte endre litt på maskeantallet hele veien.

Dette er forøvrig mitt bidrag til BB-alongen for sommeren.

image80

Ellers blir det ikke gjort så mye om dagen, det er rett og slett for varmt.
Men jeg har skjært opp en del lapper til neste dongeri-lappe-prosjekt. Faktisk har jeg to ting i tankene...

image81

Snart må jeg begynne å samle inn dongeribukser fra venner og kjente. Det minker fort, men det er vel ganske god tilgang på slitte og fravokste bukser...

Nattens produksjon...

I en oppdatering litt lenger nede her viste jeg at jeg sydde sammen lapper av dongeri.
Jeg har lenge hatt lyst til å sy en veske etter boken "Vesker og bager" av Lise Bergene. Jeg skar ut lapper i dongeristoff og begynte å sy de sammen. Stor var overraskelsen da dette viste seg å bli en bitte liten veske. I boken er veskene avbildet uten noe å sammenligne med, og ferdige mål kan jeg ikke se er oppgitt. Dermed endte jeg opp med dobbelt så mange lapper som i mønsteret pluss et ensfarget stykke i sidene for å få den størrelsen jeg ønsket meg, 45 cm bred og 30 cm fra bunnen og opp.Innvendig har jeg foret den med et gammelt Sødahl stoff, og laget lommer av baklommene på en av buksene jeg sydde av. Og selvfølgelig en liten krok til å feste nøkkelknippe i.
Jeg ble veldig fornøyd med det ferdige resultatet, og har allrede tatt den i bruk i dag - før jeg fikk kjøpt en knapp for å kunne lukke den igjen øverst :)

Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv