hits

juni 2009

BB kjolen er ferdig

Jeg fikk etter hvert tak i mønsteret på BB kjolen jeg etterlyste. Den var morsom å strikke, Mandarin Petite og pinne nr. 2,5. Og jeg synes den ble veldig søt - akkurat lik den jeg hadde sett.

150609 016

Dukken befinner seg på hytta, så det blir et "liggende" bilde å vise frem. Tror jeg trenger noen kleshengere...

Gamle minner...

Sist lørdag hadde vi strålende vær. Likevel tilbrakte jeg hele dagen på loftet i mitt barndomshjem. Jeg overtok huset for ti år siden og tenkte det var på tide å tømme loftet. 

150609 006

En stor henger ble fylt med ubrukelige ting, men innimellom fant jeg noen "skatter". 

Jeg har alltid vært glad i håndarbeid, og jeg husker jeg ble veldig glad for syskrinet jeg fikk fra tante Olaug en jul. Men den lyseblå kommoden var likevel den gjeveste. En venninne hadde en sånn, og jeg husker jeg var misunnelig på hennes og ønsket meg lik i sikkert et år eller to før jeg fikk min i bursdagsgave. Hvilken lykke!
Den er 13cm høy, og kan ikke brukes til annet enn å oppbevare knapper eller frimerker.

150609 014

Og selvfølgelig hadde jeg koppestell, i porselen. Fått i julegave fra samme tante som jeg fikk syskrinet. Rart at hun ikke var min yndlingstante, men det var hun faktisk ikke. Likevel ingen tvil om at hun ga meg de mest populære gavene.
Kaffekannen, 9cm høy, står nok ikke helt i forhold til koppene, men det har jeg egentlig ikke registrert før nå...

160609 001

Til koppestellet var det bare to kopper, men jeg hadde bestikk til seks. Pent oppbevart i en liten gullsmedeske.

150609 023


En barnekoffert med klær, de passer Barbie og det lille lykketrollet jeg fortsatt har. Begge deler kom vel på midten av sekstitallet.
Her er både bikinioverdel, heklet sjal, sydd skjørt og truse (orange!).
Opp gjennom årene har jeg tilegnet meg litt mer sy- og strikkekunskaper, men det har nok muligens gått litt på bekostning av kreativiteten. ;)

150609 022

I en gammel konfekteske fant jeg disse Barbi-klærne. De er nok laget da jeg ble litt eldre, men kreativiteten var tydeligvis fortsatt i behold. ;)
Her var det klær som hørte sammen, festet pent til hverandre med knappenåler.  Her finnes bl.a. undertøysett, babydoll, buksedress, "rett-opp-og-ned-kjoler", genser og skjørt .

160609 012

Barbidukken min fikk jeg da jeg var 12 år. Klassen hadde adoptert et skip i utenriksfart som vi laget klasseavis til to ganger i året. Plutselig en dag kom det en diger kartong til skolen merket med 5B - vår klasse. Pakken var sendt fra Japan og inneholdt like mange gaver som vi var elever i klassen, alt attraktive leker som vi ellers bare kunne drømme om. Så ble det loddtrekning. Jeg var superheldig og fikk den ene av to Barbi'er - og den med finest klær. Den hadde sort, åletrang kjole med tyll nederst. Rosa chiffonskjerf rundt halsen og sorte sko med høye heler. Det fulgte med et stativ sånn at hun kunne stå selv, dessuten et stativ med mikrofon på!
Mikrofonen og skoene tror jeg har blitt borte underveis, dukken med originaleske ligger på loftet her hjemme og originalantrekket fant jeg nå i god behold! :))

160609 008

Jeg fant deler av serviettsamlingen min

160609 002

- og en eske med gamle brev. De skal jeg lese gjennom en dag jeg er alene hjemme - og har god tid. Og kanskje er det tid for å kvitte seg med dem etterpå??

160609 019

I 1961 var jeg sju år og begynte på skolen, og her er min første lesebok - også med tittel "Min første lesebok".
Desverre var det ikke den veldig ettertraktede med bilde av hane foran, på min er hanebildet på baksiden.

150609 020

Etter sju år på barneskolen gikk jeg tre år på realskolen. Høsten det andre året ble jeg konfirmert, og bunken med telegrammer dukket opp igjen på loftet. Utrolig koselig å lese de hyggelige og velmente ønsker for dagen og fremtiden. Og så mange, det er 143 stk. - og de fleste var med små pengegaver. :)

160609 013

Etter realskole og yrkesskole begynte jeg i min første jobb (1972), og tjente penger selv. Noe av det første jeg kjøpte den høsten var en Hasegg jakke. På den tiden var det nesten uhørt (kanskje spesielt for jenter fra Bærum) ikke å ha det. De store, tykke som man brukte snøkrystallnål på var ute av moten, og de med mer figurnær fasong overtok.  Her er bilde av min, jeg betalte ca. en halv månedslønn for den!! 
Legg merke til H'en på glidelåsen, den var helt avgjørende! ;)

160609 021

1972 var også første året det kom tilbud om Inter-rail billetter. Jeg var 18år, og etter sterkt press fra en venninne - og moren min(!) - lot jeg meg overtale til å reise.

160609 016

Jeg reiste en måned i -72 og to måneder i -73 med samme venninne. I -74 reiste jeg faktisk sammen med min nåværende samboer. Ikke like "kult" som å reise med en venninne, men vi hadde det fint og har faktisk holdt sammen siden den gang!!
Inter-rail har gjort at jeg i løpet av de fire månedene har besøkt mange steder i Europa, og det frister faktisk akkurat nå også.

160609 014

Det er utrolig hva som dukker opp i en loftopprydding, og dette var bare de tingene som angår meg helt personlig.
Etter å ha drømt meg helt bort en liten stund kan jeg bare konstatere at jeg har hatt en fantastisk barndom og ungdomstid. Født på solsiden, for å si det sånn. Skulle ønske alle hadde så gode minner å se tilbake på da de kommer i min alder - 55år.

Ferdig genser

- vasket og tørket! Og det ser ikke ut til at den har mistet mye farge, selv om garnet farget vanvittig mens jeg strikket av det.
Her er det ferdige produkt på.

070609 011

Ermene skulle være 3/4 lange, men jeg strikket dem litt lenger. Snøringen i utringingen har foreløpig fått en tynn silkesnor, men jeg skal bytte ut den med en tvinnet, og tenkte å få tak i et par dekorative perler i endene på den.

Mønsteret er fra Strikkedisign nr. 212.
Be-ty

Be-ty

63, Oslo

Hei! Jeg er en godt voksen dame på 64 år med håndarbeid som hobby. Jeg liker å ha flere ting på gang samtidig, og det meste blir faktisk ferdig - om det kan gå noe tid. Opp gjennom årene har jeg gått på mange kurs i forskjellige teknikker, men det er strikking, hekling og litt søm som opptar meg mest. Nesten alt jeg lager er små, kjappe og enkle ting, og jeg elsker å finne på noe å lage av det jeg har i huset. Likevel blir nesten alt strikket/sydd/heklet ca. tre ganger innen jeg blir ferdig med det. Jeg rekker opp og spretter opp mange ganger før jeg blir fornøyd - heldigvis har jeg en engels tålmodighet når det gjelder håndarbeid. Og om du synes jeg skriver vel detaljert om mange av disse småtteriene er det for at jeg bruker bloggen som et oppslagsverk for meg selv i ettertid. I motsetning til mange andre liker jeg å bruke samme mønster gang etter gang etter gang etter gang...

Kategorier

Arkiv